Nu ai produse in cos.

Shop

Dr. Ana Maria Cuciumita

Medic dermatolog

Dr. Ana-Maria Cuciumita este apreciata pentru abordarea empatica a fiecarui pacient si atentia la fiecare detaliu al interventiilor si procedurilor efectuate. Si-a dezvoltat cunostintele in domeniul terapiilor laser prin participarea la multiple congrese si workshopuri, dar si a stagiilor de pregatire alaturi de Dr. Ioana Pescaru. Utilizeaza echipamente si tehnici de ultima generatie pentru a asigura tratamentele cele mai eficiente si confortabile pentru pacientii nostri.

 

Intelege ca fiecare pacient este unic si adapteaza tratamentele la nevoile specifice. Dr. Ana-Maria Cuciumita va colabora cu dumneavoastra pentru a dezvolta un plan de tratament personalizat, asigurandu-se ca obtineti rezultatele dorite.

Interviu cu specialistul

Ce v-a determinat sa alegeti domeniul dermatologiei?

Am ales dermatologia pentru ca este o specialitate complexa, care imi ofera posibilitati de dezvoltare nelimitate, imbinand armonios partea medicala cu cea chirurgicala, dar si cu cea estetica. Pe langa dermatologia clasica, sunt multe ramuri pe care le poti aprofunda, cum ar fi dermato-pediatria, oncodermatologia, chirurgia dermatologica, dermato-cosmetica sau dermato-estetica. De asemenea, este un domeniu cu un ritm alert de dezvoltare, in permanenta aparand tratamente si echipamente inovative.

Ce va inspira cel mai mult in munca pe care o faceti?

Pacientii sunt cei care ma inspira zilnic in munca pe care o fac si faptul ca le pot imbunatati semnificativ calitatea vietii. Pielea, cel mai mare organ al corpului uman, este expusa mediului si atunci, orice afectiune cutanata are un impact negativ asupra calitatii vietii, prin scaderea stimei de sine, dezvoltarea anxietatii, retragerea sociala.

Cum abordati comunicarea cu pacientii in cabinet?

Avand in vedere faptul ca foarte multe afectiuni dermatologice au un impact psihologic si social important, empatia, intelegerea si compasiunea au un rol crucial in comunicarea cu pacientii. Sunt de parere ca, un pacient corect informat si o relatie medic-pacient bazata pe incredere, respect si comunicare sunt esentiale pentru obtinerea rezultatelor dorite. De aceea, incerc sa ma focusez asupra nevoilor pacientului, dorintele si asteptarile lui, dar in acelasi timp, sa-i ofer informatii clare, sa raspund la intrebari pe intelesul tuturor si sa-i expun cele mai potrivite optiuni de tratament disponibile.

Care sunt factorii importanti de care tineti cont atunci cand recomandati un tratament pacientilor?

Consider ca, este esential sa adaptam planul de tratament in functie de nevoile individuale ale fiecarui pacient. Acest lucru presupune o evaluare atenta a istoricului medical, investigatii suplimentare si consultarea cu pacientul pentru a intelege asteptarile sale si pentru a identifica cele mai potrivite optiuni terapeutice.

Daca ar fi sa alegeti un tratament mai putin cunoscut de catre pacienti, care ar fi acela si de ce?

Recomand laserul LaseMD pentru ca imbina tratamentul laser cu ingrediente active, cum sunt vitamina C, vitamina A, acidul tranexamic sau resveratrolul, astfel incat aceste substante active pot patrunde pana la nivelul dermului, stimuland regenerarea celulara si luptand impotriva imbatranirii premature. Daca va confruntati cu riduri, laxitate, cicatrici, pori dilatati, melasma sau tulburari de pigmentare, va recomand acest tratament pentru ca este foarte eficient si implica o perioada de recuperare minima, iar protocoalele de tratament sunt personalizate in functie de nevoile tenului.

Epilare Laser Alexandrite Epilare Laser Dioda Epilare Laser Nd:YAG Microneedling Exceed Hydrafacial Intraceuticals Préime Dermafacial Skin Tightening Laser Nd:YAG Laser Thulium Lase MD
Rezerva acum