Nu ai produse in cos.

Shop

De ce e bine să foloseşti creme cu SPF chiar şi iarna – Tenul tău îţi va mulţumi!

skin-perfusionAcum că vremea rece şi-a intrat pe deplin în drepturi, poate ai tendinţa de a o lăsa mai uşor cu aplicarea produselor cu protecţie solară. Fie că este vorba de o cremă, o loţiune, un spray, un gel sau alt produs tipic, care absoarbe sau reflectă unele dintre radiaţiile ultraviolete ale soarelui, aceste produse te ajută vara să te protejezi de arsurile solare. Însă iată care este regula asupra căreia insistă medicii dermatologi: ai absolută nevoie de protecţie împotriva soarelui şi în lunile de iarnă. Iar produsele cu SPF au o contribuţie extrem de importantă.

Nu te lăsa indusă în eroare de faptul că temperaturile din termometre au scăzut foarte mult. Razele nocive ale soarelui sunt la fel de puternice şi de dăunătoare, în ciuda valorilor pe care ţi le indică termometrul – în special razele UVA, care sunt responsabile de îmbătrânirea pielii. Radiaţiile UVA reuşesc să pătrundă mai adânc în piele şi contribuie la apariţia ridurilor şi la creşterea riscului de cancer de piele. Aproape 95% dintre radiaţiile UV la care suntem expuşi sunt de tipul UVA, aşa că trebuie să ne protejăm pielea.

Oamenii au nevoie de o protecţie solară (cu SPF, adică) mai agresivă din cauza radiaţiilor care se reflectă în stratul de zăpadă, acum poate chiar mai mult decât în timpul verii. Să nu uităm că mulţi dintre noi participă iarna la activităţi în zone cu zăpadă (mergem la schi, facem snowboarding). Şi aproape 80% dintre radiaţiile UV se reflectă din zăpadă, în timp ce doar 25% se reflectă din nisip, explică specialiştii.

  1. Ia în considerare alegerea unor filtre UV fizice şi evită filtrele UV chimice. Filtrele UV fizice deviază sau blochează razele nocive ale soarelui, în vreme ce filtrele UV chimice absorb razele soarelui. Chiar dacă filtrele fizice (care conţin oxid de zinc şi dioxid de titaniu) sunt mai greu de aplicat, ele oferă cea mai bună protecţie întregul an. Medicii dermatologi spun că filtrele fizice oferă o acoperire mai bună pentru un spectru mai larg al razelor UV, comparativ cu filtrele UV chimice, care blochează, de regulă, fie razele UVB, fie razele UVA. În plus, filtrele fizice funcţionează pentru o perioadă mai lungă de timp, oferindu-ţi o acoperire mai îndelungată, şi nu necesită prea des reaplicare. De asemenea, filtrele fizice sunt mai puţin iritante decât filtrele chimice.

 

  1. Fereşte-te de inamicul cremelor de protecţie solară: transpiraţia. Multe dintre noi cred că simpla aplicare a produselor cu SPF o dată pe zi, dimineaţa, este suficientă pentru a oferi o bună acoperire întreaga zi. Dacă eşti în aer liber şi îmbrăcată gros, pielea ta va transpira şi crema cu SPF trebuie să fie reaplicată pe parcursul zilei, subliniază medicii dermatologi. Asigură-te că foloseşti un produs hidratant cu factor de protecţie solară (cel puţin SPF 30) şi permite-i cremei să se absoarbă complet în piele înainte de a ieşi din casă.

 

  1. Acele semne de pe piele ar putea să nu fie orice fel de pete pigmentare vechi. Pistruii, petele cauzate de îmbătrânire, venele în formă de pânză de păianjen de pe faţă, pielea aspră şi cu o textură grunjoasă sau tare, liniile fine care dispar atunci când sunt întinse, pielea care se lasă sau pare că atârnă, un ten pătat şi decolorat, precum şi keratoza actinică (un stadiu precoce al unui cancer de piele;apar pete roşietice şi aspre, asemănătoare negilor) – toate acestea pot fi urme ale expunerii îndelungate la soare. Soarele atacă, de asemenea, elastina din piele, slăbind dermul şi cauzând pielea ridată şi cu aspect „tăbăcit”, un fel de piele întărită. În timpul iernii, caută cu atenţie orice urmă de piele aspră, de culoare roşie, aluniţe care au crescut şi vase de sânge sparte pe faţă, pentru a detecta daunele făcute de expunerea la soare. De asemenea, fii foarte atentă la orice tăieturi sau vânătăi de pe pielea ta, care nu se vindecă, deoarece acesta ar putea fi un semn precoce al cancerului de piele.

 

  1. Protejează-ţi pielea buzelor. Buzele crăpate care suferă din cauza vântului aspru şi rece pot fi o durere în plus, dar poţi preveni aceste neplăceri prin aplicarea unui balsam de buze calmant, cu factor de protecţie solară. Poţi alege un produs fără parabeni şi fără parfum.

 

  1. Sporeşte-ţi protecţia împotriva soarelui apelând la alimentele potrivite. În general, fructele şi legumele sunt alimente cu un conţinut bogat de antioxidanţi şi ne ajută să luptăm împotriva radicalilor liberi şi împotriva daunelor produse de expunerea la soare. Însă produsele precum carnea, produsele lactate, carbohdraţii simpli, zahărul şi alimentele procesate cauzează inflamaţia în organism şi pot contribui la înrăutăţirea acţiunii nocive a soarelui. Potrivit medicilor dermatologi, anumite alimente (precum legumele frunzoase, ardeiul gras, dovleacul, pepenele, afinele şi roşiile) care sunt bogate în vitamina C şi antioxidanţii (licopenul şi carotenoizii) pot ajuta la prevenirea daunelor provocate de razele soarelui.

 

  1. Alege E-Youth 50 Sun Cream din gama Skin Perfusion. Pentru femeile care îşi doresc într-adevăr să ştie care este crema perfectă care li se potriveşte şi care să întrunească cerinţele dermatologilor, recomandăm un produs cu SPF 50 precum crema E-Youth SPF 50  din gama Skin Perfusion de la Filorga Medical. Crema E-Youth SPF 50 oferă protecţie atât împotriva razelor UVA, cât şi împotriva razelor UVB, dar are şi efect antirid.
Rezerva acum