Nu ai produse in cos.

Shop

Injectarile cu toxina botulinica stopeaza transpiratia excesiva

Transpiratia excesiva este denumita in termeni medicali “hiperhidroza” si reprezinta o hiperactivitate a glandelor sudoripare. Transpiratia are un rol bine stabilit in organism, contribuind la procesul de termoreglare. Totusi, o persoana care sufera de hiperhidroza transpira de 4 ori mai mult decat o persoana normala pentru a-si mentine temperatura.

Cum se manifesta transpiratia excesiva?

Zonele care pot fi afectate de hiperhidroza sunt axilele, palmele si talpile, insa sunt pacienti care intampina aceasta problema si la nivelul cefei, fruntii sau mustatii. Hiperhidroza provoaca un discomfort major pacientilor pentru ca are un puternic ecou in viata sociala, influentand aspectul hainelor, dar si realizarea de gesturi simple precum strangerea mainilor sau imbratisarile. Transpiratia excesiva prejudiciaza imaginea unei persoane, ii creeaza frustrare  si dorinta de izolare.

Mai mult ca oricand, perioada verii devine o adevarata corvoada pentru pacientii care se confrunta cu hiperhidroza, de aceea dorim sa va prezentam cel mai eficient tratament impotriva transpiratiei excesive: injectarea cu toxina botulinica. Insa, intai de toate dorim sa va oferim mai multe informatii legate de aceasta afectiune.

De ce apare hiperhidroza – transpiratia excesiva?

Conform International Hyperhidrosis Society, hiperhidroza poate fi primara (fara a avea o cauza anume) sau secundara (in acest caz, este asociata cu alte afectiuni sistemice). Desi anumite afectiuni neurologice, endocrine sau infectioase pot cauza hiperhidroza, majoritatea cazurilor de hiperhidroza se declanseaza independent de acestea, deci apare si la pacienti complet sanatosi. Caldura si emotiile pot amplifica manifestarile hiperhidrozei, insa multi pacienti cu aceasta afectiune transpira pe intreaga durata a zilei, indiferent de starea psihica pe care o au sau conditiile meteo.

Care este cel mai eficient tratament impotriva transpiratiei excesive?

De-a lungul timpului, s-a incercat tratarea hiperhidrozei prin mai multe metode, precum utilizarea de antiperspirante puternice, aplicarea de substante locale (clorura de aluminiu sau talc), medicamentatia pentru inhibarea glandelor sudoripare, iontoforeza (introducerea de apa ionizata in tesuturi) sau tratamente laser care sa reduca activitatea glandelor. O buna parte din aceste solutii au ca efecte secundare cauzarea de iritatii locale severe si beneficii pe termen scurt.
Injectarile cu toxina botulinica impotriva transpiratiei excesive sunt o recomandare unanima a medicilor dermatologi, si asta pentru ca este un tratament sigur, eficient si minim invaziv. Populara pentru beneficiile antiaging, fiind extrem de solicitata impotriva ridurilor in clinicile estetice, toxina botulinica si-a castigat o reputatie importanta si in lupta contra transpiratiei. Injectarile cu botox sunt aprobate FDA, se realizeaza de peste 30 de ani si prezinta riscuri minime pentru pacient. In mod cert, este necesar ca tratamentul impotriva transpiratiei sa se realizeze de medici specialisti, care cunosc foarte bine procedura de injectare. De aceea puteti avea toata increderea in medicii clinicii Elos Skin&Laser Center, care sunt extrem de bine pregatiti si au experienta in realizarea acestei interventii.

Cum actioneaza toxina botulinica impotriva transpiratiei excesive?

Odata injectata in axile, palme sau talpi, efectul local al acesteia este reprezentat de inhibarea eliberarii acetilcolinei la nivel neuromuscular, prin care se blocheaza transmiterea nervoasa la nivelul glandei sudoripare, oprind astfel secretia acesteia. Specialistul va realiza in medie 20-25 de injectari in zona axiala, palme sau talpi. In clinica Elos Skin&Laser Center, procedura de injectare cu toxina botulinica este precedata de aplicarea unui anestezic local, iar pentru confortul sporit al pacientilor se utilizeaza un ac foarte subtire.

Cand isi va face efectul toxina botulinica si cat dureaza rezultatele?

Primele rezultate se vor observa la o saptamana dupa interventie si efectul va persista pana la 6-8 luni, cand va fi necesara o noua interventie. Dupa cea de-a doua interventie, rezultatele vor persista mai mult, iar o noua sedinta se va impune la un interval de 12 luni.

Contraindicatii si efecte adverse ale toxinei botulinice

Procedura cu toxina botulinica impotriva hiperhidrozei nu poate fi realizata femeilor insarcinate sau care alapteaza, persoanelor cu boli neurologice, iar persoanele care urmeaza o medicamentatie anticoagulanta trebuie sa renunte la aceasta cu cateva zile inainte.

Efectele adverse ale procedurii sunt minime si se manifesta doar la persoanele cu piele sensibila, la care poate aparea o inrosire locala temporara, disconfort sau o mica sangerare, urmata de aparitia unei echimoze, care va dispare in cateva zile. Foarte rar, poate aparea o slabiciune musculara in zonele tratate, insa fara disconfort major si fara a afecta modul de viata al pacientului.

Recomandari inainte de tratamentul cu toxina botulinica impotriva transpiratiei excesive

✖ Evitati efortul si baile fierbinti in ziua tratamentului. Acesta va accelera circulatia sanguina si pot aparea sangerarile si echimozele;

✖ Nu radeti/epilati zona axilelor cu 4 zile inainte de injectare;

✖ Nu consumati alcool inainte de procedura.

Programati acum o consultatie gratuita in clinica Elos Skin&Laser Center pentru a afla totul despre procedura impotriva hiperhidrozei. Pana la finalul lunii iunie, beneficiati de un discount de 20% la procedura de injectare cu toxina botulinica impotriva transpiratiei excesive!

Rezerva acum