Nu ai produse in cos.

Shop

Injectarile cu acid hialuronic la #elos

Acidul hialuronic este produs in mod natural de catre organismul nostru. In piele, regasim 50% din totalul acidului hialuronic din corp, restul aflandu-se in organe si tesuturi precum ochi, plamani si vase de sange.

Tegumentul are trei straturi care, dinspre suprafata spre profunzime, sunt: epidermul, dermul si hipodermul (tesutul subcutanat). Acidul hialuronic din derm se afla in cantitate semnificativ mai mare decat cea din epiderm. El are rol in hidratarea pielii, prin legarea moleculelor de apa in cantitate de o mie de ori mai mare decat greutatea lui moleculara, insa intervine si in procesele de reparare tisulara, care apar dupa diverse agresiuni ale pielii, prin activarea celulelor inflamatorii si favorizarea migrarii fibroblastelor.

Cu trecerea anilor, se observa o diminuare marcanta a cantitatii de acid hialuronic din epiderm, precum si o reducere in dimensiune a polimerilor de acid hialuronic, pe de o parte determinate genetic (ca si cauza intrinseca), iar pe de alta parte cauzate de expunerea repetata si excesiva la radiatia UV (factor extrinsec).  Astfel, se pierde principala molecula responsabila de legarea si retinerea moleculelor de apa, rezultatele constand in deshidratarea pielii, atrofie si pierderea elasticitatii, ce caracterizeaza o piele imbatranita.

Pentru a raspunde acestor nevoi ale pacientilor, pe piata exista o multitudine de produse de ingrijire a pielii ce contin acid hialuronic, de la serumuri, creme de noapte, geluri sau lotiuni si pana la masti pentru fata sau stick-uri de buze, insa toate acestea reusesc sa hidrateze pielea doar la suprafata, moleculele de acid hialuronic patrunzand doar in straturile epidermului.

“In cautarea frumusetii autentice, acidul hialuronic devine penelul magic al pielii, un partener fidel in refacerea armoniei naturale. Cu fiecare injectie, nu doar transformam ridurile in amintiri, ci sculptam o poveste de incredere, in care fiecare detaliu este o expresie a frumusetii naturale.”

Dr. Filis Demirgean

Tratamente pe baza de acid hialuronic in clinica Elos

In clinica Elos, pacientii nostri se bucura de beneficiile acidului hialuronic atat in cadrul protocoalelor de tratamente non-invazive, cat si de utilizarea acestui produs extraordinar sub forma injectabila.

Intraceuticals este un tratament inovativ de rejuvenare, care asigura o hidratare profunda, fiind singura metoda non-invaziva de a introduce acidul hialuronic in derm. Cu ajutorul oxigenului hiperbaric, este infuzat un complex de acid hialuronic, vitamine si antioxidanti, imbunatatind calitatea pielii si reducand aspectul ridurilor fine.Tratamentul combina molecule de acid hialuronic cu greutati moleculare diferite, asigurand astfel o hidratare optima. Moleculele mari de acid hialuronic, desi au cea mai mare capacitate de a lega moleculele de apa, nu pot patrunde in profunzimea epidermului, asigurand hidratarea doar la suprafata, pe cand moleculele mai mici de acid hialuronic leaga mai putina apa, insa penetreaza pielea in profunzime si astfel contribuie la uniformizarea texturii tenului si stergerea ridurilor fine. Dupa infuzia Intraceuticals, tratamentul este completat de aplicarea unui gel si apoi a cremei hidratante, oferind rezervorul de apa necesar moleculelor de acid hialuronic sa realizeze cea mai buna hidratare. Tratamentul este, in general, foarte bine tolerat, nu are contraindicatii si este lipsit de efecte secundare. Rezultatele sunt vizibile chiar din ziua procedurii si se mentin cateva saptamani, astfel incat se recomanda a se efectua tratamentul lunar pentru a mentine hidratarea si aspectul luminos al tenului, sau intr-un protocol de sase sedinte realizate saptamanal, daca se utilizeaza pentru efectele sale antiaging si de reducere a ridurilor fine.

Mezoterapia este procedura prin care se injecteaza in straturile superficiale ale pielii o combinatie de acid hialuronic liber, non-cross-linkat (forma liniara a moleculei de acid hialuronic, care se descompune mai rapid in corpul uman decat varianta cross-linkata), cu vitamine, aminoacizi, coenzime, antioxidanti si minerale, pentru a revitaliza tegumentul, precum si pentru a-i oferi hidratarea corespunzatoare.

Actiunea mezoterapiei este de a diminua porii dilatati, de a estompa ridurile fine si, in final, pentru a imbunatati calitatea pielii, aspect reflectat prin stralucirea si luminozitatea observate dupa tratament. In clinica Elos, folosim doar produse certificate si studiate timp indelungat, de la liderii mondiali din domeniul medicinii estetice, Produsele laboratoarelor frantuzesti Filorga destinate tratamentelor de mezoterapie combina peste cincizeci de ingrediente active, care impreuna cu acidul hialuronic nereticulat, asigura bazele regenerarii tegumentare, prin hidratare, redensificare si imbunatatire a elasticitatii si supletii pielii.

Zonele de interes sunt reprezentate cel mai adesea de fata (inclusiv aria periorbitala, ameliorandu-se astfel aspectul cearcanelor), gat si decolteu, insa se poate realiza si pe fetele dorsale ale mainilor sau partea interna a bratelor, pentru a imbunatati calitatea pielii in aceste zone. Efectele uimitoare ale mezoterapiei pot fi observate la cateva zile de la procedura, insa pentru a obtine cele mai bune rezultate, se recomanda a se efectua trei sedinte de tratament, spatiate la un interval de 2-3 saptamani, urmate de alte doua sedinte efectuate la interval de 4-6 saptamani. Inainte de procedura, se aplica crema anestezica, astfel incat disconfortul este aproape inexistent, durata tratamentului propriu-zis fiind de 20-30 minute.

Dupa mezoterapie, se pot observa timp de cateva ore papule albe (care arata ca microinjectarile au fost facute in derm, acolo unde sunt cele mai eficiente), care dispar pe masura ce acidul hialuronic se integreaza in tesut si, de asemenea, pot aparea mici echimoze la locul intepaturii sau, mai rar, inrosirea tegumentului pe alocuri, efecte secundare ce persista de obicei intre 6 si 36 ore. Rezultatele se mentin pana la 3 luni, timp in care ingredientele active din mezoterapie sunt utilizate de piele pentru a produce colagen nou, calitatea tegumentului fiind imbunatatita progresiv si cumulativ.

Fillerele dermice ce contin acid hialuronic sunt substante cu consistenta de gel, menite sa redea volumul pierdut al tegumentului, sa netezeasca ridurile fine sau mai adanci, precum si sa contureze trasaturile fetei, in armonie cu particularitatile fizionomiei fiecarui pacient. Ele reprezinta una dintre cele mai eficiente metode antiaging, cu remanenta crescuta si rezultate vizibile imediat dupa injectare.

In functie de nevoile si dorintele pacientilor, se selecteaza tipul de filler potrivit (acidul hialuronic este disponibil in multiple produse cu densitati si dimensiuni ale particulelor de acid diferite), pentru:

 

A estompa ridurile fine verticale din jurul gurii (“smoker lines”);
A umple ridurile mai adanci, precum cele nazolabiale sau “marioneta”;
A corecta “cearcanele”, daca pacientul se confrunta cu depresiunea zonelor de sub ochi si este necesara umplerea lor;
A completa efectele toxinei botulinice din etajul superior al fetei, daca este necesar;
A da volum buzelor, a corecta eventualele asimetrii, in armonie cu trasaturile fetei;
A volumiza barbia sau a contura linia mandibulara, in acord cu trasaturile naturale ale pacientului;
A reda volumul pierdut de la nivelul tamplelor sau pometilor, restabilind astfel volumetria faciala;
A realiza rinocorectia nechirurgicala, imbunatatind aspectul nasului, la pacientii candidati pentru acest tip de procedura;
A imbunatati simetria trasaturilor faciale, realizand un contur natural, in armonie cu fizionomia fiecarui pacient.

In clinica Elos, folosim fillere dermale de top, ce se caracterizeaza printr-o remanenta crescuta, de pana la 9-12 luni, gratie acidului hialuronic cross-linkat, cu o structura moleculara superioara celorlalte existente, ceea ce asigura un grad mai lent de resorbabilitate dupa injectare (moleculele de acid hialuronic sunt legate chimic intre ele pentru a intarzia biodegradarea).

Cand se vad rezultatele injectarilor cu acid hialuronic?

Rezultatele sunt vizibile imediat, insa aspectul final se observa dupa 10-14 zile de la injectare, timp necesar organismului sa integreze acidul hialuronic. Reactiile adverse posibile asociate cu injectarile de acid hialuronic constau din echimoze la locul injectarii, eritem sau edem si, extrem de rar, infectii, noduli subcutanati, parestezii evitabile printr-o tehnica corecta de injectare si folosirea produsului potrivit.

Care sunt contraindicatiile injectarilor cu acid hialuronic?

Contraindicatiile injectarilor cu acid hialuronic sunt reprezentate de infectii active langa locul de injectare, alergii sau hipersensibilitati cunoscute la produs sau la anestezicul local, boli autoimune (precum lupusul eritematos, dermatomiozita, polimiozita, sclerodermia, artrita reumatoida), precum si sarcina sau alaptarea.

Beneficii acid hialuronic

Fie ca il utilizam pentru hidratare si imbunatatirea aspectului pielii, sau pentru a reda volumul pierdut in diferite zone, a estompa ridurile sau a contura trasaturile naturale ale fetei, acidul hialuronic este un ingredient activ cheie in protocoalele de tratament antiaging, ce completeaza rezerva noastra naturala de acid hialuronic din piele, ce scade cu varsta si sub actiunea diferitilor agenti externi (radiatie UV, fumat). Astfel, creste capacitatea tegumentului de a stoca apa, este stimulata productia fibrelor de colagen si elastina, iar aceste efecte sunt transpuse clinic intr-o piele care isi recapata elasticitatea, volumul, supletea si, in final, calitatea.

 

 

descopera

Tratamentele #elos

Rezerva acum