Dr. Ioana Pescaru

MEDIC DERMATOLOG

„Curiozitatea a fost o trăsătură de caracter constantă și probabil cea care m-a determinat să aleg o carieră medicală, alături de ambiția de a face un bine palpabil oamenilor din jur. Mă consider energică, optimistă și comunicativă, calități care m-au ajutat în cariera aleasă. Îmi place să discut cu pacienții și consider că numai prin comunicare se poate facilita atingerea celor mai bune rezultate.”

DE UNDE PASIUNEA PENTRU DOMENIUL MEDICAL-ESTETIC?
În opinia mea, imaginea este un catalizator al succesului și cred că prin practicarea ramurii estetice a dermatologiei pot consolida încrederea în sine a pacienților și îmbunătăți percepția asupra acestora în mediul social. Nu numai ca medic, dar și ca femeie sunt preocupată de aspectul pielii, care reflectă starea de sănătate și vârsta biologică a unei persoane. Pasiunea mea pentru acest domeniu este completată de interesul acordat celor mai noi progrese prezentate în cadrul congreselor sau publicate în reviste de specialitate.

CARE SUNT CELE MAI DESE TRATAMENTE SOLICITATE DE PACIENȚI?

Indiferent de frecvența de solicitare a unui anumit tp de tratament, eu dedic toată energia pentru a obține un rezultat pe măsura așteptărilor pacientului. Deseori pacienții apelează la noi pentru tratamente cu rezultate vizibile cât mai rapid, care devin posibile grație aparaturii performante și echipei.

AȚI RĂSPUNS ÎNTOTDEAUNA SOLICITĂRILOR PACIENȚILOR CHIAR DACĂ AU FOST EXAGERATE? AȚI FOST PUSĂ ÎN POSTURA DE A REFUZA UN PACIENT?

Solicitările pacienților considerate exagerate decurg în cele mai multe cazuri dintr-o informare greșită și așteptări nerealiste. Sunt de părere că toate acestea pot fi depășite printr-un dialog deschis medic-pacient bazat pe respect, ce va duce la alegerea celei mai potrivite soluții.

CARE AU FOST CELE MAI SPECTACULOASE CAZURI CU CARE V-AȚI CONFRUNTAT?

Spectaculos este un termen subiectiv, pentru fiecare pacient atingerea rezultatului dorit oferă cea mai mare satisfacție atât pentru el, cât și pentru medicul care îl tratează, indiferent de gravitatea cazului.

CARE AU FOST CELE MAI MARI SATISFACȚII DIN CARIERA DVS.?

Satisfacția în cariera de medic este dată atât de realizări, cât și de aprecierea muncii depuse. Nu există mulțumire mai mare pentru mine decât să primesc pacienți noi, veniți la recomandarea unor pacienți tratați anterior, apreciind rezultatele obținute la aceștia.

CARE SUNT TRATAMENTELE DE ULTIMĂ GENERAȚIE? TRATAMENTELE DE ULTIMĂ ORĂ SUNT NEAPĂRAT ȘI CELE MAI EFICIENTE?

Pe lângă tratamentele de actualitate, clinica oferă și soluții de ultimă generație pentru diagnosticarea și monitorizarea oricăror leziuni cutanate cu un potențial caracter malign, depășind planul estetic și conferind o gamă extinsă de îngrijire a pacienților, care include atât tratamente moderne, dar și tratamente care și-au dovedit eficacitatea în timp.

DE CE CREDEȚI CĂ CEA MAI MARE PARTE A PERSOANELOR CARE APELEAZĂ LA SERVICIILOR UNEI CLINICI MEDICAL-ESTETICE SUNT FEMEI? ESTE ÎN CREȘTERE NUMĂRUL BĂRBAȚILOR CARE CALCĂ PRAGUL CLINICII?

În mod tradițional, femeile acordă o atenție mai mare aspectelor legate de estetică decât bărbații, deși incidența problemelor cutanate nu ține de sex. Mentalitatea este totuși în continuă schimbare, lucru ce se poate observă prin creșterea progresivă a tratamentelor acordate pacienților de sex masculin.

ELOS SKIN & LASER CENTER