Dermatoscopie Digitală - FotoFinder

120103_logo_fotofinder

FotoFinder ATBM (Automatic Total Body Mapping) reprezintă standardul de excelență în dermatoscopia digitală, dovedindu-se un instrument extrem de eficient pentru depistarea cancerului de piele, dar și a altor anomalii ale pielii. Acest sistem complex investighează în detaliu tegumentul și determină evoluția în timp a nevilor pigmentari (alunițelor).

Studiile efectuate la nivel global indică o incidență foarte mare a cancerului de piele. De aceea, devine esențială inspectarea periodică a pielii! FotoFinder încorporează cea mai avansată tehnologie care permite analizarea tuturor modificărilor suferite de piele și luarea măsurilor necesare pentru prevenirea îmbolnăvirii.

 

ATBM_ohne-BodenCum funcționează?

FotoFinder este un sistem complex, compus din aparatură performantă. Camera foto profesională fotografiază zona afectată și stochează pozele automat în memoria calculatorului pentru analizarea lor prealabilă de către medicul dermatolog. Medicam-ul integrat este dotat cu lentile speciale care măresc leziunile tegumentare de până la 70 de ori, analizându-le în profunzime pentru a determina dacă prezintă vreun risc de îmbolnăvire sau nu.

 

FotoFinder integrează programe focusate de investigare corporală. Acestea sunt:

ff

 • ·Bodyscan: Scopul acestui program este de a detecta noile leziuni tegumentare apărute pe corp. Compară automat pozele inițiale cu cele realizate la următoarea sesiune și  semnalează modificările intervenite, recomandând spre investigare amănunțită nevii pigmentari cu structură diferită. .
 • Dynamole: Acest program contribuie la detectarea prematură a melanoamelor maligne. Analizează în profunzime structura, mărimea și culoarea leziunilor pigmentare și compară imaginile inițiale cu cele realizate la următorul control, contribuind la emiterea diagnosticului final.
  AErztin_vor_MonitorDepistarea cancerului de piele în stadiu incipient înseamnă șanse crescute de vindecare cu până la 95% pentru că poate fi impiedicat să afecteze alte părți ale corpului.

Bodystudio-ATBM-Anwendung

Cine ar trebui să își facă o examinare cu Fotofinder?

Dacă vă regăsiți în cazurile de mai jos, programați-vă acum o vizită la medicul dermatolog:

 1.  Aveți pe corp alunițe în număr mare (mai mult de 50)
 2.  Aveți în familie cazuri de cancer de piele
 3.  Vă confruntați deja cu un melanom
 4.  Aveți alunițe de dimensiuni mari
 5.  Ați observat schimbări în aspectul nevilor pigmentari
 6.  Ați observat apariția unor noi nevi pigmentari
 7.  V-ați confruntat cu arsuri solare în copilărie sau adolescență
 8.  Aveți o piele foarte deschisă la culoare (fototip I)
 9. Regula ABCDE pentru identificarea structurilor pigmentare  care prezintă un risc pentru sănătate:

A-        Asimetria nevilor pigmentari

B-        Bordurile sunt neregulate

C-        Culoarea diferită față de cea inițială

D-        Diametru mai mare de 50 de mm

E-        Excrescența- umflătură care apare peste structura pigmentară deja existentă

Pentru verificarea stării de sănătate a pielii, se impune o verificare cu aparatul Fotofinder la 6-12 luni, în funcție de recomandările medicului dermatolog. 

ELOS SKIN & LASER CENTER