Nu ai produse in cos.

Shop

Epilare definitiva

In ultimii ani, Elos Skin&Laser Center a devenit una dintre cele mai cunoscute si recomandate clinici de epilare definitiva. Iar acest lucru se datoreaza portofoliului care cuprinde cele mai performante lasere existente la ora actuala, dar si echipei medicale profesioniste si dedicate. In acest moment, suntem una dintre cele mai bine dotate clinici in ceea ce priveste platformele laser de epilare definitiva, indeplinind cerintele pacientilor, indiferent de tipul firului de par sau fototipul cutanat (culoarea pielii).

Laserele utilizate pentru epilare definitiva in clinica noastra sunt: laserul Alexandrite (755 nm) si laserul Nd:YAG (1064 nm), de pe platforma GentleMax Pro si laserele dioda (810 nm) PrimeLase si Elysion Pro. Aceasta gama de lasere ne permite sa ne adresam tuturor pacientilor, indiferent de fototip si tipul firului de par. De asemenea, studiile clinice efectuate in cadrul departamentului de educatie al Clinicii Elos ne-au ajutat sa dezvoltam cele mai eficiente protocoale de tratament, care pot combina diferitele tipuri de lasere pe care le detinem, astfel incat sa obtinem cele mai bune rezultate impotriva parului nedorit.

Vreau Consultatie Gratuita
Epilare Laser Alexandrite Epilare Laser Dioda Epilare Laser Nd:YAG

Cum functioneaza epilarea definitiva laser?

Epilarea definitiva presupune utilizarea unui fascicul de lumina laser de diferite lungimi de unda, ce va fi focusat si absorbit de melanina din foliculii pilosi, fara a atinge alte structuri de la nivelul pielii, care nu contin pigment. Energia luminoasa emisa de laser va fi convertita in caldura, ceea ce va duce la distrugerea foliculilor pilosi (saci tubulari de la nivelul dermului care produc fire de par). Acest lucru are 2 efecte: inhibarea cresterii firelor de par (miniaturizarea si distrugerea foliculilor) si intarzierea cresterii lor.

Numarul de sedinte si intervalul dintre acestea este dictat de ciclul de crestere al firelor de par, care este asemanator la toate persoanele, cu mici variatii care tin de sex, varsta, predispozitia genetica si alti factori de mediu. Acesta cuprinde 3 etape care se succed ciclic: faza de anagen (faza activa de crestere), faza de catagen (faza tranzitionala – productia de melanina se stopeaza si tija se detaseaza de alimentarea cu sange) si faza de telogen (faza de cadere sau dormanta). Toata tehnologia laser utilizata in prezent pentru epilarea definitiva, indiferent cat de performanta ar fi, poate actiona doar asupra firelor aflate in faza de anagen, in acea faza de crestere. Pe fiecare zona a corpului, avem fire de par in toate cele 3 faze de crestere, cu un procent ce variaza intre 20% si 25% fire anagen per zona, ceea ce inseamna ca doar acestea vor cadea dupa o sedinta. Protocolul de lucru recomandat include astfel, in medie, 6 – 8 sedinte, efectuate la un interval cuprins intre 5 si 8 saptamani, in functie de zona tratata, acesta fiind timpul necesar ca foliculii aflati in faza dormanta la momentul realizarii procedurii sa intre in faza de anagen si sa absoarba energia laser in sedinta ulterioara.

In cazuri particulare, cum ar fi categoria de pacienti barbati, adolescenti si a femeilor care sufera de probleme hormonale (cresterea parului in exces-hirsutism), numarul de sedinte poate fi usor mai mare pana la atingerea rezultatelor dorite.

Fototipuri si zone de tratament

In principiu se poate trata orice zona a corpului, cu conditia sa fie prezente fire de par de tip terminal (fire pigmentate si relativ groase), nu fire de par de tip vellus (puf). Culoarea firului de par si a pielii (fototipul cutanat) influenteaza eficacitatea tratamentului.

 

Cele mai bune rezultate le au pacientii cu pielea cat mai alba si firul de par cat mai negru. Totusi, evolutia platformelor laser face posibila si epilarea fototipurilor cutanate inchise, prin dezvoltarea sistemelor lor de racire, care protejeaza melanina din piele.

Pregatirea pentru epilare definitiva laser

1
Pregatirea pentru sedintele de epilare definitiva

In cadrul consultului initial, se va explica pacientului cum trebuie sa se pregateasca pentru procedura, personalizandu-se acest lucru in functie de fototipul cutanat (culoarea pielii), patologiile prezente, medicatiile utilizate si tipul de laser care va fi folosit.
In principiu, la toti pacientii:

  • Se va opri smulgerea firului de par cu ceara, epilator sau penseta cu 6 saptamani inainte si se va realiza indepartarea parului doar cu lama de ras.;
  • Se va evita expunerea la soare cu 4 saptamani inainte de procedura, in cazul laserelor Alexandrite si Nd Yag, si 1 saptamana in cazul laserului dioda;
  • Se vor opri eventualele medicatii fotosensibilizante;
  • Parul va fi ras proaspat (cu maxim 24h inainte de procedura), lasand totusi pe fiecare zona care va fi tratata cateva fire pentru a putea fi setati optim parametrii de lucru;
  • In caz de istoric frecvent de herpes labial sau genital, se va administra tratament preventiv;
2
Ce se intampla dupa sedinta de epilarea definitiva?
  • Se va resimti o usoara senzatie de caldura/arsura care poate persista de la cateva minute la cateva ore, insotita de aparitia eritemului si edemului perifolicular (inflamatia cauzata de distrugerea foliculilor), care pot persista pana la maxim 2 zile;
  • Se pot aplica apa termala, comprese reci, creme emoliente si hidratante, eventual creme cu cortizon (prescrise, daca e cazul, de medicul dermatolog);
  • Se vor evita baile fierbinti, sauna, efortul fizic pana la disparitia eritemului;
  • Se va evita expunerea la soare sau solar 1 luna de zile sau mai putin (in functie de tipul de laser recomandat);
  • Se va aplica crema de fotoprotectie SPF 50 pe toate zonele fotoexpuse timp de 1 luna dupa procedura;
  • Dupa procedura, firele de par vor creste normal, insa dupa aproximativ 10-14 zile, firele distruse in timpul procedurii vor cadea.

Efecte adverse epilare definitiva

Epilarea definitiva laser este o procedura sigura si, in general, usor de tolerat, pana la ora actuala nefiind identificate riscuri pe termen lung ale utilizarii acestei proceduri, existente de peste 20 de ani. In rare cazuri, la unii pacienti pot aparea efecte adverse minore si de aceea este importanta realizarea unui spot-test in prealabil, care sa ne asigure ca putem desfasura procedura in conditii de maxima siguranta.

In clinica Elos Skin&Laser Center, se realizeaza intotdeauna o consultatie inainte de efectuarea procedurii, in care li se explica pacientilor in ce consta procedura, sunt intrebati de istoricul personal de boli si tratamente urmate pana in prezent si se realizeaza, atunci cand se considera necesar, o astfel de testare pe o zona mica, pentru a vedea reactia pielii in zilele urmatoare.

Efectele adverse care pot aparea sunt, in general, minore si tranzitorii: eritem (roseata) si edem (inflamatie) de scurta durata – similare reactiei aparute dupa epilarea cu ceara/epilator; in rare cazuri, acestea pot persista pana la cateva zile; cruste care se descuameaza; modificari de culoare (persoanele cu pielea deschisa la culoare tind sa se hiperpigmenteze, iar cele cu pielea inchisa la culoare sa se hipopigmenteze) – dureaza cateva luni pana pielea isi revine la normal; arsuri si vezicule/bule – cand procedura este efectuata prea agresiv; leziuni oculare – este obligatorie purtarea permanenta a ochelarilor de protectie de catre toate persoanele din cabinet pentu ca acest risc sa fie evitat.

Contraindicatii epilare definitiva

Sarcina – nu exista dovezi stiintifice care sa arate ca poate avea efecte negative asupra fatului, insa schimbarile hormonale pot influenta rezultatele tratamentului;

Alaptarea – modificarile hormonale din aceasta perioada pot stimula foliculii si pot duce la aparitia de pigmentari post-inflamatorii;

Boli autoimune cu manifestari la nivelul pielii (lupus, vitiligo, psoriazis) – medicul dermatolog poate stabili siguranta efectuarii tratamentului tinand cont de istoricul pacientului.;

Medicamente fotosensibilizante (in special Isotretinoin) – este de preferat oprirea lor sau, in cazul in care acest lucru nu este posibil, inlocuirea cu alta medicatie sau amanarea procedurii pana la oprirea tratamentului – se stabileste acest lucru la consultatia prealabila cu medicul dermatolog;

Tatuaje si cicatrici cheloide pe zona de tratament (acestea se vor proteja in timpul procedurii);

Infectii active pe zona de tratament (bacteriene, micotice, virale ex. herpes);

Istoric de cancer de piele sau prezenta de nevi atipici – se va evita aplicarea laserului pe orice tip de alunita prezenta, chiar daca exista fire de par pe suprafata.

Cele mai eficiente tratamente de epilare definitiva laser

Epilarea definitiva este o procedura cu rezultate extraordinare impotriva parului nedorit, avand beneficii si pentru aspectul pielii, care va deveni mai luminoasa si neteda datorita efectului fotoregenerant al laserului. Insa, epilare definitiva este o procedura care nu asigura rezultate permanente si, de aceea, dupa indepartarea firelor initiale in procent de aproape 85%-90%, trebuie efectuate sedintele de intretinere. Aceastea se realizeaza la intervale variabile, in functie de nevoile pacientului, dar sunt recomandate minim 1-2 sedinte/an.

Epilare Laser Alexandrite

# beauty

In cadrul platformei GentleMax Pro, laserul Alexandrite este folosit pentru a emite un fascicul de lumina cu o lungime de unda specifica (aproximativ 755 nanometri), care este eficienta in eliminarea parului nedorit. Lungimea de unda a laserului Alexandrite este absorbita de melanina (pigmentul care da culoare parului) din foliculii de par, generand caldura si distrugand foliculii in timpul procedurii. De asemenea, laserul Alexandrite poate ajuta la tratarea petelor pigmentare, pistruilor sau a altor leziuni pigmentare nedorite. Laserul absoarbe melanina din piele, incalzind si fragmentand pigmentul, ceea ce duce la imbunatatiri estetice.

Descopera

Epilare Laser Dioda

# beauty

Laserul dioda pentru epilare definitiva este un tip de tehnologie laser utilizata pentru a elimina parul nedorit. Acest tip de laser emite un fascicul de lumina cu o lungime de unda specifica care este absorbita de melanina din foliculii de par, generand caldura si distrugand foliculul pentru a impiedica cresterea ulterioara a parului.

Descopera

Epilare Laser Nd:YAG

# beauty

Laserul Nd:YAG de pe platforma GentleMax Pro este unul dintre cele doua tipuri de lasere integrate in acest sistem, celalalt fiind laserul Alexandrite. Platforma GentleMax Pro utilizeaza aceste doua lasere pentru a oferi tratamente eficiente de epilare definitiva pe o gama variata de tipuri de piele si culori ale parului. Laserul Nd:YAG emite un fascicul de lumina cu o lungime de unda specifica (aproximativ 1064 nanometri) si este eficient in tratarea parului pe pielea mai inchisa la culoare.

Descopera
Rezerva acum