Nu ai produse in cos.

Shop

O piele frumoasă, fără „perdea”: 10 întrebări pe care ar trebui să le pui medicului dermatolog

intrebari-pentru-dermatologPielea este diferită, de la o persoană la alta, oricât de mult ne-ar plăcea să credem că aceleaşi reguli de îngrijire sunt valabile pentru toată lumea.

Din fericire, medicii dermatologi te pot ajuta să ai o piele mai sănătoasă şi te pot învăţa cum să rămâi pe calea cea bună, indiferent de motivul pentru care vii la cabinet sau la o clinică de medicină estetică. Iar regula de bază pe care trebuie să o reţii este să pui întrebările pe care simţi nevoia să le adresezi.

Medicul tău dermatolog va putea să îţi răspundă la majoritatea întrebărilor pe care le formulezi, dar dacă tu nu ai curajul să îl întrebi, nu vei şti niciodată ce se ascunde, de fapt, în spatele „dilemelor” tale. Aşadar, iată cele 10 întrebări pe care ar fi bine să le pui medicului tău dermatolog, astfel încât să ai cel mai sănătos ten cu putinţă:

  1. „Este în regulă să mă expun la soare urmând medicamentele pe care mi le-aţi prescris?”

Deşi expunerea la soare nu este exact sfatul pe care ţi l-ar da un medic dermatolog, anumite tratamente medicamentoase ar putea să îţi facă pielea chiar mai sensibilă în faţa razelor soarelui, iar din această cauză, pot să apară petele pigmentare. Dacă iei medicamente pe cale orală sau orice alt tip de tratament, întreabă-ţi medicul dacă expunerea la soare poate dăuna sau nu tratamentului.

  1. „Cât de des ar trebui să îmi exfoliez pielea?”

Pe piaţă există nenumărate produse exfoliante cu o listă lungă de ingrediente, iar în funcţie de tipul tău de piele, exfolierea poate juca un rol foarte important în menţinerea unui ten sănătos şi curat. Pentru tenul sensibil, granulele exfoliante mai mici ar fi mai blânde cu pielea ta, în timp ce pentru tenul gras, ar fi mai potrivite produsele de tip „scrub” cu granule mai mari. Întreabă-ţi medicul dermatolog cât de des ar fi indicat să îţi exfoliezi pielea, iar atunci când faci asta, află ce tip de exfoliant va funcţiona cel mai bine pentru tipul tău de ten.

  1. „Ce alimente ar trebui să evit?”

Fie că suferi de o intoleranţă la gluten, fie consumi cantităţi mari de zahăr fără să îţi dai seama (zahăr care se poate ascunde în batoanele tale energizante, pe care le mănânci zi de zi), cel mai bine ar fi să îţi întrebi medicul dermatolog care sunt alimentele de care ar trebui să stai cât mai departe. Anumite ingrediente, precum glutenul, se pot ascunde în diverse alimente, iar prin schimbarea dietei poţi să îţi schimbi în mod dramatic şi aspectul pielii.

  1. „Există ingrediente care mi-ar putea afecta în mod negativ pielea?”

La fel ca în cazul alimentelor şi mâncărurilor, există ingrediente în produsele de îngrijire a pielii care pe care ar trebui să le eviţi cu orice preţ, în funcţie de ce tip de ten ai. Pentru persoanele care au acnee, peroxidul de benzoil face minuni, dar acelaşi ingredient poate să influenţeze pielea uscată şi să o facă să se usuce şi mai tare. Vorbeşte cu dermatologul tău despre acele ingrediente care vor funcţiona cel mai bine în cazul tenului tău, iar acesta îţi va prescrie o schemă de îngrijire personalizată.

  1. „Pot să îmi fac un tratament facial complex?”

Puţine lucruri sunt mai luxuriante decât o zi întreagă la un centru de înfrumuseţare. Dar ideea este să nu pleci de acolo cu pielea iritată, deoarece îţi poate strica buna dispoziţie. Informează-te de la medicul tău şi dacă tipul tău de piele va beneficia cel mai mult de pe urma unui tratament facial. Informându-te din timp, vei economisi bani şi nu te vei mai stresa din cauza rezultatelor obţinute.

  1. „Din ce cauză a apărut acneea mea?”

Factorii declanşatori ai acneei sunt peste tot în jurul nostru, iar dacă tu reuşeşti să găseşti cauza de la baza problemei, vei fi cu un pas mai aproape de găsirea unei soluţii. Indiferent dacă acneea este cauzată de dieta ta, de stres sau de schimbările hormonale, poţi alcătui împreună cu medicul dermatolog un plan de atac care chiar va funcţiona, iar rezultatele nu vor întârzia să apară.

  1. „Există schimbări la nivelul petelor mele pigmentare, la nivelul aluniţelor mele, etc.?”

Având în vedere cât de mult sau cât de puţin te expui la soare, petele cauzate de soare sau nevii pigmentari (n.r. – aluniţele) ar trebui verificate periodic, pentru ca medicul tău dermatolog să monitorizeze orice modificare sau dacă există anormalităţi. În secunda în care ai observat o pată ciudată pe pielea ta, mergi direct la medicul dermatolog şi spune-i să fie cu ochiul pe acea pată sau aluniţă. Depistarea precoce cu ajutorul FotoFinder este cheia succesului când vine vorba de afecţiunile mai grave ale pielii. 

  1. „Care este cel mai bun produs hidratant pentru tipul meu de piele?”

Indiferent de tipul tău de ten, ar trebui să foloseşti un produs sau o cremă hidratantă. Trebuie doar să te asiguri că este produsul hidratant corespunzător, şi nu unul care îţi face mai mult rău. Pielea hidratată este mai puţin predispusă la riduri şi la alte semne ale îmbătrânirii, aşa că sfatul dermatologilor este unul simplu: dacă îţi menţi tenul hidratat astăzi, acesta îţi va mulţumi pe viitor.

  1. „Ce produse nu vor dăuna pielii mele?”

Indiferent că îl întrebi pe medicul dermatolog despre anumite produse cosmetice ori despre anumite branduri, să ai o listă de produse despre care ştii sigur că nu dăunează tenului tău este un „cadou” de nepreţuit. Fiind pregătită cu acea listă, vei putea intra în orice magazin sau în orice farmacie fără să mai ai îndoieli în privinţa produselor pe care le cumperi. Nu uita, dacă ai nelămuriri, întreabă-ţi medicul dermatolog!

  1. „Pot să scap de cicatrici?”

Fiecare semn sau ţesut cicatrizat de pe faţă este diferit, de la o persoană la alta. În funcţie de cât de adâncă este o cicatrice (de cât de profund este formată leziunea în pielea ta), medicul dermatolog ar putea să te ajute să scapi de ea. Există tratamente specializate pentru îndepărtarea cicatricilor post-acnee, dar dacă nu îl întrebi pe medic, nu vei şti niciodată care sunt cele mai bune variante pentru pielea ta.

Programează o consultaţie GRATUITĂ cu medicul dermatolog Ioana Mitoşeriu de la Clinica Elos, iar ea îți va răspunde la toate întrebările și îți va prescrie un plan de tratament personalizat.

Rezerva acum