Dr. Alice Șapcă

MEDIC DERMATOLOG

DE UNDE PASIUNEA PENTRU DOMENIUL MEDICAL-ESTETIC?

Atunci când îți dorești ca oamenii din jur să fie mai fericiți și mai multumiți de sine, alegi fin instrumentele care să-ți ușureze parcursul acestui țel. Practicând medicina pot oferi pacienților soluții pentru tratarea patologiilor dobândite, restabilind astfel calitatea normala a vieții acestora. Când vine însâ vorba de ramura medical-estetică, consider că poți să îmbunătățești considerabil percepția de sine a pacientului prin intermediul tratamentelor actuale, satisfacția reușitei fiind cea care întreține și pasiunea pentru acest domeniu.

CARE SUNT CELE MAI DESE TRATAMENTE SOLICITATE DE PACIENȚI?
Fie că este vorba de tratamente menite să mențină frumusețea și sănătatea pielii sau de proceduri concepute special pentru a îmbunătăți aspectul cutanat existent, pacienții solicită în primul rând soluții sigure și eficiente, disponibile în cadrul clinicii Elos prin intermediul tehnologiei moderne utilizate.

AȚI RĂSPUNS ÎNTOTDEAUNA POZITIV SOLICITĂRILOR PACIENȚILOR CHIAR DACA AU FOST EXAGERATE? AȚI FOST PUSĂ ÎN POSTURA DE A REFUZA UN PACIENT?

De cele mai multe ori solicitările exagerate rezidă din dezinformarea pacientului, rolul meu ca medic fiind tocmai acela de a oferi informații și soluții medicale valide, individualizate și adaptate în funcție de problemele și dorința pacientului. Dacă expectativele pacientului nu coincid cu ceea ce eu pot oferi și cred că ar fi benefic acestuia, atunci cu siguranță refuzul meu ar fi unul lesne de înțeles.

CARE AU FOST CELE MAI SPECTACULOASE CAZURI CU CARE V-AȚI CONFRUNTAT?
Spectaculoase sunt toate cazurile În care rezultatele obținute sunt pe măsura așteptărilor și munca depusă. Însă atunci când prin manifestări cutanate specifice asociate pot prediagnostica afecțiuni sistemice potențial severe, acelea sunt cazurile pe care cu siguranță nu le voi uita.

CARE AU FOST CELE MAI MARI SATISFACȚII DIN CARIERA DVS?

Satisfacția atunci când ești medic vine zi de zi cu fiecare pacient întâlnit căruia îi poți oferi soluții viabile la problemele care îl nemulțumesc și cu fiecare moment de recunoaștere a muncii prestate. Fie că este vorba de diagnosticarea și tratamentul precoce al unor afecțiuni dermatologice potențial severe sau de rezolvarea unor problemne care țin de domeniul estetic, satisfacția nu încetează să apară dacă obiectivul este atins și pacientul este mulțumit.

CARE SUNT TRATAMENTELE DE ULTIMĂ GENERAȚIE? TRATAMENTELE DE ULTIMĂ ORĂ SUNT NEAPĂRAT ȘI CELE MAI EFICIENTE?

Printre tratamentele de ultimă generație se numără cele în care prin metode non sau minim invazive poți avea rezultatele pe care, până nu demult, le-ai fi obținut doar prin intermediul lamei de bisturiu sau la care nu ai fi putut visa. Preocuparea continuă față de abordarea problemelor medical-estetice este reflectată în cadrul clinicii Elos și prin tehnologiile de vârf utilizate a căror eficacitate clinică este deja demonstrabilă prin studiile clinice asociate.

DE CE CREDEȚI CĂ CEA MAI MARE PARTE A PERSOANELOR CARE APELEAZĂ LA SERVICIILOR UNEI CLINICI MEDICAL-ESTETICE SUNT FEMEI? ESTE ÎN CREȘTERE NUMĂRUL BĂRBAȚILOR CARE CALCĂ PRAGUL CLINICII?

Trăim într-o societate care se așteaptă tot timpul ca femeile să fie frumoase și acest fapt se reflectă și prin grija mai mare a femeilor față de aspectele care țin de estetic și deci prin prezența lor mai mare în cadrul clinicilor de profil. Există însă un trend ascendent legat de numărul bărbaților care calcă pragul clinicii, în contextul poate și al unei mai bune promovări actuale a tratamentelor aplicabile domnilor.