Nu ai produse in cos.

Shop

Cremele antiaging – Când începi să le foloseşti, mituri frecvente şi sfaturi utile

cremele-antiriduri-antiagingExistă anumiţi factori care cauzează îmbătrânirea prematură a pielii, iar cei mai mulţi dintre aceştia sunt legaţi de stilul de viaţă. Printre cauzele majore ale îmbătrânirii pielii se numără o dietă săracă în substanţe nutritive, consumul excesiv de alcool, fumatul, stresul de zi cu zi şi radiaţiile ultraviolete emise de soare. Însă dacă vrei să începi din timp să lupţi împotriva semnelor îmbătrânirii premature a pielii, ai un aliat pe care te poţi baza oricând – cremele şi produsele antiaging.

Când ar trebui să începi să foloseşti creme antiaging?

Procesul de îmbătrânire a pielii diferă de la o persoană la alta şi poate fi influenţat de mulţi alţi factori, la fel de diferiţi ca şi noi. Însă specialiştii spun că de la 25-30 de ani ar trebui să începi să îi oferi pielii tale protecţia necesară, mai ales dacă îţi doreşti să fie mereu tânără. Filtrele UV (cremele care oferă protecţie împotriva razelor UVA şi UVB) şi ingredientele antiaging adaptate la nevoile fiecărei persoane, precum acidul hialuronic, sunt esenţiale în această „luptă” timpurie.

Tipul tău de piele şi vârsta joacă un rol important în alegerea celei mai bune creme pentru faţă, care trebuie – în acelaşi timp – să te ajute să îţi menţii pielea mai tânără.

Mituri frecvente despre cremele antiaging

Mit: Cu cât începi să foloseşti produse antiaging mai devreme, cu atât mai bine pentru pielea ta. ADEVĂRAT: Acest lucru este îndeosebi adevărat când vine vorba de prevenţie, adică de a aplica în mod regulat şi corect creme şi spray-uri cu SPF (factor de protecţie solară). Acesta este un argument solid pentru a convinge adolescentele să dobândească obiceiul de a folosi produse cu SPF pentru a-şi proteja pielea împotriva îmbătrânirii premature.

Mit: Nu ai nevoie de o cremă cu SPF într-o zi noroasă. FALS: Razele UVA, care îţi îmbătrânesc pielea, sunt prezente tot anul şi trec chiar şi prin stratul de nori, dar şi prin sticlă. Razele UVA determină descompunerea colagenului şi elastinei şi, în plus, declanşează hiperpigmentarea pielii. Aşa că, medicii dermatologi subliniază încă o dată – şi pe bună dreptate – că avem nevoie de protecţie sporită a pielii 365 de zile pe an.

Mit: Cremele antiaging bune se găsesc extrem de greu. FALS: Multe ingrediente eficiente, care fac parte din cremele antiaging de calitate, se găsesc la branduri de renume disponibile la noi în țară şi au un mecanism de acţiune extrem de bine pus la punct. Caută pe lista de ingrediente în primele trei poziţii: niacinamida (sau vitamina B3), acidul lactic, acidul glicolic, soia, retinolul şi retinalul (sau retinaldehyde).

Mit: Odată ce semnele îmbătrânirii au început să apară pe faţa ta, este prea târziu să le mai schimbi. FALS: Întotdeauna putem să îmbunătăţim lucrurile – să nu uităm că pielea noastră are puteri extraordinare de recuperare, dacă îi oferi produsele de îngrijire corespunzătoare, o rutină corectă şi tratamente adoptate la nevoile tipului tău de piele.

Mit: cu cât o cremă sau un produs antiaging are un preţ mai mare, cu atât rezultatele obţinute sunt mai bune. ADEVĂRAT: Nu este vorba neapărat de costul produsului respectiv care determină cât de eficientă este crema antiaging. Costul este influenţat de ceea ce conţine crema care te ajută să lupţi împotriva îmbătrânirii premature. Cele mai scumpe creme conţin şi cele mai bune ingrediente pentru a lupta împotriva ridurilor. Îţi recomandăm RE-TIME SERUM de la Filorga pentru toate tipurile de riduri.

Vorbeşte cu medicul tău dermatolog despre cremele antiaging şi despre raportul dintre preţ şi eficacitate, iar specialistul îţi va explica ce beneficii se găsesc într-un produs de top, precum 6HP-YOUTH CREAM, o cremă zilnică de reîntinerire pentru riduri, fermitate şi strălucire de la Filorga.

Câteva sfaturi utile despre cremele antiaging

  1. Foloseşte creme şi spray-uri pentru protecţie solară în fiecare zi. Ai mai auzit acest sfat, dar este important, deoarece razele ultraviolete provoacă îmbătrânirea prematură a pielii.
  2. Citeşte etichetele cremelor antiaging. Chiar dacă nu ai semne vizibile ale îmbătrânirii pielii, acum ar trebui să începi să foloseşti produse antiaging. Nu uita că hidratarea pielii este cheia. Aşa că, pe viitor, caută creme antirid şi loţiuni care conţin antioxidanţi precum vitaminele C şi E, rodie, acai şi alte ingrediente de acest gen, care ajută la protejarea colagenului şi elastinei din piele. Acidul hialuronic este extrem de important, la fel ca lipidele şi aminoacizii, precum peptidele şi ceramidele, pentru a menţine hidratarea pielii. Încearcă HAB5-HYDRA SERUM, un serum de hidratare de la Filorga, ideal pentru pielea deshidratată.
  3. Găseşte produse care repară petele pigmentare apărute pe piele. Aceste pete legate de îmbătrânirea pielii sunt cauzate de soare, aşa că foloseşte cremele SPF cu conştiinciozitate pentru a preveni apariţia petelor noi. Pentru a ilumina petele existente, încearcă anumite tratamente precum P-BRIGHT SERUM de la Filorga, care elimină petele pigmentare.

 

Programează acum o consultație Gratuită cu medicii dermatologi Elos Skin & Laser Center care te vor consilia pentru formulele anti-aging potrivite tenului tău.

Rezerva acum