Tratament Toxina Botulinică

Injectarile cu toxină botulinică reprezintă una dintre cele mai eficiente metode de tratare ale ridurilor. În ultimul deceniu, acest tratament a câștigat foarte multă popularitate, mai ales pentru că oferă rezultate excelente.

Rezultatele sunt, bineînțeles, influențate și de calitatea produsului utilizat, de aceea specialiștii clinicii Elos folosesc doar produse recunoscute pentru calitatea acestora, care și-au dovedit eficiența!

Acest produs conține toxină botulinică tip A purificată și se dovedește excelent pentru tratarea ridurilor din etajul superior al feței (frunte, glabelă și laba găștii). Rezultatul durează până la 6 luni, iar studiile clinice atestă faptul că nu creează reacții adverse și este foarte bine tolerat de către organism.

Ce este toxina botulinică?

Toxina botulinică este un neuromodulator organic care blochează trecerea impulsului de la nerv către mușchiul corespondent. Mai simplu spus, toxina botulinică este o substanță care contribuie la relaxarea musculară și, în consecință, la dispariția sau atenuarea semnificativă a ridurilor.

Injectarile cu toxină botulinică sunt indicate, în principal, pentru treimea superioară a feței: ridurile de încruntare (glabelare), ridurile orizontale ale frunții, ridurile din jurul ochilor (laba gâștei) sau ridurile nasului. Prin lipsa de contracție și relaxarea zonei anatomice se obține dispariția ridului de expresie și diminuarea parțială sau cvasi-totală a celor deja formate.

Pregătirea pentru tratament toxina botulinică

Cu minim o săptămână înaintea intervenției, pacientul nu trebuie să urmeze tratamente anticoagulante, antiinflamatoare nesteroidiene sau diete cu suplimente de vitamina E care cresc riscul de sângerare și hematom.

 Desfășurarea ședinței de injectare cu botox

tratament toxina botulinică

Înainte de injectarea toxinei botulinice medicul dermatolog stabilește punctele de injectare și dozele corespunzătoare de botox, apoi tenul este demachiat și dezinfectat. Pentru persoanele sensibile se poate folosi o variantă de anestezie de contact. Înainte și după injectare se aplică gheață, care reduce riscul de echimoze (vânătăi). Injectarea propriu zisă este o procedură care durează câteva minute, dar efectul vizibil apare abia după câteva zile, instalându-se progresiv și devenind complet după 14 zile de la intervenție.

 Ce se întâmplă după tratament toxina botulinică

Pacientul se poate întoarce la activitățile normale imediat după injectare sau după 2-3 ore de repaus cu gheață aplicată local, dar va evita în următoarele zile masajul local, expunerea la soare, sauna și efortul fizic.

Ușoare semne de inflamație (roșeață, edem, durere) pot apărea la locul de injectare, dar sunt pasagere. Un mic hematom se poate produce ocazional prin lezarea unui vas în momentul pătrunderii acului. Dacă apariția lui nu a putut fi prevenită prin aplicarea de presiune și gheață local, el se va resorbi în 6-8 zile.

Injectarea cu toxină botulinică reprezintă un mod sigur și eficient de a lupta împotriva semnelor îmbătrânirii.

ELOS SKIN & LASER CENTER