Tratament Riduri si Cicatrici cu eMatrix

ematrixeMatrix este un dispozitiv care folosește radiofrecvență fracționată sublativă, aprobat de Comunitatea Europeană și FDA (Food and Drug Admnistration, Statele Unite),  cu rezultate excelente împotriva cicatricelor post acneeice sau survenite în urma unor accidentări.

O acnee gravă, care nu este tratată corespunzător, afectează stratul profund al pielii și distruge colagenul și elastina, declanșând apariția unor găuri de dimensiuni mici în zona pomeților sau a bărbiei. Tratamentul eMatrix va uniformiza aspectul pielii, contribuind în același timp la reducerea porilor dilatați.

ematrix

Cum funcționează eMatrix?

Aplicatorul transmite radiofrecvență fracționată în derm prin intermediul unei matrice cu 64 de pini. Fiecare puls se transmite în stratul profund al pielii și se extinde sub formă de con. Se generează astfel un proces de  încălzire în dermul profund în regiunea electrodului care induce leziuni pielii, provocând astfel un răspuns de vindecare al arsurilor minime cu activarea fibroblastelor și sinteza de noi fibre de colagen și elastină.

eMatrix reface complet țesuturile lezate și întinerește structura de colagen. După numai o ședință cu acest tratament revoluționar, pacienții observă o ameliorare considerabilă a cicactricelor, reducerea porilor dilatați, precum și tonifierea tenului.

 

 

tratament riduri si cicatrici cu ematrixEtape tratament riduri si cicatrici cu eMatrix

  1.  Aplicarea unui anestezic local (opțional). Pentru confortul pacientului, se aplică o cremă anestezică, însă dermatologii nu o recomandă în totalitate, din perspectiva eficienței tratamentului, întrucât atenuează din puterea radiofrecvenței.
  2.  Conform schemei de tratament, medicul dermatolog realizează procedura pe zonele afectate de cicatrice.
  3.  La final, pielea prezintă eritem (înroșire) și edem (umflare). Acest efect durează câteva ore și este indicat să nu fie neutralizată prin aplicarea de gheață sau comprese reci. Acesta lucru indică încălzirea și remodelarea dermică, determinând sinteza de noi fibre de colagen și elastină.
  4.  Medicul dermatolog va aplica pe ten o cremă fotoprotectoare cu factor înalt de protecție (SPF mai mare de 30) pe întreaga durată a tratamentului și la 1 lună după finalizarea lui pentru a scădea riscul de hiperpigmentare reziduală.
  5.  După 24-72 ore, la nivelul zonei tratate apar mici cruste brune de 1 mm diametru care persistă câteva zile, până la o săptămână. Crustele nu ar trebui să fie atinse sau zgâriate, chiar dacă apare o senzație de mâncărime. Pacienților li se recomandă aplicarea în mod consecvent a unei creme emoliente, permițând astfel eliminarea lor spontană.

 

Care sunt candidații pentru tratament riduri si cicatrici cu eMatrix?

tratament riduri cicatrici eMatrix

Segmentul de vârstă căruia i se adresează este până în 50 de ani, datorită faptului că după această vârstă resursele și capacitatea organismului de a sintetiza noi fibre de colagen și elastină sunt mult limitate.

Beneficii tratament riduri si cicatrici cu eMatrix

  1.  Vindecarea post tratament nu durează foarte mult, iar pacienții se pot întoarce rapid la activitățile obișnuite
  2.  Procedura eMatrix lucrează din interior spre exterior prin stimularea sintezei de colagen, acoperind urmele lăsate de o acnee severă. Astfel, rezultatele durează mai mult și pot fi consolidate cu tratamente de întreținere anuale.
  3.  S-a dovedit a fi sigură și eficientă pe toate tipurile de piele și grade de pigmentare.
  4.  Poate fi efectuat în orice anotimp. Folosind radiofrecvență fracționată și nu fasciculul laser, nu determină sensibilitatea pielii la soare și poate fi efectuat în orice anotimp, fără a ne teme de hiperpigmentarile asociate procedurilor laser efectuate vara.

 

Protocolul tratament riduri și cicatrici cu eMatrix

Tratamentul fiecărui pacient variază în funcție de nevoile individuale și rezultatele dorite. Protocolul terapeutic este de 3-5 ședințe de tratament la interval de 4-6 săptămâni, iar ședințele de întreținere se efectuează la 6-12 luni. Rezultate sunt remarcabile și după o singură ședință, în special în privința texturii pielii.

ELOS SKIN & LASER CENTER