Nu ai produse in cos.

Shop

Beneficiile pe care ţi le aduce tratamentul ridurilor cu acid hialuronic

Acidul hialuronic este unul dintre cele mai extraordinare ingrediente de pe piaţa produselor de îngrijire a pielii şi, totodată, este unul dintre cele mai benefice, putând fi folosit pentru toate tipurile de piele. Injectările cu acid hialuronic reprezintă soluţia ideală în tratamentul ridurilor, substanţa ajutând şi la eliminarea liniilor fine, precum şi la tratarea lipsei de volum a pielii.

Medicii dermatologi din întreaga lume ştiu că fillerele (substanţele de umplere) cu acid hialuronic reprezintă una dintre cele mai eficiente metode antiaging şi că sunt metoda preferată a pacientelor pentru eliminarea ridurilor profunde de pe faţă, precum şi din jurul ochilor sau gurii.

Ridurile sunt o problemă cu care multe femei se confruntă după o anumită vârstă. Din fericire, poţi scăpa mult mai repede decât ai fi crezut iniţial de acele linii fine sau de acele riduri adânci de pe faţă, apelând la injectări cu acid hialuronic. Acestea, după cum subliniază medicii dermatologi, au numeroase beneficii în tratamentul ridurilor. Astfel, în acest articol îţi vom prezenta cum să scapi de riduri apelând la tratamentul cu acid hialuronic, dar şi care sunt beneficiile pe care ţi le aduc injectările cu acid hialuronic.

Ce este acest acid hialuronic despre care vorbeşte toată lumea?

Acidul hialuronic are multe beneficii şi este un ingredient foarte des folosit în industria de îngrijire a pielii. El se găseşte în mod natural în corp în ţesutul conjunctiv, ţesutul epitelial şi în ţesutul nervos. Printre altele, acidul hialuronic este un hidratant biologic al pielii, care atrage şi reţine o cantitate extraordinară de apă, pentru a-ţi garanta o hidratare îmbunătăţită.

Acidul hialuronic nu este un acid în adevăratul sens al cuvântului, precum acidul glicolic sau acidul salicilic, care exfoliază şi îndepărtează celulele moarte ale pielii. El nu face deloc acest lucru, ci, fiind o substanţă (o polizaharidă) care se găseşte în mod natural în corpul uman, el acţionează ca un agent de amortizare şi agent de lubrifiere pentru articulaţii, nervi, păr, piele şi ochi.

Este un ingredient deosebit de important pentru aspectul pielii noastre, deoarece aproximativ 50% din rezerva de acid hialuronic a corpului este localizată în ţesuturilele pielii, acolo unde această substanţă vâscoasă ajută la menţinerea fermităţii pielii, ajutând-o să fie suplă pentru o vreme, cel puţin.

Din păcate, capacitatea organismului nostru de a produce acid hialuronic scade o dată cu înaintarea în vârstă, ceea ce poate duce la o uscare excesivă a pielii, la apariţia liniilor fine pe faţă, la apariţia ridurilor.

Din acest motiv, produsele cu acid hialuronic sunt atât de căutate. Un alt motiv pentru care medicii dermatologi recomandă injectări cu acid hialuronic este faptul că moleculele de acid hialuronic au capacitatea unică de a atrage şi de a reţine de 1000 de ori greutatea lor în apă. Adică mai mult decât orice altă substanţă.

De ce acidul hialuronic este un filler injectabil atât de bun?

Ai văzut, cu siguranţă, pe piaţă numeroase produse cosmetice care au în lista de ingrediente acid hialuronic. Însă este esenţial să înţelegem de ce injectările cu acid hialuronic sunt cea mai rapidă şi eficientă metodă de umplere a ridurilor, comparativ cu orice cremă din magazine. De aici derivă şi cuvântul filler dermal, extrem de folosit în industria cosmetică.

Ai multe motive să iubeşti acest filler, chiar dacă nu ai încercat niciodată până acum acest tratament. De exemplu, şansele sunt destul de mari ca tu să fi auzit prima oară de termenul “injectări cu acid hialuronic”, deşi nu te-ai injectat niciodată cu această substanţă.

Popularitatea acidului hialuronic în metodele topice de îngrijire a pielii provine, cu siguranţă, din faptul că este întrebuinţat în procedurile cosmetice esenţiale, acolo unde el a înlocuit colagenul, fiind ingredientul ales de medicul estetician pentru a restabili volumul pierdut. Fillerele pe bază de acid hialuronic funcţionează precum nişte “bureţi” o dată ce sunt injectate în piele; ele se umflă cu apă pentru a crea o zonă cu un aspect neted, iar ridurile de expresie precum cele nazolabiale dispar ca prin minune.

În timp, într-un interval de la 3 la 12 luni, acest acid hialuronic injectat ajunge să fie absorbit de organism şi dispare. Acesta este un interval mai lung decât cel al colagenului, dacă ne referim la durată. În plus, acidul hialuronic are şanse mult mai mici să îţi producă o reacţie adversă după ce ţi-a fost injectat, de vreme ce corpul tău nu îl identifică la fel ca pe o substanţă străină. Dacă persoana nu este mulţumită de modul în care arată zona cu riduri, după ce a apelat la tratamentul cu acid hialuronic, o enzimă numtă hialuronidază poate dispersa moleculele de acid hialuronic, chiar înainte ca acesta să se dizolve în mod natural. Există, de asemenea, unele dovezi care arată că injectările cu acid hialuronic stimulează producţia de colagen, un pas important în lupta contra ridurilor profunde.

Injectarea acidului hialuronic în piele este esenţială

Există o concepţie greşită cum că acidul hialuronic prin injectare are aceleaşi beneficii când este aplicat local. El este un ingredient excelent antiaging atunci când străpunge epiderma cu un ac, dar atunci când persoana îl aplică local sub formă de serum, el nu are aceleaşi beneficii ca atunci când este injectat sun formă de filler, într-un cabinet specializat, de un medic dermatolog. Acidul hialuronic, în acest caz de aplicare topică, poate hidrata liniile fine pentru a le face să pară mai puţin vizibile, dar dacă vorbim despre creşterea volumului pielii prin stimularea producţiei de colagen sau înlocuirea acidului hialuronic cu un alt filler, din păcate, efectele nu sunt aceleaşi cu ale injectărilor. Potrivit medicilor dermatologi, moleculele de acid hialuronic sunt pur şi simplu prea mari pentru a trece prin epidermă şi nu sunt remedii perfecte în această formă mărită.

Explicaţia este următoarea: atunci când aplici local acid hialuronic, molecula lui este prea mare pentru ca substanţa să pătrundă prin piele. Aşa că în momentul în care medicii îl injectează ca să umple un rid profund sau o linie fină, acidul hialuronic funcţionează perfect şi are efecte imediate. Dar atunci când îl pui direct pe piele, există această idee greşită, iar oamenii cred că toată cantitatea intră în ten. Acidul hialuronic formează, într-adevăr, o barieră pe suprafaţa pielii şi are un efect benefic, făcând-o mai moale şi hidratând-o. Dar nu elimină ridurile. Cel mai eficient, dacă vrei să ştergi rapid ridurile de pe chip, este să alegi un medic dermatolog care îl injectează în cele mai bune condiţii, în cabinetul său.

Ce fel de produse folosim la Clinica Elos?

Dacă eşti preocupată de cele mai noi tratamente antiaging de top, la Elos Skin & Laser Center din Bucureşti găseşti o gamă excelentă de produse injectabile ale brandului Filorga din Franţa. Acidul hialuronic de la Filorga are scopul de a umple liniile fine, medii şi adânci din jurul ochilor şi din jurul gurii, precum şi din zona dintre sprâncene. Totodată, substanţele pe care le injectează specialiştii de la Clinica Elos conferă volum zonelor feţei de care pacientele sunt nemulţumite.

De ce acest brand de produse antiaging pe bază de acid hialuronic este prima alegere a femeilor? Răspunsul este foarte simplu: dermatologii de la Clinica Elos folosesc o serie de substanţe marca Filorga care au proprietăţi extraordinare, pot să lupte cu semnele îmbătrânirii, să redea tegumentului volumul pierdut şi să redefinească trăsăturile feţei.

Fillere dermale de la Filorga, disponibile în Clinica Elos, conţin acid hialuronic reticulat, lent absorbabil, şi îţi oferă rezultatele excelente şi pentru o periodă de timp îndelungată. Acestea conţin concentraţii diferite de acid hialuronic, care permit o redefinire naturală a fizionomiei în toate zonele, inclusiv la buze, asigurând rezultate imediate şi de lungă durată. Totodată, fillerele cu acid hialuronic injectabil de la Filorga tratează ridurile fine, medii şi adânci de pe frunte sau din jurul ochilor sau gurii, oferind chipului un efect de lifting.

Ce beneficii are acidul hialuronic injectabil

* Acidul hialuronic lucrează pe toate planurile pentru a menţine fiecare aspect al pielii stabil, protejat şi reînnoit în mod constant. De asemenea, are uimitoarea capacitate de a atrage şi de a reţine mari cantităţi de apă sau umiditate, inclusiv la nivelul buzelor, făcându-le să pară mai pline, mai voluminoase.

* Acidul hialuronic poate îmbunătăţi conţinutul de apă şi în acelaşi timp poate revitaliza straturile exterioare ale pielii, astfel încât acestea să arate mai bine ca înainte din punct de vedere estetic. Astfel, pielea se simte mai moale şi în special mai hidratată. Acesta este modul în care acidul  hialuronic îmbunătăţeşte instant aspectul liniilor fine şi al ridurilor.

* Proprietăţile pe care le are acidul hialuronic atenuează numeroase probleme (pielea care nu a fost protejată cu o cremă SPF şi care suferă de pe urma expunerii îndelungate la soare, unele produse de îngrijire prea dure cu pielea ta, etc.), mai ales atunci când este folosit ca parte dintr-o rutină antiaging pe care pacienta o respectă cu stricteţe.

* Pe lângă combaterea ridurilor nazogeniene şi alte riduri de expresie, s-a descoperit un alt beneficiu al acidului hialuronic injectabil. Substanţa oferă o protecţie antioxidantă împotriva “atacurilor” anumitor factori din mediul înconjurător.

* Acidul hialuronic este un aliat util pentru toate tipurile de piele. Dacă ai tenul gras sau mixt, acidul hialuronic folosit sub forma unei soluţii lichide pure este ideal, spun medicii dermatologi. Aceste formule fluide au o textură extrem de uşoară, care se simte foarte bine pe piele.

* Acidul hialuronic este o substanţă cu o acţiune extrem de blândă, şi poate fi folosit chiar şi de persoanele care au pielea foarte sensibilă sau predispusă la roşeaţă ori iritaţii. De fapt, efectele pozitive asupra suprafeţei pielii se datorează, în parte, efectului său natural calmant. Asta înseamnă că umplerea ridurilor cu acid hialuronic injectabil poate ajuta pielea sensibilă, fără să provoace reacţii adverse, chiar şi atunci când este injectat, de exemplu, pentru a da contur buzelor.

Este un fapt dovedit că pierderea acidului hialuronic natural este una dintre cauzele apariţiei ridurilor. Asadar, ideea de a introduce acidul hialuronic înapoi în straturile profunde ale pielii, prin mici injectări, pentru a repara ridurile de la interior, este cea mai bună soluţie. Dermatologii subliniază că fillerele cu acid hialuronic sunt deosebit de utile pentru eliminarea sau reducerea ridurilor sau liniilor fine. Astfel, prin reducerea ridurilor de expresie, fillerele pe bază de acid hialuronic vor face ca pielea ta să arate mai tânără, mai suplă şi mai catifelată. În plus, dacă până acum îţi era teamă de această procedură cu ace, reţine că există foarte puţine reacţii alergice sau efecte secundare care pot să apară după ce vei folosi acidul hialuronic injectabil. În cazul unui procent mic de persoane, efectele sunt roşeaţă uşoară sau temporară ori umflarea zonei după injectare.

Rezerva acum