Nu ai produse in cos.

Shop

Cum îngrijim pielea după expunerea prelungită la soare

Odată ajunse pe plajă, vă doriți, cu siguranță, să profitați din plin de soare și lucrul acesta să fie evident din bronzul perfect. Numai că, dorința aceasta poate avea repercursiuni asupra pielii și vă puteți confrunta cu senzație de ten uscat, iritații, pete, coșuri sau chiar arsuri. Medicul nostru dermatolog, Dr Dana Jugrăvescu, vă oferă cele mai bune sfaturi pentru a vindeca pielea care a stat prea mult la soare.

Apa termală. Calmează pielea sensibilizată de soare, reduce senzația de usturime și hidratează. Poate fi aplicată pe orice zonă a corpului și are un efect intens de răcorire. Nu trebuie să lipsească din bagajul de vacanță, alături de crema de protecție solară, astfel încât să fiți în gardă pentru eventualitatea în care vă confruntați cu astfel de probleme.

Cremă reparatoare și hidratantă. Din belșug și de cât mai multe ori pe zi, pe toată durata vacanței, asta până veți apela la tratamente de specialitate care să restabilească nivelul de hidratare. O piele uscată și arsă de soare suferă și are nevoie de cât mai multă hidratare pentru a grăbi procesul de vindecare.  Este important să aveți în vedere alegerea unei creme cu ingrediente speciale și reparatoare, de aceea recomandarea mea este Skin Perfusion B3 Recovery Cream, concepută special pentru pielea iritată. Conține acid hialuronic, extracte naturale din plante și alge cu rol de calmare și reducere a roșeții pielii și inflamațiilor.

Comprese reci. O altă metodă pentru calmarea pielii arse de soare este să aplicați comprese reci sau gheaţă pe suprafaţa afectată. Această acţiune ajută şi la grăbirea vindecării, atenuând considerabil disconfortul.

Exfolierea. După câteva zile de la expunerea excesivă la soare, pielea va începe să se cojească. De aceea, este foarte importantă exfolierea și doar așa veți reuşi să înlăturați stratul de celule moarte, care vor fi înlocuite de un nou strat de celule sănătoase. Pentru corp, puteți apela la un gomaj blând cu produse exfoliante, în timp ce pentru ten puteți apela la o hidrodermoabraziune Hydrafacial. Studiile de specialitate arată o legătură între soare și exacerbarea acneei, de aceea puteți remarca o acutizare a pustulelor după expunerea la soare. HydraFacial va îndepărta blând celulele moarte și impuritățile, plus că va calma iritația și coșurile care se pot accentua în urma expunerii la soare.

Hidratarea în profunzime cu oxigen hiperbaric. După un abuz de soare, tenul are nevoie de o hidratare intensă. Iar acest lucru nu va putea fi îndeplinit de nicio cremă, ci doar de tratamentul Intraceuticals. Prin intermediul oxigenului hiperbaric este transmis în dermul profund un cocktail de acid hialuronic, vitamine și antioxidanți, care va restabili nivelul de hidratare al pielii. În plus, Intraceuticals este un tratament extrem de revigorant și relaxant, după care vă veți simți minunat, iar tenul va arăta mult mai bine.

Laser împotriva petelor. În cele mai multe cazuri, expunerea neadecvată la soare este principalul factor declanșator al petelor maronii. Timpul prelungit petrecut la soare, fără factor de protecție, declanșează o puternică dereglare a celulelor melanocite, ducând la hiperpigmentarea neuniformă a pieli, în zona feței, decolteului sau spatelui. Pentru tratarea rapidă și eficientă a petelor hiperpigmentare, recomandarea mea este laserul Alexandrite, de pe platforma GentleMax Pro. Principiul de acțiune al laserului este următorul: țintește acumulările de melanină, spărgând blocul compact în care aceasta s-a format. După acțiunea luminii intens pulsate, leziunile hiperpigmentare ies la suprafață și se descuamează treptat.

Apelând la aceste sfaturi, pielea afectată de soare se va vindeca rapid și va arăta întinerită și sănătoasă. Vă așteptăm cu drag la o consultație dermatologică gratuită la clinica Elos Skin&Laser Center pentru a primi cele mai bune sfaturi!

Veți fi contactat telefonic pentru a confirma programarea.

Rezerva acum