Toate femeile se confruntă, la un moment dat, cu ridurile şi liniile fine asociate cu procesul natural de îmbătrânire. Cu toate acestea, nu ai niciun motiv de îngrijorare, deoarece cu ajutorul injectarilor cu toxina botulinica vei descoperi o metodă extraordinară de a diminua aspectul ridurilor.

1. Injectarile cu toxina botulinica oferă o soluţie non-chirurgicală pentru ca tu să scapi de riduri şi de liniile fine.

Multe femei, dar şi mulţi bărbaţi apelează la toxina botulinica. Procedura de injectare este minim-invazivă şi te poate ajuta să scapi de ridurile de pe frunte, de pe gât şi de liniile din jurul gurii.

2. Injectarile cu toxina botulinica au beneficii dovedite şi ridică linia sprâncenelor.

În timp, pe măsură ce înaintezi în vârstă, ai senzaţia că sprâncenele tale se „lasă”, că linia lor este mai jos decât în mod normal şi că arăţi îmbătrânită. Însă dacă apelezi la tratamentele cosmetice cu botox, medicul poate „ridica” sprâncenele, făcând astfel ca faţa ta să pară mai puţin obosită. Astfel, vei avea un chip vizibil întinerit şi sprâncenele tale vor fi mai frumoase şi mai ridicate.

3. Injectarile cu toxina botulinica sunt de ajutor în lupta contra transpiraţiei excesive.

Pentru multe femei, excesul de transpiraţie din zona axilelor este o problemă majoră, de multe ori jenantă, cu care se confruntă zi după zi. O simplă şedinţă în care medicul dermatolog injectează botox în zonele cu probleme poate reduce cantitatea de transpiraţie produsă de corpul tău, pentru a micşora disconfortul.

Studiile au arătat că botoxul este o substanţă utilă pentru persoanele care suferă de hiperhidroză sau transpiraţie excesivă. Acesta este un sindrom care este de obicei tratat prin prescrierea unor antiperspirante. Din păcate, efectele pe termen lung ale antiperspirantelor nu sunt cunoscute şi, în cazul pacienţilor care au o formă severă de hiperhidroză, produsele antiperspirante abia dacă sunt eficiente. Botoxul, pe de altă parte, echilibrează problema şi ameliorează simptomele transpiraţiei excesive chiar şi vreme de luni bune.

4. Tratamentele cu toxina botulinica pot reduce migrenele.

Unii clienţi au spus că, după ce au încercat tratamentele cu toxină botulinică, au fost surprinşi să constate că suferă de mai puţine dureri de cap sau că acestea au dispărut complet. Acest aspect ar putea fi benefic îndeosebi în cazul persoanelor care suferă de dureri cronice de cap.

Modul exact prin care botoxul tratează migrenele nu este cunoscut, dar experţii din domeniul medicinei sunt de părere că substanţa blochează anumiţi nervi care transmit mesajele legate de durere către creier şi, totodată relaxează muşchii. Astfel, substanţa îi face pe oameni mai puţini sensibili în faţa durerilor de cap, care sunt mai puţin severe după tratamentele cu toxina botulinică.

5. Botoxul „îngheaţă” muşchii.

De la faptul că „nivelează” ridurile şi până la stoparea transpiraţiei excesive, injectarile cu toxina botulinica mai au multe beneficii pe care oamenii abia au început să le descopere. Botoxul este o substanţă derivată din Clostridium Botulinum, o bacterie care poate fi periculoasă dacă este mâncată. Dar ca substanţă cosmetică, creată în laborator, botoxul este o substanţă sigură pentru a fi folosită în industria de înfrumuseţare. Deoarece toxina botulinică are efectul de a îngheţa muşchii, ea a fost iniţial dezvoltată de oamenii de ştiinţă pentru a trata spasmele, în special spasmele oculare extrem de dese. Cu toate acestea, cercetătorii au descoperit la scurt timp că botoxul ameliorează aspectul ridurilor de tip „talpa gâştei” şi aspectul ridurilor superficiale, deoarece substanţa „îngheaţă” faţa – mai exact, muşchii faciali. Dacă nu poţi face mişcarea care accentuează ridurile, atunci ridurile pot să nu mai existe.

Programează-te acum la Clinica Elos, iar medicii noştri dermatologi îţi vor explica în ce constă protocolul de tratament în ceea ce priveşte injectările cu toxina botulinică. Rezultatele sunt influenţate de calitatea produsului utilizat, tocmai de aceea specialiştii clinicii Elos folosesc doar produse recunoscute pentru calitatea lor. Efectele botoxului durează până la 9 luni, iar studiile atestă că substanţa că este foarte bine tolerată de organism.