Dr. Lidia Zegrea

MEDIC DERMATOLOG

DE UNDE PASIUNEA PENTRU DOMENIUL MEDICAL-ESTETIC?

Medicina este domeniul în care mi-am dorit dintotdeauna să profesez. Perseverența, pasiunea pentru cercetare și compasiunea pentru o persoană cu o problemă medicală m-au împins spre această meserie iar satisfacția reușitei în momentul în care pacientul pleacă sănătos acasă este răsplata pe care ți-o oferă această profesie și motivul principal pentru care am ales-o. Estetica medicală reprezintă o provocare pentru mine, pe care am acceptat-o din dorința de a face bine o persoană atât din perspectiva stării de sănătate, cât și din perspectiva aspectului fizic. Consider că menținerea stării de sănătate este în strânsă corelație cu starea de bine a pacientului, iar aceasta din urmă derivă de multe ori din felul în care arătăm.

CARE SUNT CELE MAI DESE TRATAMENTE SOLICITATE DE PACIENȚI?
În cadrul clinicii realizăm o gamă variată de tratamente, iar solicitările pacienților sunt foarte diferite. La consultația pe care o avem înainte de fiecare tratament stabilim cu precizie care sunt dorințele și așteptările pacientului, astfel încât să putem alege tratamentele cele mai potrivite fiecărei persoane în parte, astfel încât, împreună, să ajungem la cele mai frumoase rezultate.

AȚI RĂSPUNS ÎNTOTDEAUNA POZITIV SOLICITĂRILOR PACIENȚILOR CHIAR DACA AU FOST EXAGERATE? AȚI FOST PUSĂ ÎN POSTURA DE A REFUZA UN PACIENT?

Sunt de părere că, datoria mea, ca medic, este să explic pacientului toate beneficiile și riscurile oricărui tratament pe care urmează să îl facă pentru că suntem direct răspunzători de rezultatele pe care le obțin pacienții noștri. În momentul în care cerințele pacientului nu corespund așteptărilor reale sau dacă tratamentul supune pacientul unui risc nejustificat, mi se pare normal ca pacientul să fie refuzat.

CARE AU FOST CELE MAI SPECTACULOASE CAZURI CU CARE V-AȚI CONFRUNTAT?
Fiecare caz pe care l-am avut în grijă, indiferent de severitatea lui, este special în felul său, deoarece aduce o încărcătură emoțională din partea pacientului prin discomfortul pe care îl crează în viață lui. Bineînțeles, percepția pacientului în legătură cu problema sa medicală/estetică poate fi, de multe ori, diferită de cea a medicului prin prisma severității ei, astfel încât o problemă medicală sau estetică minoră poate cauza un discomfort psihologic major, iar rolul meu, ca medic, este să explic cât mai bine pacientului situația medicală și să gestionez cu maximă seriozitate fiecare caz în parte, așa încât, la finalul tratamentului, pacientul să ajungă la rezultatul dorit.

CARE AU FOST CELE MAI MARI SATISFACȚII DIN CARIERA DVS?

Cele mai mari satisfacții vin din plăcerea de a vedea pacientul vindecat și mulțumit de tratamentul pe care l-a urmat.

CARE SUNT TRATAMENTELE DE ULTIMĂ GENERAȚIE? TRATAMENTELE DE ULTIMĂ ORĂ SUNT NEAPĂRAT ȘI CELE MAI EFICIENTE?

Medicina, și mai ales domeniul estetico-medical, au înregistrat un progres remarcabil în ultimii 10-20 de ani, ceea ce ne oferă posibilitatea de a realiza tratamente neinvazive sau minim invazive, cu riscuri minime pentru pacient și cu perioadă scurtă de recuperare, dar cu rezultate care până nu demult puteau fi obținute doar cu ajutorul bisturiului. Evoluția tehnologiei ne pune la dispoziție astăzi o gamă variată de aparate ușor de folosit, sigure pentru pacienți și extrem de eficiente în tratarea diverselor probleme medicale sau estetice care, corect alese și realizate, la pacienți corect selectați, pot duce la cele mai frumoase rezultate.

DE CE CREDEȚI CĂ CEA MAI MARE PARTE A PERSOANELOR CARE APELEAZĂ LA SERVICIILOR UNEI CLINICI MEDICAL-ESTETICE SUNT FEMEI? ESTE ÎN CREȘTERE NUMĂRUL BĂRBAȚILOR CARE CALCĂ PRAGUL CLINICII?

Femeia a fost întotdeauna atentă la felul în care arată, lucru care în parte se datorează firii noastre, preocupate din instinct de îngrijirea personală și cosmetizarea aspecului fizic, dar, probabil, și datorită presiunii puse în continuare de societate, fie prin natura profesiei, fie în viața de cuplu. Totuși, un lucru îmbucurător este că și bărbații încep să arate mai mult interes pentru aspectul lor fizic și tot mai mulți bărbați apelează la serviciile Clinicii noastre.