Antiaging - eMatrix tratarea ridurilor profunde

eMatrix-tratarea-ridurilor-profundeeMatrix este un dispozitiv de radiofrecvență fracționată subablativa, aprobat de Comunitatea Europeană și FDA (Food and Drug Admnistration, Statele Unite),  pentru a fi utilizat în proceduri de rejuvenare facială și în tratarea ridurilor profunde.  Acest tratament a devenit o alternativă la intervențiile chirurgicale de eliminare a ridurilor, dar și la injectarile cu acid hialuronic 

 

ematrix-tratarea-ridurilorCum funcționează eMatrix pentru tratarea ridurilor profunde?

Aplicatorul furnizează energie de radiofrecvență bipolară prin intermediul unei matrice cu 64 de pini. Fiecare puls se transmite în dermul profund și se extinde sub formă de con. Se generează astfel un proces de încălzire în dermul profund în regiunea electrodului care induce leziuni pielii, provocând astfel un răspuns de vindecare al arsurilor minime cu activarea fibroblastelor și sinteza de noi fibre de colagen și elastină. Țesuturile mai puțin afectate, din jurul punctelor de matrice pot fi stimulate de căldură și acest lucru contribuie la accelerarea procesului de vindecare, ceea ce conduce la un aspect întinerit al pielii.

eMatrix este un tratament cu acțiune multiplă pentru că reușește să diminueze aspectul ridurilor, reînnoiește structura de colagen și îmbunătățește textura pielii, având efect de skin resurfacing.

 

radiofrecventa-fractionata-tratarea-ridurilorCe înseamnă tehnologia subablativa de rejuvenare sau resurfacing-ul cutanat?

În urma acțiunii radiofrecventei fracționate în dermul profund, la o adâncime mai mare decât reușesc procedurile tradiționale, se declanșează un proces de exfoliere a straturilor exterioare ale pielii, ceea ce conduce la reducerea sau eliminarea liniilor fine și a ridurilor, îmbunătățirea tonusului pielii și a texturii acesteia, generând totodată producerea unor noi legături de colagen care conferă pielii un aspect mai ferm.

Spre deosebire de alte tratamente pe bază de energie fracționată, procedura cu eMatrix este tolerabilă. În timpul tratamentului, pacienții simt o senzație de căldură, înțepătoare.

 

 

tratarea-ridurilor-profundeCare sunt candidații pentru acest tratament?

Segmentul de vârstă căruia i se adresează este până în 50 de ani, datorită faptului că după această vârstă resursele și capacitatea organismului de a sintetiza noi fibre de colagen și elastină sunt mult limitate.

 Etapele procedurii

  1. Aplicarea unui anestezic local (opțional). Pentru confortul pacientului, se aplică o cremă anestezică, însă dermatologii nu o recomandă în totalitate, din perspectiva eficienței tratamentului, întrucât atenuează din puterea radiofrecvenței.
  2. Conform schemei de tratament, medicul dermatolog realizează procedura pe suprafața tenului, gâtului sau decolteului.
  3. La final, pielea prezintă eritem (înroșire) și edem (umflare). Acest efect durează câteva ore și este indicat să nu fie neutralizată prin aplicarea de gheață sau comprese reci. Este expresia clinică a încălzirii și remodelării dermice ce conduce la sinteza de noi fibre de colagen și elastină.
  4. Medicul dermatolog va aplica pe zona tratată o cremă fotoprotectoare cu factor înalt de protecție (SPF mai mare de 30) pe întreaga durată a tratamentului și la 1 lună după finalizarea lui pentru a scădea riscul de hiperpigmentare reziduală.
  5. După 24-72 ore, la nivelul zonei tratate apar mici cruste brune de 1 mm diametru care persistă câteva zile, până la o săptămână. Crustele nu ar trebui să fie atinse sau zgâriate chiar dacă apare o senzație de mâncărime. Pacienților li se recomandă aplicarea în mod consecvent a unei creme emoliente, permițând astfel eliminarea lor spontană.

 

Beneficiile eMatrix

  • Pacientii pot reveni la activitățile obișnuite, vindecarea post tratament nu durează foarte mult.
  • Spre deosebire de alte tratamente non-agresive, cum ar fi Botox-ul sau peelingul chimic, procedura cu eMatrix lucrează din interior spre exterior prin stimularea sintezei de colagen, pentru tratarea ridurilor profunde. Astfel, rezultatele cu această procedură durează mai mult și pot fi consolidate cu tratamente de întreținere anuale.
  • S-a dovedit a fi sigură și eficientă pe toate tipurile de piele și grade de pigmentare.
  • Un alt avantaj al aparatului ar fi acela că poate fi efectuat în orice anotimp. Folosind radiofrecvență fracționată și nu fasciculul laser, nu determină sensibilitatea pielii la soare și poate fi efectuat în orice anotimp, fără a ne teme de hiperpigmentarile asociate procedurilor laser efectuate vară.

 

Protocolul de tratament

Tratamentul fiecărui pacient variază în funcție de nevoile individuale și rezultatele dorite. Protocolul terapeutic este de 3-5 ședințe de tratament la interval de 4-6 săptămâni, iar ședințele de întreținere se efectuează la 6-12 luni. Rezultate foarte bune se observă și după o singură ședință, în special în privința tratarii ridurilor, a texturii pielii și luminozității.

ELOS SKIN & LASER CENTER