Ramona Felicanu

MANAGER TRAINING

Ramona Felicanu este atât Managerul Elos Skin & Laser Center, cât și Manager de Educație pentru compania Beauty Med – importator de aparatură estetico-medicală din România și totodată, lider în acest domeniu.
A studiat toate tratamentele pe care le practică și este convinsă de eficacitatea lor. Este convinsă că numai oferind tratamente cu rezultate dovedite pe plan internațional va reuși să aducă satisfacție pacienților pe termen lung.
Ramona Felicanu participă cu regularitate la diferite congrese și simpozioane, atât în România, dar și în străinătate, dorind să fie la curent cu cele mai recente descoperiri în domeniul medical-estetic.

 

DE UNDE PASIUNEA PENTRU DOMENIUL MEDICAL-ESTETIC?

Lucrez în domeniul medical-estetic de mai bine de 7 ani de zile, însă inițial domeniul meu de activitate avea legătură foarte mare cu tehnologiile pe care noi le promovăm și mai puțin cu pacientul, întrucât lucrez și ca manager de educație într-o companie distribuitoare de aparatură medical estetică. Dorind să văd schimbări reale care pot fi realizate asupra țesutului folosind această aparatură, am înțeles necesitatea lucrului direct cu pacientul. Acesta este motivul pentru care munca mea la Elos Skin & Laser Center are legătură cu centrul tehnic, în care alături de o parte dintre colegii mei realizăm studii individuale, cu pacienți care își oferă acordul pentru a urma protocoale de test, astfel încât dumneavoastră să vă putem oferi tratamente cât mai eficiente și fără rezultate secundare.

CARE SUNT CELE MAI DESE TRATAMENTE SOLICITATE DE PACIENȚI?

Nu aș putea răspunde la întrebarea asta. Indiferent că vorbim de tratamente corporale sau tratamente faciale anti aging, aflu cu bucurie că din ce în ce mai multe femei își doresc să arate cât mai bine, să îmbătrânească frumos și să fie admirate la orice vârstă. Am observat că în ultimul timp ne aliniem tendințelor mondiale și pacienții, indiferent de sex, încep să lucreze foarte mult preventiv, de aceea preferă tratamente non invazive, fără timp de recuperare, la vârstele de 20-30 ani, astfel încât la vârste înaintate tratamentele mai agresive să aibă rezultate extraordinare, pentru că lucrăm pe un tegument sănătos, foarte bine întreținut.

AȚI RĂSPUNS ÎNTOTDEAUNA SOLICITĂRILOR PACIENȚILOR CHIAR DACĂ AU FOST EXAGERATE? AȚI FOST PUSĂ ÎN POSTURA DE A REFUZA UN PACIENT?

Nu, din păcate în activitatea mea am refuzat pacienți care ar fi avut rezultate nepotrivite, din punctul meu de vedere, sau la care riscul unor reacții adverse ar fi fost foarte mare.

CARE AU FOST CELE MAI SPECTACULOASE CAZURI CU CARE V-AȚI CONFRUNTAT?

Pentru mine cele mai spectaculoase cazuri le reprezintă pacienții care într-un mod non sau minim invaziv reușesc să obțină rezultate pe care în mod normal le-ar fi avut doar în cazul intervenției chirurgicale. E foarte complicat atunci când există o problemă majoră de laxitate a pielii să îi putem promite unui pacient o îmbunătățire majoră în felul în care arată țesutul. Însă folosind  de tratamente de ultima oră, în protocoale combinate, cum ar VelaShape III și mezoterapie, reușim în doar șase ședințe să ne apropiem de un rezultat pe care l-am fi obținut doar în sala de operații.

CARE AU FOST CELE MAI MARI SATISFACȚII DIN CARIERA DVS.?

Pentru mine fiecare zi și fiecare pacient care pleacă acasă mulțumit de rezultatele pe care le obține la Elos Skin&Laser Center, reprezintă o satisfacție majoră. Anumite probleme medical estetice, dermatologice, ajung să afecteze viața socială a pacienților noștri. În momentul în care readuci confortul și încrederea unui om, ai întotdeauna satisfacția că munca ta face o schimbare în bine în viața cuiva.

CARE SUNT TRATAMENTELE DE ULTIMA GENERAȚIE? TRATAMENTELE DE ULTIMĂ ORĂ SUNT NEAPĂRAT ȘI CELE MAI EFICIENTE?

Răspunsul la această întrebare este cu singuranță diferit, în funcție de persoana întrebată. Colegele mele vă vor povesti depre tratamentele lor preferate, pentru că suntem prezenți la toate congresele mari ale lumii de peste an și încercăm să fim la curent cu tot ce e nou. Noi în clinica Elos încercăm întotdeauna să aducem aparatură de ultimă generație, însă ne folosim mult de experiență pe care o avem și o integrăm în protocoale foarte eficiente, care împreună cu tratamente ce aveau rezultate foarte bune în trecut să reducă timpul de recuperare sau numărul de ședințe. Nu există o prescripție standard pe care vreun specialist să o poată da tuturor pacienților, ci personalizări ale tratamentului în funcție de cum răspunde fiecare țesut. În momentul de față, pentru mine terapiile preferate le reprezintă injectarea de substanțe volumizante la nivelul feței, dar pentru a reface eficient ovalul feței aleg combinarea cu injectare de fire. Acesta e un exemplu de o terapie modernă, destul de eficientă (firele), care combinată cu o terapie ce se folosește de mai bine de 20 ani (injectarea de acid hialuronic), va avea rezultate spectaculoase.

DE CE CREDEȚI CĂ CEA MAI MARE PARTE A PERSOANELOR CARE APELEAZĂ LA SERVICIILOR UNEI CLINICI MEDICAL-ESTETICE SUNT FEMEI? ESTE ÎN CREȘTERE NUMĂRUL BĂRBAȚILOR CARE CALCĂ PRAGUL CLINICII?

Da, numărul bărbaților care trec pragul clinicii estetice este din ce în ce mai mare. Cred că există multe motive pentru care cei mai mulți dintre pacienți sunt doamne, în primul rând motive care au legătură cu mentalitatea oamenilor: se spune că bărbații îmbătrânesc mai frumos decât femeile, apoi există prejudecăți apropo de bărbații care se îngrijesc, ș.a.m.d. Lucrurile au început însă să se schimbe, să înțeleagă și bărbații că noi doamnele ne dorim să avem parteneri care au grijă de ei, la fel ca și noi, de aceea cele mai populare tratamente pentru ei sunt epilarea definitivă laser și tratamente anti-aging eficiente.

ELOS SKIN & LASER CENTER