Nu ai produse in cos.

Shop

Epilare Definitiva cu Laser Nd:YAG

Laserul Nd:YAG, cu o lungime de unda de 1064 nm, este inclus pe platforma GentleMax Pro produsa de compania Candela Medical alaturi de laserul Alexandrite (755 nm). Aceasta platforma este considerata cea mai puternica platforma de epilare definitiva existenta la ora actuala.

 

Laserul Nd:YAG integrat pe platforma GentleMax Pro este cel mai rapid si puternic astfel de laser existent pe piata. Specialistii clinicii Elos folosesc toate metodele laser eficiente de indepartare a parului nedorit, existente in acest moment, pentru a oferi pacientilor tratamente personalizate pentru rezultate rapide, de lunga durata.

Tratament sigur
personal medical
Plan recomandat
6 - 8 sedinte
Eficienta maxima
fototip V - VI
Rezultate optime
garantate
Vreau Consultatie Gratuita
Tratament sigur
personal medical
Plan recomandat
6 - 8 sedinte
Eficienta maxima
fototip V - VI
Rezultate optime
garantate

Ce este laserul Nd:YAG?

Laserul Nd:YAG este unul dintre cele mai recomandate si utilizate lasere impotriva firelor de par nedorite si este una dintre cele mai bune optiuni de tratament mai ales in cazul barbatilor. Lungimea de unda de 1064 de nm il face potrivit pentru eliminarea parului in cazul pacientilor cu o piele inchisa la culoare, chiar si a celei bronzate. In acelasi timp, energia laserului patrunde adanc in foliculul de par, ceea ce face ca acest laser sa fie ideal pentru a lucra in zone cu pilozitate profunda, cum ar fi zona intima si zona axilara.

Cum actioneaza laserul Nd:YAG?

Laserul Nd:YAG are proprietatea de absorbtie maxima a energiei in radacina firului de par, dar cu o absorbtie minima de catre structurile inconjuratoare ale pielii. In acest mod este vizat strict foliculul de par, fara ca tegumentul sa fie afectat in vreun fel. Marele avantaj al acestui tip de laser este ca poate fi realizat si pentru pacientii cu un fototip mai inchis sau bronzati, dar dupa ce au trecut 2 saptamani de la ultima expunere la soare. Deasemenea, un segment important de pacienti care se califica pentru laserul Nd:YAG sunt barbatii care au o pilozitate in exces, mai ales ca, in cazul acestora, foliculii de par sunt localizati la o adancime mai mare.

Laserul Nd:YAG are o lungime de unda mai mare decat a laserului Alexandrite sau dioda

Lungimea de unda de 1064 nm a laserului Nd:YAG il face sa aiba o absorbtie crescuta in hemoglobina (care este principala tinta a sa), ceea ce il face sa fie un laser preponderent folosit pentru tratarea leziunilor vasculare. Dar, avand o lungime de unda mai mare decat a laserului Alexandrite (755 nm) sau dioda (810 nm), patrunde mai adanc si afecteaza si melanina de la nivelul foliculilor pilosi, realizand si epilare definitiva.

Laserul Nd:YAG realizeaza in siguranta epilare definitiva pentru pacientii cu fototip 4 - 6

Fata de laserul Alexandrite inclus in platforma GentleMax Pro, care poate realiza o epilare in siguranta doar a pacientilor cu pielea deschisa la culoare (fototip 1-3), laserul Nd:YAG vine in completare, profunzimea mare la care patrunde permitand efectuarea epilarii si la pacienti cu fototip mai inchis (fototip 4-6), fiind laserul cel mai des utilizat pentru epilare definitiva la populatia de culoare. Totodata este laserul folosit cel mai frecvent pentru realizarea epilarii definitive in cazul barbatilor, a caror fire de par au in general o radacina mai adanc implantata, ce necesita o lungime de unda mai mare, mai ales in cazul unor zone precum spatele sau ceafa.

Laserul Nd:YAG permite efectuarea procedurii de epilare definitiva pe o piele bronzata

Totodata, depasind prin lungimea sa de unda nivelul melaninei existente si in piele, permite efectuarea procedurii de epilare definitiva pe o piele bronzata la un timp mai scurt dupa expunerea la soare (la 2 saptamani) fata de laserul Alexandrite. Totodata, pacientii se pot expune apoi la soare la 2 saptamani dupa procedura, utilizarea protectiei solare SPF minim 50 fiind totusi obligatorie

Cate sedinte laser Nd:YAG sunt necesare?

In medie, datorita puterii crescute a laserului Nd:YAG, procedura de epilare definitiva include in medie un protocol de 6 – 8 sedinte, in urma caruia se va obtine o reducere in proportie de 90% a firelor de par de pe o zona. Intervalul de timp dintre sedinte este variabil in functie de zona tratata (5-6 saptamani pentru fata, axile si zona inghinala si 7-8 saptamani pentru trunchi, brate si picioare), in medie fiind 7 saptamani pentru o sedinta full-body.

In rare situatii, cum ar fi dereglarile hormonale ce duc la aparitia hirsutismului (par in exces pe zone puternic influentate hormonal, cum ar fi zona fetei), pot fi necesare cateva sedinte suplimentare pana la inceperea sedintelor de intretinere. Prelungirea numarului de sedinte pentru obtinerea unor rezultate optime poate aparea frecvent si in cazul barbatilor sau adolescentilor, care prezinta valori crescute ale hormonilor androgeni (testosteron), ce stimuleaza foliculii pilosi. Intretinerea se incepe dupa obtinerea rezultatelor datorite si presupune marirea progresiva a intervalelor dintre sedinte, numarul minim fiind de 1-2 sedinte pe an pentru a mentine pe termen lung rezultatul.

Care sunt efectele laserului Nd:YAG asupra foliculilor de par?

Care sunt efectele laserului Nd:YAG asupra foliculilor de par:

Lungimea de unda mare (1064 nm) ce permite realizarea epilarii definitive in siguranta si pe fototipurile inchise la culoare sau piele bronzata la scurt timp dupa expunere;
Timpul redus de efectuare al tratamentului, datorita frecventei crescute de descarcare a impulsurilor;
Posibilitatea tratarii cu usurinta a tuturor zonelor, mai ales a celor greu de abordat, cum ar fi inghinal, fata, urechi etc (datorita existentei mai multor spoturi de diametre diferite);
Durere minima resimtita de pacient (usoara senzatie de arsura sau intepatura), datorita celui mai performant sistem de racire integrat (DCD cooling system - spray rece pe baza de criogen care se pulverizeaza simultan cu descarcarea impulsului laser pentru a proteja epidermul si melanina existenta la acest nivel de actiunea laserului).

Cat se mentin rezultatele cu laser Nd:YAG?

O data incheiat un protocol de sedinte de epilare definitiva cu laser Nd:YAG, acesta nu va asigura rezultate pentru totdeauna, prin urmare sunt recomandate sedinte de intretinere la 6-12 luni. Firele de par nu vor avea aceeasi frecventa de crestere ca inainte de laser si vor creste mult mai subtiri.

Contraindicatii epilare cu laser Nd:YAG

Sarcina si alaptarea

Istoric de cancer cutanat

Afectiuni si alergii ale pielii

Psoriazis

Diabet

Dereglari hormonale

Epilepsie

Pacienti cu stimulator cardiac

Tatuaje

Intrebari frecvente

Care este diferenta intre tipurile de laser pentru indepartarea parului?

Exista mai multe tipuri de laser folosite pentru indepartarea parului, cum ar fi laserul dioda, Nd: YAG sau Alexandrite. Acestea difera prin lungimea de undasi pot fi recomandate in functie de tipul de piele si culoarea parului.

Ce efecte secundare poate avea epilarea definitiva cu laser Nd:YAG?

Efectele secundare sunt in general minore si trecatoare: caldura locala si senzatie de intepatura sau usturime, roseata tranzitorie a pielii, aparitia de mici papule tranzitorii sau cruste la nivelul zonei tratate, hiperpigmentari sau hipopigmentari in zona tratata.

Cat timp dureaza pana cand se observa rezultatele definitive?

Rezultatele pot varia de la o persoana la alta, dar de obicei primele rezultate vizibile apar dupa primele sedinte. Pentru rezultate definitive, este nevoie de completarea tuturor sesiunilor recomandate.

Care sunt recomandarile pentru ingrijirea pielii dupa tratamentul cu laser?

Dupa tratament, evitati expunerea la soare si folositi protectie solara. De asemenea, urmati recomandarile specialistului pentru a mentine si ingriji pielea tratata.

Testimonialele pacientilor

Alina Tudor

De fiecare data ma intorc cu drag la Clinica Elos. Personalul este extrem de bine pregatit, mereu amabil si rabdator, iar conditiile sunt exceptionale. Am facut epilare definitiva in clinica si sunt foarte multumita de rezultate.

Mihaela Bostan

Recomand cu incredere serviciile clinicii Elos pentru epilare definitiva cu laser!
Un ambient foarte primitor, personal medical specializat cu experienta in domeniu si dedicat pacientilor.

Teodora Popescu

De clinica Elos am citit pe facebook, cautand o clinica de incredere. Am beneficiat de o consultatie gratuita, in urma careia mi s-a recomandat epilarea definitiva cu laser Nd:Yag. Sunt la a 4-a sedinta si rezultatule se vad.

Discuta cu unul dintre consultantii nostri

Pentru a afla care este abordarea potrivita pentru tine.

Programeaza o consultatie

Terapii complementare

Epilare definitiva
Leziuni pigmentare

Epilare Laser Alexandrite

Epilare definitiva

Epilare Laser Dioda

Cicatrici
Rejuvenare faciala
Vergeturi

Laser CO2

Rezerva acum