Nu ai produse in cos.

Shop

Examinati cu atentie schimbarile pielii

Studiile efectuate in ultimul timp indica un procent ingrijorator al aparitiei cancerului de piele. Acest lucru este cauzat de neglijenta pacientilor privind transformarile pielii, in speta a nevilor nevocelulari (alunitele).

Nevii nevocelulari sunt formatiuni benigne de culoare maro sau neagra ce apar pe piele si se pot localiza oriunde pe corp, izolate sau grupate. In anumite conditii, alunitele se pot transforma, in special din pricina expunerii prelungite la soare fara creme cu factor de protectie, putand pune in pericol viata pacientilor. In acest caz, examinarea pielii este esentiala pentru ca poate preveni aparitia bolii. Urmarirea nevilor pigmentari este deosebit de importanta pentru ca o alunita se poate transforma intr-un melanom malign, un cancer de piele deosebit de agresiv, dar vindecabil daca este depistat in fazele incipiente.

Pentru monitorizarea cat mai precisa a transformarilor suferite de pielea noastra, eu recomand dermatoscopul FotoFinder, un instrument esențial împotriva apariției cancerului de piele. Acest sistem utilizeaza tehnica microscopiei prin epiluminiscenta, permitand descoperirea la timp a alunitelor cu probleme sau chiar a cancerului de piele. Mai mult, acesta permite atat examinarea periodica a alunitelor, cat si documentarea si analizarea a zeci de alte tipuri de afectiuni cutanate. Inmagazinarea digitala a imaginilor permite verificarea periodica a leziunilor, cu observarea evolutiei in timp. Utilizeaza o camera profesionala care mareste alunitele de pana la 70 de ori si prevede evolutia acestora in timp. Va reamintesc ca depistarea precoce a cancerului reduce riscul de propagare a bolii pe zone mari ale corpului, iar sansele de vindecare sunt mai ridicate, de aceea este deosebit de importanta examinarea pielii.

Rezerva acum