Nu ai produse in cos.

Shop

Peeling Chimic

Peelingul chimic este o substanta bazata in principiu pe acid glicolic, salicilic sau tricloracetic, menita sa indeparteze prin exfoliere straturile superficiale ale pielii. Peelingurile chimice sunt proceduri dermato-estetice efectuate de catre un medic dermatolog care stabileste, in functie de natura afectiunii tratate, tipul de peeling folosit, numarul sedintelor necesare, dar si contraindicatiile sau beneficiile asteptate.

 

Intotdeauna este important sa existe un diagnostic clar al afectiunii si o evaluare completa a starii de sanatate. Pacientul trebuie sa cunoasca indeaproape toate etapele tratamentului si indicatiile post-procedura pentru evitarea complicatiilor, toate acestea fiind aflate si stabilite in urma unei consultatii cu unul dintre medicii dermatologi ai Clinicii Elos. Dupa efectuarea unui peeling chimic, pielea este sensibilizata si extrem de susceptibila fata de actiunea radiatiilor ultraviolete, cu posibilitatea aparitiei locale a unor modificari pigmentare. Astfel, perioda cea mai potrivita pentru efectuarea acestei proceduri medicale este sezonul rece, atunci cand doza de radiatii ultraviolete (UV) este mai scazuta si pielea mai putin bronzata.

Tratament sigur
produse patentate
Plan tratament
personalizat
Durata sesiune
20 - 30 minute
Recuperare
3 - 7 zile
Vreau Consultatie Gratuita
Tratament sigur
produse patentate
Plan tratament
personalizat
Durata sesiune
20 - 30 minute
Recuperare
3 - 7 zile

Ce este tratamentul de peeling chimic?

Peelingul chimic este o substanta bazata in principiu pe acid glicolic, salicilic sau tricloracetic, menita sa indeparteze prin exfoliere straturile superficiale ale pielii.

Pe langa descuamarea celulelor din straturile superficiale, cu efect vizibil asupra texturii si omogenitatii pigmentare, apare si un proces de regenerare cutanata prin stimularea celulelor din derm, cu cresterea productiei de colagen si elastina, elemente care vor imbunatati aspectul general al pielii.

Tipul peelingului chimic ales este determinat de medicul dermatolog  in functie de:

Substanta chimica folosita

alfa-hidroxiacizi (acid glicolic), beta-hidroxiacizi (acid salicilic), acid tricloracetic, solutie Jessner, combinatii de acizi precum peelingurile Fillmed etc. – au indicatii diferite, specifice anumitor patologii;

Penetrabilitatea acidului la nivelul pielii

de la nivelul stratului cornos (stratul superficial al epidermului), pana in dermul reticular mijlociu; respectiv: peeling foarte superficial, superficial, mediu sau profund;

Afectiunea vizata

procedura se personalizeaza in functie de tipul afectiunii tratate: acnee, cicatrici, riduri fine, iregularitati texturale ale pielii, pete pigmenatare etc.

Disponibilitatea pacientului

se iau in considerare particularitatile si stilul de viata al pacientului (mediul de lucru, expunerea la soare, disponibilitatea timpului recuperarii post-procedura).

Cum functioneaza peelingul chimic?

Exista multiple indicatii ale peelingurilor chimice, printre acestea numarandu-se:

Tratamentul adjuvant al acneei vulgare - comedoniene, papulo-pustuloasa;
Tratarea cicatricilor postacneice – desi se prefera mai degraba proceduri de tipul laserelor ablative;
Imbunatatirea modificarilor pigmentare, de tipul discromiilor, induse de expunerea la UV, sarcina sau consumul de contraceptive orale, etc.
Atenuarea ridurilor, a macroporilor, cu imbunatatirea generala a texturii si uniformizarea aspectului pielii.

Cum se desfasoara sedinta de peeling chimic?

Primul pas consta in demachierea riguroasa si degresarea zonei tratate cu o solutie pe baza de acetona, urmand ca peelingul chimic sa fie aplicat in unul sau mai multe straturi succesive cu ajutorul unei pensule speciale. La cateva minute distanta, actiunea peelingului va fi stopata prin aplicarea unei solutii speciale neutralizante.
Durata aplicarii acizilor poate incepe de la 2-3 minute si va creste in functie de tipul de peeling chimic folosit si modificarile observate la nivelul pielii.

Efectele peelingului

In functie de solutia aplicata, descuamarea va incepe la 2 – 3 zile dupa procedura, exfolierea mentinandu-se timp de 1-4 zile, perioada in care pielea isi va modifica textura si culoarea, dezvaluind la final un nou strat celular, si deci o piele mai rosie.
Exista insa si peelinguri care permit o descuamare infraclinica, aspectul de dupa fiind doar de piele mai uscata – asa numitele „lunch-time peeling”, cum este si cazul produselor Fillmed, bazate pe o combinatie de acid glicolic si gluconolactona. Daca va doriti inbunatatirea aspectului pielii, aceste peelinguri sunt solutia potrivita, avand in vedere si avantajul unei recuperari rapide.

Care este perioada de recuperare dupa peeling?

De principiu, este nevoie de un interval de 7-14 zile pentru refacerea completa in functie de peelingul ales, in toata acesta perioada cat si ulterior, fiind absolut necesara folosirea de produse dermatocosmetice de fotoprotectie si intens hidratante pentru facilitarea procesului de vindecare si evitarea unor posibile complicatii.

Cate sedinte de peeling chimic sunt necesare?

De cele mai multe ori, sunt necesare mai multe sedinte efectuate la intervale diferite de timp – de la 2 la 4 saptamani – si utilizarea unor concentratii si tipuri diferite de acizi, in functie si de raspunsul local la substanta aplicata initial.

In cadrul clinicii Elos, impreuna cu unul dintre medicii nostri dermatologi se va stabili un plan de tratament adaptat nevoilor fiecarui pacient pentru solutii si rezultate reale, cu o recuperare cat mai rapida si fara complicatii.

In cat timp devin vizibile rezultatele?

Primele rezultate incep sa apara dupa incheierea perioadei de recuperare, respectiv la aproximativ 2 saptamani, si constau intr-o piele mai luminoasa si reducerea leziunilor acneice.

Contraindicatii peeling chimic

Plagi deschise

Infectii active ale pielii tratate

Boli autoimune

Medicatie fotosensibizanta

Tratamente sistemice cu retinoizi

Alergii la substante chimice

Tendinta la cicatrizare defectuoasa

Intrebari frecvente

Se pot folosi produse cosmetice sau machiaj dupa peelingul chimic?

Este recomandat sa evitati utilizarea produselor cosmetice sau a machiajului imediat dupa tratamentul cu peeling chimic pentru a permite pielii sa se vindece. Este esental sa urmati recomandarile specialistilor pentru ingrijirea pielii post-tratament.

Ce efecte secundare poate avea tratamentul de peeling chimic?

Dupa aplicarea substantei chimice poate aparea o senzatie de intepatura, arsura locala si, asociat, pielea se va inrosi. La finalul procedurii, este indicata aplicarea unei creme reparatoare cu factor de protectie SPF 50.

Pot fi combinate mai multe tipuri de peeling chimic in aceeasi sedinta?

Da, uneori se pot combina mai multe tipuri de peeling chimic pentru a obtine rezultate mai complete, dar acest lucru trebuie facut sub supravegherea unui specialist pentru a evita efectele secundare sau complicatiile.

Cat dureaza rezultatele dupa peeling chimic?

Beneficiile asupra tenului acneic obtiunute in urma peeling-ului chimic nu vor disparea, atat timp cat intotdeauna vor fi sustinute de rutina specifica ingrijirii tenului acneic si a tratamentelor topice recomandate de medicul dermatolog.

Testimonialele pacientilor

Liliana Toma

Totul este impecabil, de la locatie, personal, pana la produsele folosite. Tratamentul cu peeling chimic a fost exact ceea ce avea nevoie tenul meu! Recomand celor ce au probleme cu acneea!

Corina Popa

Procedura a fost usoara, iar rezultatele au fost foarte bune. Dupa peeling, mi-am simtit pielea mai proaspata si regenerata.  Sunt foarte multumita de rezultatele obtinute!

Razvan Tudor

Am decis sa incerc peelingul chimic la recomandarea medicului dupa o consultatie pentru acnee. Procedura m-a ajutat la reducerea acneei si a petelor, oferindu-mi o piele mai sanatoasa.

Discuta cu unul dintre consultantii nostri

Pentru a afla care este abordarea potrivita pentru tine.

Programeaza o consultatie

Terapii complementare

Acnee
Leziuni pigmentare
Terapii faciale non-invazive

Hydrafacial

Cicatrici
Leziuni pigmentare
Rejuvenare faciala

Laser Thulium Lase MD

Rezerva acum