Dr. Doina Orășanu

MEDIC DERMATOLOG

Ca sa fiu sinceră, pasiunea pentru estetică a venit ulterior. Am participat la un curs de injectări prezentat de Mauricio de Maio M.D. (un nume sonor în estetica facială) și mi-a schimbat perspectiva. Ceea ce am văzut era o combinație între geometrie și artă, combinația perfectă între precizie și frumos. De mică am avut atracție pentru lucrurile exacte, peste care îți poți pune amprenta personală. Așa mi s-a deschis apetitul și am început să aprofundez medicina estetică, ramura medicală a “frumosului”.

DE UNDE PASIUNEA PENTRU DOMENIUL MEDICAL-ESTETIC?

Întotdeauna am avut o admirație ascunsă pentru oamenii puternici: aveau o încredere care le oferea siguranța reușitei. Am observat că un om când se simte bine în pielea lui este încrezător și așa am hotărât să ,,exploatez” domeniul medical- estetic.

CARE SUNT CELE MAI DESE TRATAMENTE SOLICITATE DE PACIENȚI?
De departe, tratamentele faciale. Și este de înteles, pielea este până la urmă pașaportul nostru social.

AȚI RĂSPUNS ÎNTOTDEAUNA POZITIV SOLICITĂRILOR PACIENȚILOR CHIAR DACA AU FOST EXAGERATE? AȚI FOST PUSĂ ÎN POSTURA DE A REFUZA UN PACIENT?

Nu am răspuns solicitărilor exagerate și da, am refuzat pacienți. Pe aceia care veniseră cu un plan de tratament documentat de pe google și care clar nu era opțiunea terapeutică optimă pentru patologia lor. După explicații medicale pertinente, am hotărât de comun acord ca perspectivele și așteptările noastre nu coincid. Au apreciat sinceritatea și ulterior, cei mai mulți au revenit și au fost chiar foarte complianți la tratament.

CARE AU FOST CELE MAI SPECTACULOASE CAZURI CU CARE V-AȚI CONFRUNTAT?

De departe, au fost cazurile medicale de la începutul rezidențiatului care au necesitat spitalizare ATI. Atunci am realizat cât de complexă este dermatologia și cât de important este să ai o gândire medicală de ansamblu. A fost ca o trezire la realitate și am învățat să nu abordez “bubele” superficial. De cele mai multe ori, leziunile cutanate sunt rezultatul unei disfuncții interne și un medic pregătit o va identifica și trata (acolo unde este posibil).

CARE AU FOST CELE MAI MARI SATISFACȚII DIN CARIERA DVS?

Răspunsul are legatură cu întrebarea anterioară: cazurile internate în ATI care s-au terminat fericit. 🙂

CARE SUNT TRATAMENTELE DE ULTIMĂ GENERAȚIE? TRATAMENTELE DE ULTIMĂ ORĂ SUNT NEAPĂRAT ȘI CELE MAI EFICIENTE?

Din punctul meu de vedere, tratamentele de ultimă generație se bazează pe nanotehnologie, genetică moleculară, imunoterapie, tehnologii în plină expansiune și dezvoltare. Ce am învățat însă până acum: cel mai bun tratament este cel care face bine pacientului. Suntem organisme complexe, diferite și nu vom raspunde la fel urmând același tratament, indiferent cât de nou sau inovator este acesta.

DE CE CREDEȚI CĂ CEA MAI MARE PARTE A PERSOANELOR CARE APELEAZĂ LA SERVICIILOR UNEI CLINICI MEDICAL-ESTETICE SUNT FEMEI? ESTE ÎN CREȘTERE NUMĂRUL BĂRBAȚILOR CARE CALCĂ PRAGUL CLINICII?

Personal, cred că ține de istorie. Femeia a fost considerată ,,reprezentanta sexului frumos” și s-a creat un întreg cult în jurul ei. Acum, când milităm pentru egalitatea sexelor, adresabilitatea din partea bărbaților a crescut, lucru care ma bucură. Până la urma, fiecare dintre noi, indiferent de sex, trebuie să se simtă bine in pielea lui.