Nu ai produse in cos.

Shop

Rozaceea: cauze şi tratament cu laser

Rozaceea este o boală de piele extrem de frecventă care afectează persoanele cu vârsta de peste 30 de ani. Aceasta provoacă roşeaţă la nivelul nasului, obrajilor, bărbiei şi pe frunte. Unele persoane au chiar mici umflături sau coşuri pe zonele înroşite ale feţei lor.

Unele persoane spun că faptul că suferă de rozacee le împiedică să se simtă încrezătoare la serviciu sau în diverse situaţii, din punct de vedere social. Dacă şi tu te numeri printre ele, nu dispera, deoarece există tratamente eficiente cu laser.

rozaceea-ce-este-si-cum-se-poate-trata

Cauzele nu sunt cunoscute

Experţii nu sunt siguri în privinţa cauzelor care pot determina rozaceea, numită şi cuperoză. Specialiştii spun că există un număr de factori care irită pielea, dar rozaceea nu pare să fie o infecţie cauzată de bacterii. Chiar şi aşa, persoanele cu pielea deschisă la culoare sau cele care roşesc foarte uşor sunt afectate de rozacee. Mai mult, poate fi vorba de o boală care se transmite în familie, pe cale genetică. Rozaceea nu este cauzată de abuzul de alcool, aşa cum se credea în trecut. Dar în cazul persoanelor care suferă de cuperoză, consumul de alcool poate înrăutăţi simptomele.

Factorii declanşatori ai rozaceei

Boala apare atunci când un factor declanşator determină vasele de sânge de la nivelul feţei să se dilate, ceea ce provoacă roşeaţa pe anumite zone (nas, obraji, bărbie, frunte). Printre factorii care pot declanşa rozaceea se numără: exerciţiile fizice, expunerea la soare şi la vânt prea puternic, emoţiile, temperaturile extreme, stresul, alimentele iuţi şi picante, băuturile fierbinţi, alcoolul, produsele cosmetice şi băile fierbinţi.

Oscilaţiile de temperatură, de exemplu, atunci când treci de la cald la rece sau de la o cameră rece într-o zonă mai caldă, pot să determine izbucnirea primelor simptome. Un alt factor declanşator al rozaceei sunt medicamentele care dilată vasele de sânge, inclusiv medicamentele prescrise pentru hipertensiune arterială.

Factori de risc

Oricine poate să dezvolte rozacee. Dar ai mai multe şanse să faci boala dacă: eşti femeie, ai pielea deschisă la culoare (în special dacă a fost arsă de soare), ai peste 30 de ani, fumezi, ai un istoric familial în care apar cazuri de persoane cu rozacee.

Tratamentul laser – remediul pentru rozacee

Pentru leziunile vasculare precum rozaceea, alege tratamentele cu laser la Clinica Elos. Pentru tratarea leziunilor vasculare situate la nivelul feței sau pe membre este utilizat laserul Nd:YAG, dovedindu-se un procedeu sigur pentru reducerea capilarelor sparte. Lungimea de undă de 1064 nm este cea mai bine adaptată pentru tratamentul leziunilor vasculare (hemangioame, telangiectazii sau „lacuri” vasculare) datorită absorbției crescute de către hemoglobină a acestei lungimi de undă.

Cum funcţionează?

Laserul determină coagularea sângelui și iritația peretelui vaselor sanguine mici prin căldură intensă degajată care determină colabarea (închiderea) acestora. În timpul tratamentului este utilizată o lungime de undă prestabilită pentru a ținti și distruge capilarele și vasele sangvine cutanate nedorite, lăsând intacte țesuturile normale din jur.

Hemoglobina conținută de celulele roșii din sânge absoarbe energia luminoasă, iar căldura eliberată local determină distrugerea pereților vaselor și coagularea sângelui, strict în regiunile tratate.
Sunt necesare 1 sau mai multe tratamente în funcție de calibrul vaselor și profunzimea lor față de nivelul tegumentului. Acest tratament se adresează tuturor fototipurilor, chiar și fototipului VI.

Programează o consultație Gratuită cu medicul dermatolog Ioana Mitoșeriu care îți va răspunde la toate ăntrebările și îți va prescrie un plan de tratament personalizat.

Rezerva acum