Nu ai produse in cos.

Shop

Cum scapi de punctele negre, chiar şi în sezonul rece

Noi toate am avut, din când în când, puncte negre. Sunt o pacoste, desigur, dar există o mulţime de moduri diferite de a le trata şi de a le împiedica să revină iar şi iar pe faţa ta. Aşa că renunţă la miturile în care credeai până acum (cum ar fi banda pentru puncte negre) şi, în locul lor, încearcă aceste metode aprobate de medicii dermatologi. Aceştia îţi arată care sunt cele mai bune sfaturi şi trucuri care te vor ajuta să scapi de punctele negre. Printre aceste „trucuri” se află şi un tratament facial de top, Hydrafacial, disponibil la Clinica Elos.

Ce sunt punctele negre, mai exact?

Aşa-numitele puncte negre sunt pori dilataţi care s-au umplut cu sebum (substanţă grasă secretată de glandele sebacee) şi cu celulele moarte ale pielii care s-au lipit unele de altele, alcătuind aceste formaţiuni inestetice. Culoarea neagră pe care o vezi este rezultatul celulelor pielii şi sebumului care au interacţionat cu oxigenul. Şi există chiar şi un motiv pentru care te confrunţi cu puncte negre mai frecvent pe nas, explică specialiştii. Asta pentru că nasul este una dintre zonele cu cea mai grasă piele de pe corp şi poate avea nevoie de tratamente mai puternice decât alte părţi ale feţei. Aşa că medicii dermatologi nu te sfătuiesc să încerci acasă, în faţa oglinzii de la baie, să încerci să extragi punctele negre pe cont propriu. Cel mai indicat ar fi să mergi la un cabinet, unde un medic dermatolog poate să pună un diagnostic corect şi să extragă punctele negre folosind un tratament precum Hydrafacial.

Cauzele apariţiei punctelor negre

Poţi să le mulţumeşti părinţilor tăi pentru punctele negre pe care le ai pe faţă, dar nu este în întregime vina lor. Deşi genetica joacă un rol important în secreţia de sebum, există o mulţime de factori de mediu care pot cauza astuparea porilor. Produsele de îngrijire a părului (cum ar fi alifiile sau unguentele), murdăria sau sebumul de pe mâinile tale ori de pe telefonul tău mobil, precum şi produsele de machiaj pe bază de uleiuri, toate acestea pot duce la apariţia punctelor negre.

Deşi nu poţi da vina pe dieta ta bogată în produse precum pizza, alimentele cu un indice glicemic mare pot incuraja inflamaţia sistemică. Aceasta, la rândul ei, încurajează inflamaţia în piele, ceea ce duce la erupţii precum punctele negre. Aşa că mai bine rămâi la o dietă simplă şi testată: cărnuri slabe, fructe şi legume, precum şi grăsimi sănătoase, ori de câte ori este posibil.

De asemenea, şi timpul pe care îl petreci la sala de fitness ar putea juca un rol. Este important să îndepărtezi machiajul (mai ales dacă este un strat consistent, gros) cât mai curând posibil după ce l-ai purtat. Transpiraţia – chiar şi în timp ce foloseşti produse de machiaj non-comedogenice şi creme cu factor de protecţie solară (SPF) – poate agrava acneea, deoarece împinge şi mai adânc murdăria şi machiajul în deschiderea porilor. Care este morala poveştii? Curăţă-ţi mai des telefonul mobil, nu îţi atinge faţa cu mâinile şi dedică-te cu sfinţenie unui regim şi unui tratament de curăţare care funcţionează cel mai bine pentru tipul tău de ten.

Tratamentele împotriva punctelor negre

Benzile pentru pori şi produsele de tip scrub (care exfoliază) sunt prezentate în reclame adeseori ca fiind remedii instant împotriva punctelor negre. Însă dacă nu funcţionează, situaţia devine şi mai frustrantă. Dacă tratamentele pe care le încerci acasă nu funcţionează deloc, atunci este timpul să mergi la medicul dermatolog. Doar la cabinet, un specialist poate diagnostica corect problema pielii tale şi poate să prescrie tratamente specifice, peelinguri speciale şi tratamente cu laser.Peelingurile chimice care conţin acid salicilic sau acid retinoic pot fi de ajutor pentru a reduce punctele negre. Procedurile de hidrodermoabraziune (precum HydraFacial), care implică aspiraţia, pot ajuta, de asemenea, la curăţarea în profunzime a porilor. În cele din urmă, punctele negre persistente pot fi extrase cu ajutorul unei unelte speciale pentru comedoame.

Hydrafacial, cel mai bun tratament

Aparatul Hydrafacial este singurul echipament de hidrodermoabraziune care combină procedurile de curăţare, exfoliere, extracţie şi hidratare. Delicat şi blând cu pielea ta, acest tratament non-invaziv a fost conceput pentru a înlocui tratamentele tradiţionale din saloanele de cosmetică. Tratamentul constă în 5 etape:

  1. Curăţare şi exfoliere: celulele moarte şi impurităţile sunt eliminate de la suprafaţa pielii.
  2. Peeling: acizii speciali curăţă porii fără a irita sau leza tegumentul.
  3. Extracţie: aplicatorul special acţionează cu tehnologia vortex şi realizează extracţii asupra porilor, eliminând impurităţile de la nivelul pielii.
  4. Hidratare: o combinaţie de substanţe hidratante este introdusă în piele pentru hrănirea şi protejarea tenului.
  5. Protecţie: utilizarea produselor HydraFacial Daily Essentials, care ajută la menţinerea rezultatelor pe o perioadă îndelungată şi care protejează pielea.Printre beneficiile tratamentului se numără şi faptul că elimină punctele negre.

Programează-te acum la Clinica Elos, iar unul dintre medicii dermatologi de aici îţi va prezenta pe larg celelalte beneficii ale tratamentului HydraFacial.

Rezerva acum