Nu ai produse in cos.

Shop

Volumetrie faciala

Volumetria faciala este o procedura non-invaziva, cu rezultate rapide si disconfort minim, obtinuta prin injectarea cu acid hialuronic, ce restabileste structura si conturul natural al fetei. Unul dintre punctele cheie ale unui chip tanar si atractiv il reprezinta etajul mediu al fetei, atunci cand este format din pometi bine conturati atat central, cat si lateral si insotiti de o piele ferma si elastica.

 

In timpul procesului natural de imbatranire datorita gravitatiei, resorbtiei osoase, atrofiei musculare si a diminuarii tesutului gras din compartimentele faciale si, nu in ultimul rand, datorita pierderii de acid hialuronic si colagen de la nivelul tesutului cutanat, proportiile faciale se modifica, inversand triunghiul facial cu baza in jos. Acumularea factorilor intrinseci si extrinseci determina accentuarea aspectului neomogen al tegumentului cu modificari pigmentare si aparitia ridurilor.

Plan tratament
personalizat
Tip anestezie
topic/ injectabil
Durata sesiune
30 - 90 minute
Rezultate
#naturalbeauty
Vreau Consultatie Antiaging Gratuita
Plan tratament
personalizat
Tip anestezie
topic/ injectabil
Durata sesiune
30 - 90 minute
Rezultate
#naturalbeauty

Ce este pierderea de volum la nivel facial?

Pierderile de volum facial sunt prezente la nivelul tuturor celor 3 etaje faciale cu modificari specifice in functie de fizionomia fiecaruia. La nivelul etajului superior, se observa pierderea de volum de la nivelul tamplelor si fruntii, la nivelul etajului mediu al fetei se observa pierderea de volum de la nivelul pometilor, atat central cat si lateral, iar la nivelul etajului inferior se observa pierderea de volum de la nivelul barbiei si pierderea conturului mandibular. Toate acestea au drept consecinta accentuarea ridurilor si a aspectului imbatranit.

Lipsa de volum la nivelul pometilor si nu numai, poate fi intalnita atat la persoane tinere de 25-30 de ani care au un deficit constitutional, cat si la persoane de 40-50 de ani unde semnele caderii gravitationale s-au instalat deja, injectarea cu acid hialuronic fiind o solutie terapeutica destinata mai multor grupe de varsta si care vizeaza ambele sexe. In cazul sexului masculin procedurile de volumetrie faciala cele mai populare sunt de reconturare a mandibulei si de augmentare a barbiei.

Cum putem restabili volumul facial pierdut?

Injectarile cu acid hialuronic reprezinta una dintre cele mai eficiente metode folosite pentru restaurarea volumetriei faciale deoarece livreaza rezultate rapide, de lunga durata si cu disconfort minim. In acest caz, cu cat procedura este realizata mai devreme in scop preventiv, pentru o buna sustinere a tesutului facial impotriva gravitatiei, in cateva puncte esentiale, cu atat semnele imbatranirii apar mult mai tarziu.

Foarte important de precizat este ca pentru a restabili volumul facial nu este necesara o cantitate foarte mare de acid hialuronic si in niciun caz nu se va crea un efect disproportionat. Medicii specialisti ai Clinicii Elos vor adapta cantitatile de acid hialuronic in acord cu trasaturile naturale ale pacientilor. In unele cazuri, cu o singura fiola de acid hialuronic destinat special volumizarii se pot corecta micile imperfectiuni determinate deja de trecerea timpului.

De ce este importanta consultatia initiala cu medicul specialist?

In urma unei consultatii in vederea efectuarii procedurii de volumetrie faciala se stabileste impreuna cu pacientul, in functie de necesitatile acestuia, zonele de interes si cantitatea de produs recomandata. Se realizeaza un plan de tratament personalizat care poate fi efectuat intr-o singura sedinta, daca e vorba de un pacient cu un deficit minor de volum al pometilor sau se poate efectua in mai multe sesiuni, gradual, cand conturul facial este deja mult modificat.

Care sunt zonele tratate in cadrul tratamentelor de volumetrie faciala?

Un rol foarte important il joaca etajul mediu al fetei si anume, volumetria pometilor. Pierderea de volum de la nivelul pometilor are un impact major si pe etajul inferior al fetei, contribuind la pierderea conturului facial, aparitia ridurilor nazo-geniene si de marioneta. Injectarea cu acid hialuronic reprezinta o solutie si pentru pierdera de volum de la nivelul tamplelor care determina caderea sprancenei si un aspect mai obosit zonei ochilor. Si in acest caz corectia poate fi realizata doar printrun punct de injectare pe fiecare parte.

Protocol de tratament

In functie de zona tinta si de rezultatul scontat, se opteaza pentru injectarea cu acid hialuronic sau pentru injectarea cu hidroxiapatita de calciu. Acidul hialuronic este mai mult utilizat pentru volumetria pometilor, iar hidroxiapatita de calciu este mai des utilizata pentru conturarea mandibulei. Totusi, ambele produse pot fi folosite si invers depinde de necesitatile pacientului.

 

Procedura de corectie a volumelor faciale, de umplere a pometilor, a tamplelor, de corectie a barbiei si de reconturare a mandibulei sunt proceduri rapide, cu timp de recuperare scurt si cu rezultate pana la 1 an. Se recomanda reinterventia peste 6 luni – 1an in functie de pacient si de cantitatea de produs folosita initial.

 

Planul de tratament va fi unul personalizat, in functie de necesitatile fiecarui pacient si se va stabili in urma unei consultatii cu unul dintre medicii clinicii Elos specializati in proceduri estetice injectabile!

Cum se desfasoara procedura?

Tratamentul se poate realiza prin injectari multiple de microbolusuri in locurile cu deficit de substanta sau se poate realiza cu un singur punct de intrare cu canula tintind zonele de interes. Ambele proceduri sunt minim dureroase, insa pentru pacientele cu o sensibilitate mai mare, se poate aplica anestezie topica sau un punct de anestezie injectabila in cazul procedurii cu canula.

Ce produse se folosesc pentru restabilirea volumetriei faciala?

Acidul hialuronic folosit pentru conturarea pometilor poate fi unul dens, cu putere de sustinere mare, care se injecteaza profund si are suficienta capacitate de corectie a volumelor pierdute, cum este Art Filler Volum sau poate fi un acid hialuronic mai moale, cum sunt Art Filler Universal sau Fine Lines, care au capacitate de integrare si omogenizare mai mare pentru o conturare si liftare mai discreta, in cazul pacientilor cu un deficit volumetric minor.

 

Aceste doua produse pot fi injectate mai putin profund si pot fi combinate cu produsul de mezoterapia NCTF 135 HA, dand nastere procedurii Bionutrilift. De asemenea, si Art Filler Volum poate fi combinat in cadrul aceleiasi proceduri cu Mezoterapia NCTF135HA cu distributia produselor in planuri diferite prin tehnica Bionutrishape. Astfel pacientul poate beneficia de efectele pozitive livrate de ambele substante printr-un singur tratament.

 

Pentru restaurarea volumetriei in etajul inferior al fetei si pentru stimularea de neocolageneza se poate folosi si hidroxiapatita de calciu (Radiesse) care reprezinta o substanta pe baza de microcristale de calciu cu mai lunga remanenta in tesut si cu proprietatea de a produce colagen in locul injectat.

Care sunt beneficiile tratamentelor cu acid hialuronic pentru volumetrie faciala?

Avand in vedere rapiditatea rezultatelor obtinute in urma injectarilor pentru restabilirea volumetriei faciale, timpul scurt de recuperare, disconfortul minim din timpul procedurii si beneficiile in timp impotriva caderii gravitationale, augmentarea pometilor, a barbiei si reconturarea mandibulei au devenit proceduri frecvent efectuate in clinica si cu un impact pozitiv atat asupra imperfectiunilor deja instalate cat si asupra preventiei procesului de imbatranire.

1
Recomandari inainte de procedura

Este necesara profilaxie antiherpetica la pacientii cu antecedente de herpes labial cu 2 zile inainte de procedura si continuarea acesteia, intreruperea antiinflamatoarelor pentru evitarea echimozelor si a sangerarilor. In cazul pacientilor sub tratament antibiotic se recomanda amanarea procedurii.

2
Recomandari post procedura

Timp de doua saptamani se recomanda masarea zonei injectate dimineata si seara pentru a grabi integrarea si omogenizarea produsului in piele. Este indicat intreruperea activitatii fizice 3-5 zile dupa procedura, evitarea alcoolului, saunei si a masajelor faciale.
In caz de echimoze sau disconfort local se poate aplica gheata si se poate masa zona cu gel cu arnica.

3
Cand apar rezultatele?

Rezultatele dupa astfel de proceduri sunt vizibile imediat, iar rezultatul final poate fi apreciat dupa 2-4 saptamani cand produsul este integrat in tesut.

X

Contraindicatii

Alergie la acid hialuronic

Sarcina si alaptarea

Infectii in zona tratata

Afectiuni autoimune

Herpes activ

Antecedente de cheloidare (cicatrizare excesiva)

Tratamente recente in zona tratata

Intrebari frecvente

Cum pot sa imi aleg cel mai potrivit tip de tratament si cantitatea corecta de acid hialuronic pentru nevoile mele?

Un consult initial cu un medic specialist in estetica faciala antiaging este esential pentru a evalua nevoile individuale ale pielii si pentru a recomanda tipul si cantitatea adecvata de acid hialuronic in functie de obiectivele dvs. estetice.

Care sunt asteptarile realiste in ceea ce priveste rezultatele tratamentului de volumetrie faciala cu acid hialuronic?

Rezultatele pot varia in functie de fiecare individ, dar in general, tratamentul poate oferi un aspect mai tanar si mai plin, reducand semnele de imbatranire fara a modifica in mod drastic aspectul fetei. Este important sa discutati cu medicul despre asteptarile realiste inainte de a incepe tratamentul.

Care este diferenta intre procedurile de volumetrie faciala si cele de umplere a ridurilor?

Procedurile de volumetrie au scopul de a reda volumul pierdut in diverse zone ale fetei, in timp ce umplerile de riduri vizeaza umplerea liniilor fine si a ridurilor pentru a le netezi sau diminua.

Cine poate beneficia cel mai mult de tratamentul de volumetrie faciala cu acid hialuronic?

Tratamentul este potrivit pentru persoanele care doresc sa corecteze pierderea de volum sau sa reduca aspectul imbatranit al fetei fara a apela la interventii chirurgicale, avand in vedere ca ofera rezultate naturale si vizibile.

Testimonialele pacientilor

Alice Papagheorghe

Rezultate uimitoare! Am facut un plan de tratament de volumetrie faciala cu acid hialuronic si sunt extrem de incantata de rezultate. Fata mea arata mai plina si mai tanara, iar aspectul natural este exact ce imi doream. O recomand cu incredere pe Dr. Lidia Zegrea!

Catalina Croitoru

Tratamentul de volumetrie faciala cu acid hialuronic mi-a redat conturul si aspectul intinerit in mod natural. Ma simt mai increzatoare in propria piele si ii multumesc lui Dr. Filis Demirgean pentru atentia acordata nevoilor mele individuale.

Maria Lungu

Am ales tratamentul cu acid hialuronic la recomandarea lui Dr. Alexandra Batani, pentru a corecta anumite zone ale fetei si rezultatele au depasit asteptarile mele. Aspectul natural si redefinirea conturului fetei mele minunate!

Discuta cu unul dintre consultantii nostri

Pentru a afla care este abordarea potrivita pentru tine.

Programeaza o consultatie

Terapii complementare

Rezerva acum