Nu ai produse in cos.

Shop

Rinocorectie non-chirurgicala

Rinocorectia non-chirugicala este o procedura minim invaziva, fara durere si fara timp de recuperare, care imbunatateste aspectul estetic al nasului. Aceasta se realizeaza cu acid hialuronic sau cu hidroxiapatita de calciu, substantele care pot fi injectate local pentru a uniformiza aspectul liniei nazale.

 

Datorita pozitionarii in segmentul central al fetei, nasul are un impact major asupra fizionomiei faciale. Din acest motiv este o zona care atrage frecvent atentia si care contribuie la realizarea unui aspect armonios al fetei. In trecut, defectele nasului puteau fi corectate doar cu ajutorul interventiilor chirurgicale chiar daca era vorba de defecte minore. In zilele noastre, nu s-a renuntat la interventiile chirurgicale pentru defectele majore ale nasului sau pentru problemele respiratorii, dar s-au gasit si solutii nonchirurgicale pentru rinocorectia minim invaziva a defectelor minore. Iar acest lucru se poate realiza simplu si rapid cu produse injectabile de cea mai buna calitate.

Tratament sigur
minim invaziv
Plan recomandat
1 sedinta
Durata sesiune
30 minute
Rezultate
vizibile imediat
Vreau Consultatie Gratuita
Tratament sigur
minim invaziv
Plan recomandat
1 sedinta
Durata sesiune
30 minute
Rezultate
vizibile imediat

Ce produse utilizam pentru rinocorectie?

Injectarile cu acid hialuronic sau cu hidroxiapatita de calciu reprezinta substantele care pot fi injectate local pentru a uniformiza aspectul liniei nazale. De asemenea, firele bioresorbabile PDO si injectarile cu toxina botulinica la nivelul columelei (baza nasului) reprezinta alte tipuri de tratament care pot fi folosite pentru ridicarea varfului nasului care odata cu trecerea timpului are tendinta sa coboare din cauza gravitatiei. Pentru rezultate cat mai bune si de lunga durata aceste terapii pot fi combinate si efectuate in sedinte diferite.

Pentru mici retusuri ale nasului care nu necesita corectie chirurgicala pacientele au inceput sa apeleze cat mai frecvent la astfel de proceduri minim invazive, fara perioada de recuperare, cu disconfort mic, destinate atat femeilor cat si barbatilor, la varste tinere sau mai inaintate. Chiar si dupa rinocorectiile chirurgicale uneori pot ramane mici defecte care nu necesita reinterventie chirurgicala sau pacientul nu-si mai doreste sa-si asume riscurile unei astfel de proceduri. In aceasta situatie, injectarile cu acid hialuronic sau cu hidroxiapatita de calciu pot reprezenta o solutie optima pentru pacient.

1
Cum functioneaza rinocorectia cu substante injectabile?

Anatomic, zona nasului are forma de piramida triunghiulara si este formata din 5 straturi: stratul cutanat, stratul celular subcutanat, stratul muscular, stratul osteofibrocartilaginos si stratul mucocutanat. Produsele injectabile si firele bioresorbabile sunt de obicei pozitionate intre stratul muscular si osteofibrocartilaginos, astfel incat produsul sa nu migreze, rezultatul sa fie unul stabil si riscurile de ocluzie intravasculara sa fie reduse.

2
Cand se recomanda rinocorectia non-chirurgicala?

Rinocorectia injectabila este recomandata in cazul pacientilor cu iregularitati mici sau moderate, atat constitutionale, cat si dupa rinocorectii chirurgicale. Uneori pacientii nu sesizeaza nevoia unei astfel de umpleri cu acid hialuronic, dar ochiul avizat al medicului poate sugera efectuarea procedurii pentru a armoniza proportiile faciale si pentru a schimba modul de cadere a luminii pe chip.

Cum se desfasoara procedura de rinocorectie non-chirurgicala?

Timpul necesar pentru efectuarea rinocorectiei nonchirurgicale este de jumatate de ora, anterior se poate aplica anestezie topica (crema anestezica ) sau se poate realiza cu 1-2 puncte de anestezie locala injectabila, ca procedura sa devina cat mai confortabila, cu un nivel redus de durere deoarece zona nasului ca si zona buzelor, este foarte puternic inervata si vascularizata.

Injectarea de produs se poate realiza punctiform cu acul sau linear cu canula, in planul profund, supraperiostal, in cantitati mici, de obicei pentru o astfel de interventie se foloseste aproximativ jumatate din cantitatea unei fiole de acid hialuronic, restul de produs poate fi reinjectat in acelasi loc in termen de 6 luni sau poate fi folosit pentru a corecta alte defecte faciale care se preteaza la injectarea cu produsul ramas. Produsul folosit este de obicei Art Filler Universal care detine proprietatile necesare realizarii tratamentului de rinocorectie, fiind un acid hialuronic nici prea fluid, nici prea dens, care are putere de corectie si este usor de modelat. Cu un astfel de produs poate fi injectata atat linia centrala a nasului cat si baza si varful nasului.

Rezultatele sunt vizibile inca de la finalul procedurii, intrucat produsele injectabile se integreaza imediat in tesuturi.

Recomandari inainte de rinocorectie non-chirurgicala

Efectuarea procedurii nu presupune o pregatire speciala anterior, dar necesita evitarea administrarii de antiinflamatoare si antibiotice cu cateva zile inainte de tratament. La persoanele cunoscute cu eruptii herpetice se recomanda efectuarea de profilatie antiherpetica initiata cu 2 zile anterior procedurii. In perioadele de menstra posibilitatea aparitiei echimozelor si durerea resimtita in timpul tratamentului pot fi mai accentuate.

Recomandari dupa rinocorectie non-chirurgicala

La 3-5 zile postprocedural, pacientul poate resimti un usor disconfort local, poate fi usor edematiat sau pot aparea echimoze care se remit in 5-7 zile maxim. In cazul in care apar alte manifestari se recomanda anuntarea medicului curant.
Dupa tratament pacientul trebuie sa evite activitatea fizica intensa timp de 3-5 zile, consumul de alcool, sauna, masajele faciale. Local poate aplica gheata pentru reducerea inflamatiei locale si poate masa zona, dimineata si seara timp de 1-2 saptamani cu gel cu arnica.

Cui ii este recomandata rinocorectia nonchirurgicala?

Odata cu trecerea timpului si cu dezvoltarea tehnicilor de rejuvenare faciala, interventiile chirurgicale efectuate in scop estetic, cu timp de recuperare prelungit au inceput sa fie inlocuite de tratamente preventive sau corective nonchirurgicale, cu timp scurt de recuperare. Acelasi lucru este valabil si pentru rinocorectia nonchirurgicala indicata pacientilor cu mici defecte ale nasului si care poate creste stima de sine si schimba perceptia aspura propriei persoane.
In concluzie, reconturarea nasului poate fi realizata cu ajutorul unor costuri rezonabile, fara disconfort major, cu timp redus de recuperare si cu rezultate ce se mentin pana la 12 luni, in functie de pacient, de cantitatea de produs folosita si de tipul produsului utilizat.

Intrebari frecvente

Care sunt avantajele rinoplastiei non-chirurgicale in comparatie cu rinoplastia traditionala?

Printre avantaje se numara absenta inciziilor sau a timpului de recuperare prelungit, rezultatele imediate si capacitatea de ajustare a formei nasului intr-un mod mai putin invaziv.

Ce modificari se pot face cu rinoplastia non-chirurgicala?

Aceasta procedura poate corecta denivelarile, poate ridica varful nasului, poate umple depresiunile sau poate ajusta proportiile nasului pentru a obtine un aspect mai armonios.

Cat de dureroasa este procedura si exista metode pentru a reduce disconfortul?

De obicei, disconfortul este minim, iar medicul poate aplica anestezie locala sau poate utiliza substante care contin si anestezic pentru a reduce senzatiile neplacute.

Cine este un candidat potrivit pentru rinocorectia cu acid hialuronic?

Persoanele care doresc corectii minore ale formei sau asimetriilor nasului, dar nu sunt pregatite pentru o interventie chirurgicala, pot fi candidati buni pentru rinocorectia cu acid hialuronic.

Testimonialele pacientilor

Vera Lupascu

Am avut mereu o asimetrie usoara a nasului si am decis sa incerc rinocorectia nechirugicala. Dr. Lidia Zegrea mi-a explicat toti pasii, iar procedura a fost una simpla si nedureroasa. Rezultatul a fost vizibil imediat, asimetria a fost corectata si aspectul nasului este mai echilibrat si natural.

Vlad Popa

Rinocorecția nechirurgicala a fost exact ceea ce cautam pentru a corecta un varf de nas cazut. Am fost uimit de cat de rapid si usor s-a desfasurat procedura. Rezultatele au fost evidente inca din primele zile si am revenit la activitatile mele obisnuite imediat dupa tratament.

Adriana Ducu

Am optat pentru rinocorecția nechirurgicala pentru a corecta o denivelare minora si sunt extrem de multumita de rezultate. Procedura a fost rapida si nedureroasa, iar Dr. Batani a fost foarte atenta la nevoile mele. Aspectul nasului s-a imbunatatit, iar rezultatele sunt naturale.

Discuta cu unul dintre consultantii nostri

Pentru a afla care este abordarea potrivita pentru tine.

Programeaza o consultatie

Terapii complementare

Remodelare Corporala

Lifting sani

Antiaging

Marire buze

Chirurgie plastica

Blefaroplastie Accutite

Rezerva acum