Dr. Ana Maria Cuciumita

MEDIC DERMATOLOG

Din pasiunea pentru frumos și interesul pentru tehnologiile medicale de ultimă generație m-am orientat către ramura estetică a dermatologiei, care este într-o continuă evoluție. Încurajez frumusețea naturală, de aceea sfătuiesc pacientele ca prin intermediul esteticii medicale să-si mențină această frumusețe și să nu încerce să-și modifice trăsăturile pentru a se încadra într-un tipar. Având în vedere că tinerețea veșnică nu este posibilă, avem alternativa de a îmbătrâni frumos.

DE UNDE PASIUNEA PENTRU DOMENIUL MEDICAL-ESTETIC?

Consider că medicina este o profesie vocațională, ce implică pasiune, dăruire, mult efort și învățare continuă. Am ales dermatologia pentru că îmi oferă posibilități de dezvoltare  profesională nelimitate, îmbinând partea medicală cu cea chirurgicală și cea estetică. De asemenea, întotdeauna mi-a plăcut să lucrez cu oamenii și consider că în medicină, dar mai ales în dermatologie, unde majoritatea afecțiunilor au un impact psihologic și social important, o relație medic-pacient armonioasă bazată pe respect reciproc și mai ales pe încredere este esențială.

CARE SUNT CELE MAI DESE TRATAMENTE SOLICITATE DE PACIENȚI?

Unele dintre cele mai solicitate tratamente de către pacienți sunt cele de rejuvenare facială deoarece sunt proceduri minim invazive, cu un timp de recuperare scurt, care ne ajută să ținem la distanță schimbările aduse de înaintarea în vârstă.

AȚI RĂSPUNS ÎNTOTDEAUNA POZITIV SOLICITĂRILOR PACIENȚILOR CHIAR DACA AU FOST EXAGERATE? AȚI FOST PUSĂ ÎN POSTURA DE A REFUZA UN PACIENT?

Încerc întotdeauna să răspund solicitărilor pacienților mei, însă există cazuri în care dorințele pacienților sunt exagerate sau așteptările sunt nerealiste astfel încât ajung în postura de a refuza un pacient pentru că dincolo de aspectul estetic este vorba și de impactul asupra sănătății lor. Pacienții care se adresează domeniului esteticii medicale sunt sănătoși si nu reprezintă o urgență medicală astfel încât riscurile trebuie reduse la minim. Sunt de părere că, un pacient corect informat și o relație medic-pacient bazată pe încredere și respect sunt esențiale pentru obținerea rezultatelor dorite.

CARE AU FOST CELE MAI SPECTACULOASE CAZURI CU CARE V-AȚI CONFRUNTAT?

După părerea mea, indiferent de severitate, fiecare caz în parte rezolvat cu succes este spectaculos. Faptul că pot îmbunătăți calitatea vieții pacienților mei și le pot reda încrederea în sine reprezintă o satisfacție majoră.

CARE AU FOST CELE MAI MARI SATISFACȚII DIN CARIERA DVS?

Din punctul meu de vedere, satisfacția vine din zâmbetul fiecărui pacient mulțumit de rezultatul obținut și care se simte bine in pielea lui.

CARE SUNT TRATAMENTELE DE ULTIMĂ GENERAȚIE? TRATAMENTELE DE ULTIMĂ ORĂ SUNT NEAPĂRAT ȘI CELE MAI EFICIENTE?

Domeniul esteticii este unul inovativ, cu un ritm alert de dezvoltare, în permanență apărând noi tratamente non-chirurgicale, cu eficacitate demonstrată prin studii clinice, având avantajul de a fi minim sau chiar non-invazive. Tratamentele de ultimă generație oferă rezultate vizibile și de lungă durată, cu disconfort minim sau absent pentru pacient, îmbunătățind calitatea actului medical.

DE CE CREDEȚI CĂ CEA MAI MARE PARTE A PERSOANELOR CARE APELEAZĂ LA SERVICIILOR UNEI CLINICI MEDICAL-ESTETICE SUNT FEMEI? ESTE ÎN CREȘTERE NUMĂRUL BĂRBAȚILOR CARE CALCĂ PRAGUL CLINICII?

Femeile au acordat dintotdeauna o mai mare atenție aspectului fizic și observ că acestea încep să manifeste interes pentru tot ceea ce înseamnă skincare și estetică de la o vârstă din ce în ce mai fragedă. De asemenea, numărul bărbaților care apelează la seviciile medical-estetice este din ce în ce mai mare. În plus, atât femeile, cât și bărbații sunt în mod evident mult mai informați în acest sens față de generațiile trecute.