Nu ai produse in cos.

Shop

Leziuni vasculare

Vasele de sange dermice sau de la nivelul tesutului subcutanat nu sunt vizibile, insa exista situatii in care acestea se pot dilata si prolifera, provocand disconfort estetic pentru pacient. Acest tip de leziuni cutanate pot fi favorizate de varsta, fototipul cutanat, expunerea solara prelungita, traumatizarea mecanica a pielii, diferite tratamente medicamentoase – dermatocorticoizi, cel mai frecvent fiind insa leziuni dobandite asociate unor afectiuni dermatologice – rozacee in stadiul cuperozic, agresiune cutanata actinica, fragilitate vasculara. De asemenea, poate exista si o predispozitie genetica, unele leziuni fiind congenitale (hemangioamele).

Leziunile vasculare de tip telangiectazii sau venectazii apar ca urmare a unei fragilitati vasculare, care pot avea o componenta genetica. Astfel, daca in familie exista persoane cu același tip de leziuni, sunt mari sanse ca acestea sa fie transmise. De asemenea, daca sunt dispuse la nivelul membrelor inferioare, pot fi cauzate si de insuficienta venoasa cronica (transmisa ereditar in 70% din cazuri), aceasta fiind o boala caracterizata prin anomalii la nivelul venelor care duc la cresterea presiunii in vase si, in consecinta, provoaca dilatatii la nivelul peretilor vaselor mici si chiar spargerea acestora.

Vreau Plan de Tratament Personalizat

#tailoredbeauty

Din nefericire, atunci cand vorbim despre dilatatii vasculare vizibile nu exista creme minune care sa le tratateze, fiind necesare interventii cu diferite dispozitive care pot duce la disparitia lor, dar nu si la preventie.
Procedura terapeutica de electie pentru leziunile vasculare implica utilizarea laserelor de tip vascular. In cadrul clinicii Elos, dispunem de o platforma laser care poate fi folosita pentru tratarea vaselor de sange aparute la nivelul pielii, de la venectaziile (vase mici albastre) de pe membrele inferioare, pana la telangiectaziile si roseata intalnite la nivelul fetei.

Platforma GentleMax Pro ofera cel mai eficient tratament impotriva leziunilor vasculare, integrand puterea laserelor Alexandrite (cu lungimea de undă de 755 nanometri) și Nd:YAG (cu lungimea de undă de 1064 nanometri). In functie de tipul vaselor tratate, se poate folosi un anumit tip de laser pentru rezultate maximale, in cazul vaselor rosii si laserul Vbeam fiind o solutie adecvata. Acest tip de laser emite o lumina cu lungime de unda prestabilita pentru a tinti si distruge capilarele si vasele sangvine cutanate nedorite, fara afectarea tesuturilor din jur.

Tratamentul cu laser Nd: YAG

Asadar pentru leziunile vasculare, acele vinisoare vizibile la nivelul pielii sau roseata persistenta, avem solutii de tratament modern, de tipul laserului Gentle Max Pro, care promite rezultate sigure si eficiente, fara interventii elaborate sau dureroase.
Mecanismul de actiune al acestui laser se bazeaza pe principiul fototermolizei selective conform caruia energia emisa de laser este absorbita selectiv de oxihemoglobina din sange. Caldura eliberata local va determina coagularea sangelui si colabarea /inchiderea vasului vizat, cu reactii adverse locale nesemnificative si recuperare rapida.

Etapele tratamentului cu laser Nd:YAG

1
In ce consta tratamentul leziunilor vasculare?

Medicul va seta intensitatea care va fi utilizata in timpul tratamentului in functie de raspunsul vaselor. La prima sedinta, se poate seta o intensitate mai mica, urmand ca aceasta sa fie crescuta progresiv pe masura sedintelor. Energia laserului va fi aplicata tintit la nivelul leziunilor vasculare vizate. Senzatia resimtita local este de arsura sau intepatura intensa, dupa procedura aplicandu-se gheata pentru disiparea energiei acumulate, cat si o crema antiinflamatorie.

2
Ce se intampla dupa tratamenul leziunilor vasculare?

Disparitia vaselor de mici dimensiuni poate fi observata chiar si dupa un singur tratament, in timp ce leziunile de mari dimensiuni sau eritemul difuz facial pot necesita 2-6 sedinte, efectuate la un interval de minimum 4 saptamani. Intre tratamente, zona tratata nu trebuie sa fie expusa la radiatii ultraviolete, iar activitatile fizice intense ori sauna, precum si dusurile fierbinti ar trebui sa fie limitate.

3
Cat se mentin rezultatele tratamentului cu laser Nd:YAG?

Rezolutia leziunilor vasculare tratate este permanenta, insa tratamentele laser nu pot stopa aparitia de noi modificari asociate deobicei cu evolutivitatea bolii sau factori interni sau externi favorizanti (dezechilibre hormonale, traumatisme, temperaturi sau presiuni excesive). Intotdeauna laserterapia trebuie insotita de un consult dermatologic care sa ofere pacientului, atat solutia optima de tratament, cat si cea de preventie a unor astfel de leziuni cutanate.

4
Ce contraindicatii are tratamentul leziunilor vasculare?

Pacientii care s-au expus cu mai putin de 4 saptamani la soare sau cei cu un fototip cutanat care asociaza o piele inchisa la culoare, nu sunt tocmai candidatii ideali din cauza riscului de hiperpigmentare prelungita a pielii. In plus, persoanele care sufera de afectiuni fotosensibilizante sau care urmeaza anumite tratamente medicamentoase, trebuie sa discute mai intai cu medicul dermatolog despre tratament. Sarcina sau perioada alaptarii contraindica si ele efectuarea tratamentelor laser.

Rezerva acum