Tratament Vergeturi cu eMatrix

tratament vergeturi cu ematrix

eMatrix este un dispozitiv care utilizează radiofrecvență fracționată sublativă în proceduri dermatologice precum tratarea vergeturilor. Aparatul poartă aprobarea Comunității Europene, precum și a organizației americane Food and Drug Administration.

 eMatrix este o procedură utilizată în întreaga lume pentru reducerea vergeturilor, căpătând renumele de cel mai eficient tratament minim invaziv împotriva acestei afecțiuni ale pielii. Vergeturile sunt leziuni în profunzime ale pielii, de aceea este necesar un tratament care să penetreze până în dermul profund și să refacă legăturile de colagen, iar eMatrix reușește cu succes acest lucru. 

 

Cum funcționează tratament vergeturi cu eMatrix?

tratament vergeturi cu ematrix

Radiofrecvența fracționată este transmisă în dermul profund prin intermediul aplicatorului special, care utilizează o matrice cu 64 de pini. Fiecare puls se transmite în stratul profund al pielii și se extinde sub formă de con. Se generează astfel un proces de  încălzire în dermul profund în regiunea electrodului care induce leziuni pielii, provocând astfel un răspuns de vindecare al arsurilor minime cu activarea fibroblastelor și sinteza de noi fibre de colagen și elastină.

Încălzirea controlată a stratului dermal profund generată de radiofrecvență stimulează și repară fibrele de colagen vechi, cu efect de reducere a aspectului vergeturilor provocate de modificările bruște de volum ale pielii în zone precum abdomen, fese, coapse sau brațe.

 

 

Etape tratament vergeturi cu eMatrix

  1.  Aplicarea unui anestezic local (opțional). Pentru confortul pacientului, se aplică o cremă anestezică, însă dermatologii nu o recomandă în totalitate, din perspectiva eficienței tratamentului, întrucât atenuează din puterea radiofrecventei.
  2.  Conform schemei de tratament, medicul dermatolog realizează procedura pe zonele afectate de vergeturi.
  3.  La final, pielea prezintă eritem (înroșire) și edem (umflare). Acest efect durează câteva ore și este indicat să nu fie neutralizată prin aplicarea de gheață sau comprese reci. Acesta lucru indică încălzirea și remodelarea dermică, determinând sinteza de noi fibre de colagen și elastină.
  4.  Medicul dermatolog va aplica pe piele o cremă fotoprotectoare cu factor înalt de protecție (SPF mai mare de 30) pe întreaga durată a tratamentului și la 1 lună după finalizarea lui pentru a scădea riscul de hiperpigmentare reziduală.
  5.  După 24-72 ore, la nivelul zonei tratate apar mici cruste brune de 1 mm diametru care persistă câteva zile, până la o săptămână. Crustele nu ar trebui să fie atinse sau zgâriate, chiar dacă apare o senzație de mâncărime. Pacienților li se recomandă aplicarea în mod consecvent a unei creme emoliente, permițând astfel eliminarea lor spontană.

 

Te aflii printre candidații care pot urma tratament vergeturi cu eMatrix?

Segmentul de vârstă căruia i se adresează este până în 50 de ani, datorită faptului că după această vârstă resursele și capacitatea organismului de a sintetiza noi fibre de colagen și elastină sunt mult limitate.

tratament vergeturi cu ematrix

Avantaje tratament vergeturi cu eMatrix

  • Vindecarea post tratament durează puțin, iar pacienții se pot întoarce rapid la activitățile obișnuite
  • Procedura eMatrix lucrează din interior spre exterior prin stimularea sintezei de colagen, reducând considerabil aspectul vergeturilor. Astfel, rezultatele durează mai mult și pot fi consolidate cu tratamente de întreținere anuale.
  • S-a dovedit a fi sigură și eficientă pe toate tipurile de piele și grade de pigmentare.
  • Poate fi efectuat în orice anotimp. Folosind radiofrecvență fracționată și nu fasciculul laser, nu determină sensibilitatea pielii la soare și poate fi efectuat în orice anotimp, fără a ne teme de hiperpigmentările asociate procedurilor laser efectuate vară.

ELOS SKIN & LASER CENTER