Rejuvenarea vaginală nu mai este un subiect tabu pentru multe femei din ţara noastră. Având la bază o tehnologie cu laser fracţionat, tratamentul de rejuvenare vaginală poate să le ajute pe paciente să îşi menţină tonusul zonei intime, mai ales după o naştere pe cale naturală, dar şi după menopauză.

Astfel, problemele precum incontinenţa urinară, uscăciunea vaginală, durerea din timpul actului sexual, laxitatea ţesuturilor vaginale pot fi acum tratate cu succes, într-un mod non-chirurgical, apelând la un tratament de rejuvenare a zonei intime cu laserul fracţionat CO2RE Intima, disponibil în Clinica Elos din Bucureşti.

Ce înseamnă rejuvenare vaginală, mai exact?

Procedurile de rejuvenare genitală au rolul de a restabili forma, tonusul şi funcţia organelor genitale feminine, precum şi pentru a îmbunătăţi satisfacţia sexuală. Una dintre cele mai bune opţiuni de rejuvenare vaginală, disponibilă la noi în ţară în Clinica Elos, este tratamentul nonchirurgical cu laser CO2RE Intima.

Ce opţiuni de rejuvenare vaginală există pe piaţă?

În acest ghid îţi vom detalia cea mai bună variantă pe care o ai pentru o rejuvenare vaginală, fără a fi nevoită să treci prin proceduri chirurgicale dureroase sau invazive.

În clinici există mai multe opţiuni de întinerire vaginală, însă unele dintre aceste metode nu sunt pe placul femeilor, mai ales că implică anestezie şi o recuperare mai îndelungată. Opţiunile chirurgicale includ proceduri precum cele de labioplastie, vaginoplastie, vulvoplastie şi clitoroplastie (când are loc reducerea excesului tegumentar din jurul clitorisului). Vestea bună este că există şi tratamente nonchirurgicale care au grijă de sănătatea intimă a femeilor, care nu îşi doresc să fie supuse unor intervenţii chirurgicale complicate, ce necesită o perioadă foarte mare de recuperare.

Cum funcţionează tratamentul cu laser CO2RE pentru rejuvenare vaginală?

Modulul Intima este integrat pe platforma complexă CO2RE şi este, totodată, soluţia ideală pentru întinerire vaginală şi pentru tratarea unor afecţiuni precum distrofia vaginală (alterarea structurii ţesutului) sau discromia (tulburare de durată în pigmentarea pielii) zonei intime. CO2RE Intima are un aplicator special, de unică folosinţă, conceput pentru zona intimă (atât cea internă, cât şi cea externă) a femeilor. Acest aplicator emite unde laser care au scopul de a stimula producţia de colagen şi de elastină, fără să cauzeze vreun disconfort pacientei.

Care sunt efectele tratamentului cu laserul fracţionat când vorbim de rejuvenare vaginală?

Energia laserului stimulează răspunsul natural de vindecare al corpului şi încurajează producţia de colagen. Acest laser îmbunătăţeşte tonusul, textura şi aspectul ţesuturilor care au fost tratate cu CO2RE Intima. Tratamentul este efectuat cu un aplicator steril, de unică folosinţă, durează puţin și nu necesită anestezie.

Drept rezultate, după tratament, pacientele vor observa o îmbunătăţire în ceea ce priveşte umezeala în canalul vaginal, reducerea disconfortului în timpul partidelor de sex, îmbunătăţirea tonusului canalului vaginal şi îmbunătăţirea aspectului exterior al zonei intime.

De câte şedinţe este nevoie pentru o rejuvenare vaginală eficientă?

Procedura este simplă, iar medicul clinician introduce laserul în canalul vaginal şi foloseşte un aplicator special, de unică folosinţă, pentru organele genitale externe. Efectuarea tratamentului de rejuvenare vaginală cu laser durează doar 15 minute.

În cât timp devin vizibile rezultatele?

Tratamentele sunt efectuate în pachete de câte 3 şedinţe, la intervale de 3-4 săptămâni. După tratamentul iniţial de rejuvenare vaginală, sunt necesare şedinţe anuale pentru a menţine rezultatele şi tonusul zonei intime. Tratamentul cu laser fracţionat pentru rejuvenare vaginală este nedureros şi pacientele se pot întoarce la activităţile lor normale imediat. Raporturile sexuale ar trebui evitate în prima săptămână de după tratament.

Contraindicaţii – cine nu are voie să apeleze la tratamente de rejuvenare vaginală

Înainte de tratamentul cu laserul CO2RE, specialiştii de la Clinica Elos subliniază că este necesar un control ginecologic, pentru a exclude posibilele afecţiuni inflamatorii sau infecţioase. Contraindicaţiile tratamentelor de rejuvenare vaginală se referă îndeosebi la: femeile însărcinate, cele care alăptează, cele care au o infecţie (cu o anumită ciupercă, o bacterie sau un virus), cele care au o infecţie a tractului urinar, personele care ştiu că au una dintre bolile de colagen vasculare (numite şi colagenoze), cele care suferă de boli vasculare, cele care au boli de coagulare a sângelui, atrofie vaginală severă şi prolaps de organe pelvine moderat spre sever.

Ce efecte secundare are tratamentul cu laserul CO2RE intima în caz de rejuvenare vaginală?

Efectele secundare observate după tratamentul de rejuvenare vaginală cu laser sunt minore, cum ar fi: umflarea temporară a zonei, roşeaţă, învineţirea zonei şi apariţia unui uşor disconfort local. Majoritatea pacientelor se pot întoarce la serviciu sau la rutina normală imediat după procedură, aşa că nu există dezavantaje din acest punct de vedere.

 

În cazul în care te-ai gândit la un moment dat să încerci o procedură de rejuvenare vaginală, dar ţi-a fost teamă să o încerci, medicii de la Clinica Elos îţi oferă o serie de motive extrem de bune pentru ca tu să încerci acest tip de tratament cu laser fracţionat: vei scăpa într-un timp relativ scurt de durerea pe care o simţeai în timpul actului sexual, vei simţi din nou plăcere sexuală, vei scăpa de incontinenţa urinară, vei fi mult mai mulţumită de aspectul labiilor şi vulvei, conturul structurilor vaginale va fi perfect definit și îţi vei recăpăta tonusul vaginal. Iar cel mai important este că îţi vei recăpăta încrederea în sine.