Temperaturile ridicate și atmosfera estivală de încântă peste măsură, însă sezonul cald are și aspectele lui mai puțin plăcute, cum ar fi acțiunea nocivă a soarelui, transpirația excesivă sau praful. Toate acestea afectează, în primul rând, tenul, care are de suferit, dacă nu îl protejăm corespunzător. Tocmai din acest motiv, medicii dermatologi Elos Skin&Laser Center ne oferă sfaturi despre îngrijirea pielii vara, astfel încât să ne bucurăm de un ten stralucitor și sănătos.

  1. Evitarea excesului de produse pentru machiaj, în special a fondului de ten. Sigur că acesta ne conferă un confort estetic și maschează imperfecțiunile, însă vara ar trebui evitat cât mai mult.

 Atunci când pielea transpiră excesiv și este expusă prafului, efectul este unul extrem de neplăcut. Combinaţia  dintre sebum, praf, fond de ten şi transpiraţie poate bloca glandele sebacee, dilatează porii şi crează iritaţii. În acest mod, apar punctele negre și acneea. Când acest efect indezirabil s-a produs, este extrem de important să apelăm la un tratament de curățare intensă a tenului, așa cum este HydraFacial. Acesta va conferi pielii o curățare în profunzime, va elimina celulele moarte și punctele negre, va reduce pustulele și comedoanele, lăsând porii să respire. Veți obțiune un ten curat și sănătos, astfel încât nici nu veți mai simți nevoia să apelați la fond de ten!

2. Exfolierea pielii. Ca sa aveți un ten frumos, care să arate proaspăt și strălucitor, este esențial să îl mențineți cât mai curat. Exfolierea e importantă și pentru ten, și pentru corp: ajuta la îndepărtarea celulelor moarte de la suprafața pielii care, altfel, s-ar acumula și ar face tenul tern, lipsit de acea strălucire sănătoasă. Tratamentul HydraFacial conține acest pas esențial în sănătatea tenului, realizând o exfoliere blândă, cu efect de iluminarea tenului.

3. Hidratarea. Este extrem de importantă, atât internă, cât și externă, pentru a preveni îmbătrânirea prematură a pielii și ridarea tenului. Așadar, consumați zilnic cel puțin 2 l de apă și asigurați tenului o hidratare în profunzime, cu tratamente speciale. Singurul tratament ca hidratează tenul în profunzime este Intraceuticals, care prin intermediul oxigenului hiperbaric transportă în dermul profund acid hialuronic, antioxidanți și vitamine. Sfatul medicilor dermatologi Elos Skin&Laser Center este să optați pentru un set de 6 ședințe, realizate săptămânal, pentru a asigura pielii un nivel optim de hidratare și pentru a preveni apariția ridurilor.

4. Scut împotriva razelor UV. Unul dintre cele mai importante sfaturi este să protejați tenul împotriva razelor nocive ale soarelui, care deshidratează pielea și o îmbătrânesc, cu o cremă cu factor de protecție 50+. Specialiștii noștri vă recomandă crema E YOUTH 50 SUN CREAM de la brandul francez Filorga, disponibilă în clinica Elos Skin&Laser Center, o cremă cu textura ușoară, care nu va încărca tenul și o va proteja eficient împotriva razelor UV, formând un scut împotriva acestora.

5. Cremele trebuie să fie în acord cu nevoile tenului. Utilizați creme cu texturi delicate, fără uleiuri care să încarce porii. Foarte important, cremele trebuie să fie adaptate nevoilor tenului dumneavoastră, așadar cereți sfatul unui medic dermatolog Elos Skin&Laser Center, care vă va recomanda o cremă specifică, din gamele pe care le puteți regăsi în clinica noastră: Intraceuticals, HydraFacial sau Filorga. Aceste game, acoperă o paletă întreagă de nevoi ale tenului, astfel încât sigur o veți regăsi pe cea potrivită dumneavoastră și vă veți bucura de un ten stralucitor întreaga vară.

Adoptând aceste sfaturi, vă veți bucura de un ten stralucitor, sănătos și lipsit de imperfecțiuni, oriunde vă veți afla în sezonul acesta. Așadar, programați acum o vizită în clinica Elos Skin&Laser Center pentru a încerca proceduri faciale de ultimă generație și pentru a primi cele mai bune sfaturi de beauty de la specialiști!

    Veți fi contactat telefonic pentru a confirma programarea.