Mezoterapia: Cel mai rapid tratament de rejuvenare facială!
Mezoterapia este o soluţie cosmetică nechirurgicală şi noninvazivă creat de specialiştii în medicina estetică pentru a reduce probleme precum celulita, greutatea excesivă, remodelarea corpului şi rejuvenarea facială sau a gâtului, decolteului şi mâinilor. Mezoterapia constă într-o serie de microinjectări, iar aceste ace care pătrund în piele conţin ingrediente precum acid hialuronic, vitamine, minerale şi antioxidanţi care au ca scop principal întinerirea sau rejuvenarea facială.
Îmbătrânirea pielii este o problemă de care poţi scăpa mult mai rapid decât ai crede, combinând un tratament antiaging, cum este mezoterapia, cu alte proceduri sau tratamente faciale profesionale care stimulează producţia de colagen şi de elastină, două proteine esenţiale pentru o piele întinerită.
În acest articol, îţi vom explica în detaliu cum poţi avea parte de o rejuvenare facială “ca la carte” apelând la mezoterapia cu Dermaroller, un dispozitiv rotativ dotat cu sute de ace, acţionat manual, care stimulează refacerea ţesuturilor.
Ce este şi cum funcţionează mezoterapia?
Mezoterapia este o procedură care te ajută să îţi redefineşti trăsăturile faciale şi să spui adio semnelor îmbătrânirii nu doar de pe faţă, cât şi de pe alte zone ale corpului, cum ar fi gâtul, decolteul şi mâinile. De exemplu, la Clinica Elos, medicii dermatologi folosesc un produs unic pe piaţa din România. Astfel, tratamentul de mezoterapie conţine un complex de 53 de ingrediente, printre care acid hialuronic nereticulat, care este injectat în straturile profunde ale pielii, pentru stimularea producţiei de colagen şi pentru a reface nivelul de hidratare a pielii. Acest proces duce la îmbunătăţirea volumului tegumentului, împiedicând astfel îmbătrânirea cutanată.
Ce tehnologie folosim la Clinica Elos pentru ca tu să te bucuri de efectele mezoterapiei
Mezoterapia se poate realiza nu doar în zona feţei, ci şi pe gât, decolteu şi mâini, cu acelaşi rol de întinerire a pielii. În clinica Elos există totodată şi varianta de mezoterapie prin microinjectări realizate cu seringa – în special pentru zona feţei – sau cu Dermaroller, un aplicator special cu cap rotativ dotat cu sute de ace. În acest caz, mezoterapia se realizează îndeosebi pe gât, decolteu şi mâini, precizează medicii dermatologi de la Clinica Elos.
Mezoterapia sau “cocktailul frumuseţii”
Deşi multe persoane se tem de ace, vei renunţa rapid la orice temeri de acest gen când vei afla cât de multe beneficii poate aduce tenului tău un tratament cum este mezoterapia, o procedură care a fost numită, de-a lungul timpului, şi “cocktailul frumuseţii”.
Medicii dermatologi de la Clinica Elos spun că mezoterapia este un mod excelentde a revitaliza acel ten obosit, tern, care prezintă semne de îmbătrânire. Şi, ca un fel de bonus, mezoterapia nu este deloc o procedură dureroasă.
Chiar dacă pare un procedeu complicat, lucrurile sunt, de fapt, destul de simple.
Mezoterapia presupune injectări cu o substanţă intens nutritivă şi hidratantă din centimetru în centimetru în mezoderm, adică ţesutul adipos subcutanat care este responsabil de aspectul pielii la exterior.
Substanţa utilizată în Clinica Elos din Bucureşti aparţine renumitului brand francez Filorga Medical, o companie de top cu peste 35 ani de expertiză în domeniul medical-estetic. Specialiştii Filorga au conceput o substanţă unică. Aceasta este compusă din peste 50 de ingrediente active, cum ar fi vitamine, antioxidanţi, aminoacizi şi peptide. Substanţa complexă – aşa numitul “cocktail al frumuseţii”, poate schimba radical aspectul tenului tăuşi poate preveni apariţia ridurilor. Aşadar, vei avea de partea ta un aliat care va şterge acele riduri nedorite de pe chipul tău.
Ce efecte are mezoterapia când este vorba de rejuvenarea facială?
Pe lângă beneficiile acestea, mezoterapia stimulează activitatea celulară şi stimulează producţia de colagen şi elastină. Astfel, tenul nu doar că va fi complet revigorat, dar va deveni mai luminos şi mai ferm, iar ridurile fine vor fi estompate.
În cazul în care te gândeşti să apelezi la această procedură, iată o listă amplă cu alte efecte pe care le are mezoterapia facială:
- elimină ridurile
- rejuvenează pielea îmbătrânită
- îmbunătăţeşte sistemul circulator
- reface nuanţa sănătoasă a pielii
- modelează forma sau conturul feţei
- ajută la recuperarea post-operatorie: cicatrici, semne inesteticce rămase pe piele
- îmbunătăţeşte structura pielii.
Ce efecte secundare are mezoterapia?
Este bine să ştii din timp care sunt posibilele efecte secundare ale tratamentului. Injectările pe care le presupune mezoterapia pot cauza anumite iritaţii ale pielii. Medicul dermatolog poate aplica un anestezic local înainte de tratament, pentru ca disconfortul resimţit de pacient să fie minim. Poate apărea o uşoară senzaţie locală de arsură după ce injectările au fost efectuate, pe măsură ce substanţele terapeutice pătrund în piele. Această senzaţie este, de obicei, trecătoare, iar orice durere reziduală dispare, de regulă, în decurs de o zi sau două.
Potrivit specialiştilor, efectele secundare ale mezoterapiei sunt, în general, uşoare. Una dintre cele mai frecvente reacţii după tratament este învineţirea sau umflarea în locurile unde au fost făcute injectările. Astfel, se pot forma aici mici protuberanţe sau zone mai umflate. Acestea dispar, de obicei, în termen de două săptămâni.
Pentru a accelera rata de vindecare a pielii şi procesul de regenerare a celulelor, medicul dermatolog îţi poate prescrie un supliment pe bază de plante care poate fi aplicat local sau poate fi administrat pe cale orală. Unii pacienţi se pot confrunta cu o senzaţie minoră de mâncărime, care durează de la câteva ore, până la câteva zile după terminarea tratamentului.
Fiecare pacient este unic, aşa că în funcţie de particularităţile sale, efectele secundare pot include:
- durere în zona în care este administrată injecţia;
- se pot forma mici vânătăi;
- necroza ţesuturilor – se poate întâmpla dacă substanţele injectate pătrund în ţesuturile mai profunde ale pielii;
Rezultate – în cât timp devin vizibile?
Rezultatele mezoterapiei se vor vedea de la prima ședință de tratament. Pielea va deveni mai moale şi mai plăcută la atingere. Medicii dermatologi de la Clinica Elos spun că după un protocol de tratament efectuat pe o perioadă de 3 săptămâni, procedura de mezoterapie asigură r vizibile: după o săptămână, pielea este mai luminoasă; după 2 săptămâni, este mai suplă şi mai elastică, după 3 săptămâni, zonele tratate sunt vizibil transformate.
Câte şedinţe de mezoterapie sunt necesare pentru a vedea rezultate?
Acest lucru depinde de organismul fiecărui pacient şi de cât de extinsă este zona care va fi tratată. Unii pacienţi văd rezultatele după doar o şedinţă de mezoterapie, în vreme ce majoritatea pacienţilor au nevoie de un protocol de tratament ce este alcătuit din 3-5 şedinţe pentru a vedea rezultatele.
Deoarece îmbătrânirea este un proces dinamic, care nu poate fi oprit, injectările din cadrul mezoterapiei sunt foarte utile în prevenirea efectelor distrugătoare ale înaintării în vârstă. Aşa că medicii dermatologi subliniază că sunt necesare şedinţe de întreţinere când vine vorba de zona feţei. Astfel, s-ar putea să fie nevoie de şedinţe de mezoterapie de 2-4 ori pe an.
Ce contraindicaţii are mezoterapia?
În funcţie de unicitatea fiecărui pacient, tratamentul de mezoterapie este contraindicat în anumite situaţii, cum ar fi la:
- persoanele care au o insuficienţă a sistemului imunitar;
- persoanele care au boli precum cancerul;
- cele care au alergii la anumite medicamente;
- femeile însărcinate;
- femeile care alăptează;
- femeile aflate la menstruaţie;
- persoanele care au suferit recent o operaţie;
- persoanele care au afecţiuni ale organelor interne;
- persoanele care suferă de epilepsie.
Dacă nu se ţine cont de aceste contraindicaţii, pot apărea complicaţii post-tratament.
Concluzie:
Mezoterapia facială oferă rezultate excelente în rejuvenarea facială antiaging. Eficienţa mezoterapiei se datorează în principal microinjectărilor, care sunt efectuate într-un mod special, comparativ cu alte tratamente faciale. Astfel, substanţele cu rol antiaging sunt introduse în stratul profund al pielii (derma), iar acest “cocktail” de minerale, vitamine, acizi nucleici, colagen, antioxindanţi şi alte substanţe hrănitoare nu poate pătrunde atât de profund atunci când foloseşti produse cosmetice care se aplică extern.
Programează-te acum la Clinica Elos unde vei găsi o echipă formată din medici dermatologi specializaţi în tratamentul de mezoterapie, care îţi vor răspunde la toate întrebările, aşa că nu ezita să le ceri mai multe informaţii despre acest procedeu de rejuvenare facială.