Injectari enzimatice - PB Serum

Linia de produse PB Serum Medical reprezintă o inovație în domeniul medical-estetic, cu o compoziție unică de enzime, destinate rejuvenării pielii și remodelării corporale prin injectare, garantând rezultate excelente fără reacții adverse și timp de recuperare.  Produsele aparțin laboratoarelor Proteos Biotech, din Spania, având certificare ISO 13485. Clinica Elos Skin&Laser Center alege întotdeauna produse sigure și eficiente pentru pacienți, testate și certificate, astfel încât puteți apela cu toată încrederea la o intervenție cu PB Serum.

Studiile clinice efectuate în Spania, dar și în clinica noastră, atestă calitatea și siguranța liniei PB Serum Medical. Eficiența enzimelor medicale PB serum a fost testată in vitro și in vivo. Rezultatele in vivo indică o eficiență deosebită în tratarea fibrozei, rezultatele fiind vizibile după prima aplicare. Mai mult, datorită caracteristicilor enzimelor recombinante, dar și a păstrării în mediul steril prin liofilizare, produsele oferă un nivel înalt de siguranță al tratamentelor.

Ce se poate trata cu produsele PB Serum Medical?

 • Fibroza
 • Cicatrici (hipertrofice, atrofice si cheloide)
 • Celulita
 • Vergeturi
 • Edeme perioculare
 • Laxitatea pielii

 

Cum acționează injectările cu PB Serum Medical în remodelarea corporală?

Produsele PB Serum Medical se bazează pe o combinație de enzime, cu cel mai înalt grad de puritate, copie fidelă a celor existente în organismul uman- Lipaza, Colagenaza și Liaza- obținute prin intermediul biotehnologiei. Enzimele sunt proteine care există în corpul nostru, cu un rol esențial în buna funcționare a proceselor metabolice. Ele sunt responsabile cu formarea și descompunerea substanțelor. Enzimele recombinante sunt extrem de selective și fiecare reacționează cu o anumită substanță. Odată injectate în țesutul țintă, acestea acționează focusat pe  afecțiunea pielii și formează un contraatac împotriva adipocitelor (în cazul țesutului adipos localizat și celulitei) și remodelează zonele afectate de laxitate. Remodelarea zonelor afectate prin injectări enzimatice reprezintă o premieră în industria estetică, mai ales că până acum era posibilă doar prin acțiunea unor tehnologii precum radiofrecvență și infraroșu. Injectările enzimatice cu produsele PB Serum reprezintă o verigă importantă într-un protocol amplu de remodelare corporală, iar alături de VelaShape III, bazat pe infraroșu și radiofrecvență, asigură rezultate excelente pentru pacienții nemulțumiți de aspectul corpului, în zone precum gușa, abdomenul, lombari, coapse și genunchi.

În tratarea zonelor corpului cu grăsime localizată, enzimele vor avea un rol destructurant al celulelor de grăsime, mai precis, a trigleceridelor care intră în compoziția acestora. Astfel, trigliceridele, care sunt de natură solidă, se transformă în monogliceride, de natură lichide, care mai apoi vor fi preluate cu ușurință de sistemul limfatic și eliminate natural. Acest proces se traduce în reducerea țesutului adipos și, in consecință, reducerea circumferențială a zonei tratate. Utilizate împotriva celulitei, enzimele vor distruge septurile fibroase ale celulelor de grăsime și vor facilita eliminarea apei din țesuturi, reducând aspectul de coajă de portocală.  În tratarea laxității pielii, problemă cu care pacienții se pot confrunta după pierderea kilogramelor, sarcină sau înaintarea în vârstă, enzimele PB Serum conferă un efect de skin tightening, prin acțiunea asupra rețelei de colagen și elastină.

În ce zone se poate injecta PB Serum?

Este dovedit clinic și reconfirmat pe pacienții de studiu din clinica Elos Skin&Laser Center că enzimele PB Serum garantează rezultate extrem de bune, cu disconfort redus și reacții adverse minime împotriva:

 • Gușei duble
 • Laxității abdomenului și genunchilor
 • Țesutului adipos localizat de pe brațe, abdomen, lombari și coapse
 • Celulitei de pe fese și coapse

 

Protocolul de tratament

Sunt recomandate 3-4 ședințe de tratament, efectuate la un interval de două săptămâni. Pentru confortul pacientului, se poate recurge la anestezie locală.

Căror pacienți le este recomandant tratamentul injectabil cu enzime PB Serum?

Acest tratament poate fi realizat pacienților care se confruntă cu țesut adipos localizat și laxitate, normoponderali și sănătoși clinic.

Care sunt contraindicațiile injectărilor cu enzime PB Serum?

Pacienții nu vor urma acest tratament dacă:

 • Prezintă leziuni active ale pielii pe zona de tratament
 • Suferă de boli autoimune
 • Urmează tratament cu anticoagulante
 • Li s-a administrat un vaccin în ultimele 15 zile
 • Au urmat un tratament cu vitamina C

Medicația anti-inflamatoare poate subția sângele, mărind riscul apariției vânătăilor și a sângerării. Tratamentul medicamentos trebuie întreupt cu patru zile înaintea interventiei și reluat la patru zile după intervenție. Deasemenea, consumul excesiv de alcool și suplimentele pe baza de Vitamina E pot crește riscul apariției vânătăilor.

Ce reacții adverse poate provoca PB Serum?

În anumite cazuri, injectările cu produsul Pb Serum pot determina apariția durerii, edem, eritem sau echimoze. Locul pătrunderii acului în tegument este de multe ori asociat cu mici sângerări, care în cele mai multe cazuri, dispar până la încheierea tratamentului. Un grup mic de pacienți au acuzat apariția unei mici leziuni în zona în care tegumentul a fost străpuns de ac. În unele cazuri, poate apărea o reacție alergică, care se prezintă sub forma unor inflamații roșii sau fără culoare.

Recomandări post tratament

 • Dacă e nevoie, se recomandă medicație pentru reducerea durerii.
 • Pacientul nu va face sport, saună sau băi fierbinți 4 zile post intervenție.

 

ELOS SKIN & LASER CENTER