Dr. Dana Jugrăvescu

MEDIC DERMATOLOG

„Dorința de a face bine a fost și este cea care mă ghidează continuu. Practicând meseria de medic am rolul de a vindeca și nu numai, de a îmbunătăți aspectul fizic al pacienților. Ramura medical-estetică este una în continuă dezvoltare. Alături de echipa Clinicii Elos Skin&Laser Center am șansa de a lucra cu cea mai modernă aparatură și de a practica cele mai noi tratamente în condiții de siguranță și eficacitate. Astfel pot obține rezultatele cele mai bune, pot împărtăși succesul alături de pacienți, satisfacția fiind de ambele părți.”

DE UNDE PASIUNEA PENTRU DOMENIUL MEDICAL-ESTETIC?

Încă din adolescență și continuând în timpul facultății, m-am confruntat cu multiple probleme ale tenului, suferind de o formă de acnee severă. Ca toți adolescenții, se poate spune. Pentru mine era mult mai mult de atât, fiind stigmatizată destul de mult. Odată cu alegerea specialității, dermato-venerologie, mi-am propus ca aspectul fizic să nu reprezinte o problemă pentru pacienții mei, așa cum a fost pentru mine. Pe lângă obținerea unui rezultat terapeutic bnn țin ca problemele de natura estetică să nu fie un impediment ce ar putea scădea calitatea vieții lor.

CARE SUNT CELE MAI DESE TRATAMENTE SOLICITATE DE PACIENȚI?
Pacienții vor să arate bine, să-și păstreze tinerețea indiferent de trecerea timpului, să se simtă bine în pielea lor. Procedurile de rejuvenare facială, prin diverse metode ( peeling chimic, laser, injectarile cu acid hialuronic, toxină botulinică) sunt unele dintre cele mai solicitate tratamente de către pacienți.

AȚI RĂSPUNS ÎNTOTDEAUNA POZITIV SOLICITĂRILOR PACIENȚILOR CHIAR DACA AU FOST EXAGERATE? AȚI FOST PUSĂ ÎN POSTURA DE A REFUZA UN PACIENT?

Am fost pusă în postura de a refuza un pacient. Încerc să răspund tuturor solicitărilor, iar unde este cazul, să „temperez” așteptările nerealiste ale pacienților. Un rezultat bun, cu remanență în timp nu apare peste noapte, e nevoie de complianță și răbdare. De aceea, comunicarea medic-pacient este foarte importantă în obținerea acestor rezultate.

CARE AU FOST CELE MAI SPECTACULOASE CAZURI CU CARE V-AȚI CONFRUNTAT?
Sunt multe cazuri spectaculoase, fiecare în felul său. cel mai recent este al unui pacient în vârstă de 19 ani care s-a prezentat cu o formă gravă de acnee (acne conglobată) la nivelul feței și trunchiului. Examinând cu atenție, am observat o maculă hiperpigmentată, neomogenă, neregulată, la nivelul pavilionului urechii stângi. I-am explicat că devine prioritară excizia acestei formațiuni. Examenul histopatologic mi-a confirmați diagnosticul (melanom malign în situ).

CARE AU FOST CELE MAI MARI SATISFACȚII DIN CARIERA DVS?

Nu m-am gândit niciodată la cele mai mari satisfacții. Încrederea pacienților, zâmbetul lor, un „ mulțumesc, acum sunt mult mai bine, vă trimit și poze” reprezintă motorul care mă face să continui zi de zi.

CARE SUNT TRATAMENTELE DE ULTIMĂ GENERAȚIE? TRATAMENTELE DE ULTIMĂ ORĂ SUNT NEAPĂRAT ȘI CELE MAI EFICIENTE?

Studiul din ce în ce mai amănunțit al imunității a dus la descoperirea moleculelor responsabile de declanșarea și menținerea răspunsului inflamator ce întreține majoritatea patologiilor dermatologice. Terapiile biologice nou apărute țintesc aceste molecule , revoluționând atât viziunea medicilor, cât și viața pacienților. La fel și în cazul domeniului estetic, tehnologiile de ultimă generație au rezultate din ce în ce mai bune, îmbunătățesc calitatea actului medical, reduc eventuala senzația de discomfort resimțită de pacienți, ajută la obținerea și menținerea rezultatelor dorite.

DE CE CREDEȚI CĂ CEA MAI MARE PARTE A PERSOANELOR CARE APELEAZĂ LA SERVICIILOR UNEI CLINICI MEDICAL-ESTETICE SUNT FEMEI? ESTE ÎN CREȘTERE NUMĂRUL BĂRBAȚILOR CARE CALCĂ PRAGUL CLINICII?

Femeile au fost dintotdeauna precupate de frumusețe. Mult mai curajoase, dornice să încerce cele mai noi tratamente . Bărbații sunt ușor mai reticenți, însă numărul celor care trec pragul clinicii a crescut treptat.