Nu ai produse in cos.

Shop

Hiperhidroza

Transpiratia excesiva, denumita si hiperhidroza, este o afectiune frecventa ce cauzeaza disconfort atat in randul barbatilor cat si al femeilor, poate sa apara la orice varsta si poate fi un indicator pentru numeroase afectiuni interne. Cel mai frecvent hiperhidroza se localizeaza la nivelul palmelor, axilelor si talpilor, insa poate afecta suprafete mult mai mari ale corpului (hiperhidroza generalizata), inclusiv fata si scalpul. Pentru persoanele care se confrunta cu aceasta afectiune, hiperhidroza poate reprezenta o cauza majora de disconfort fizic, psihic si social.

O optiune moderna de tratament pentru transpiratia excesiva este toxina botulinica, o substanta cu efect de blocare a glandelor de la nivelul carora se elimina transpiratia, ce are avantajul de a fi lipsita de reactii adverse importante si de a necesita doar doua sedinte pe an.

Vreau sa scap de transpiratia excesiva

#tailoredbeauty

Toxina botulinica este o substanta cu multiple utilizari, atat in dermatologie si estetica, cat si in alte ramuri ale medicinii. Cel mai frecvent este cunoscuta pentru utilizarea sa pentru tratamentul ridurilor de expresie de la nivelul fruntii si ochilor. O alta proprietate a acestei substante este cea de blocare reversibila a glandelor sudoripare, responsabile de transpiratia abundenta. Terapia cu toxina botulinica se poate aplica pentru hiperhidroza axilara, a palmelor, talpilor, faciala si a capului.

In cadrul clinicii Elos Skin&Laser Center, medicii dermatologi folosesc produse cu toxina botulinica a caror eficienta si siguranta este demonstrata in studiile clinice pentru tratamentul hiperhidrozei.

Tratamentul hiperhidrozei cu botox

Tratamentul pentru transpiratia excesiva cu toxina botulinica este unul minim invaziv, rapid, lipsit de reactii adverse semnificative.  Presupune injectarea in straturile superficiale ale pielii a unor cantitati mici de toxina botulinica. Injectarea de toxina botulinica se realizeaza sub anestezie topica cu crema si cu ajutorul unor instrumente de maxima finete, astfel ca disconfortul din timpul tratamentului este unul minim. In anumite cazuri, pentru zona palmelor si talpilor se poate asocia si anestezie locala de tip injectabil. Procedura poate dura intre 30 si 45 de minute.

Tratamentul hiperhidrozei cu botox

1
Cum se desfasoara tratamentul pentru hiperhidroza?

Numarul de injectii variaza in functie de dimensiunile zonei. Pentru a delimita cu exactitate zona cu concentratia cea mai mare de glande sudoripare, medicul poate efectua inaintea procedurii un test prin aplicarea de iod si amidon, ce va produce o colorare violet a pielii in contact cu secretia sudoripara abundenta.

2
In cat timp devin vizibile rezultatele?

Durata necesara instalarii efectelor este de 2 pana la 4 saptamani, timp in care toxina botulinica incetineste si blocheaza activitatea glandelor ce secreta in exces transpiratia. Efectele se mentin aproximativ 6 luni, dupa aceasta perioada glandele revenind treptat la functia lor obisnuita de dinaintea tratamentului.

3
Ce efecte secundare poate avea toxina botulinica?

Imediat dupa tratament si in urmatoarele 2-3 zile pielea din zona tratata poate prezenta roseata, usoara umflatura si vanatai de mici dimensiuni. In cazuri rare, poate sa apara o usoara slabiciune musculara in zona pe care s-a aplicat tratamentul, efect ce se remite de la sine in 2-4 saptamani. Efectele toxinei botulinice sunt limitate la locul de injectare, fara a exista posibilitatea de efecte la distanta.

4
Ce contraindicatii are tratamentul hiperhidrozei cu toxina botulinica?

Acest tratament nu poate fi efectuat persoanelor cu afectiuni severe, necontrolate precum infectii active, diabet zaharat necontrolat, tulburari de coagulare majore, anumite boli autoimune si neurologice, neoplazii. Consultul cu medicul dermatolog dinaintea procedurii este esential pentru a exclude afectiunile ce contraindica tratamentul.

Rezerva acum