Epilare Definitivă - Elysion Pro

Logo Elysion. Terhnologia laser folosita cu succes in tratamentele de epilare definitiva in clinica ELOS SKIN&LASER CENTERElysion Pro este cel mai eficient sistem de epilare definitivă care utilizează laserul diodă, asigurând rezultate excelente pentru orice tip de piele, indiferent de perioada anului, chiar și vara. Produs de compania spaniolă Cocoon, Elysion Pro face parte din categoria celor mai performante aparate laser din industria estetică, realizând tratamente la cele mai înalte standarde.

 

Aparatul Primelase Elysion este un laser modern folosit cu succes in tratamentele de epilare definitiva

 

Cum funcționează?

Aparatul Elysion Pro produce o rază laser cu o lungime de undă de 810 nm concentrată pe zona tratată. Raza laser emisă este absorbită de melanină, pigmentul care dă culoare firului de păr, ceea ce determină distrugerea rădăcinii firului de păr, împiedicând astfel posibilitatea de regenerare a foliculului. În urma acțiunii laserului diodă, pielea nu are deloc de suferit, indiferent cât de sensibilă ar fi zona tratată, fiind exclus riscul de arsuri sau iritații.

După efectuarea ședinței, aproximativ 20 – 40% din firele de păr de pe zona tratată va cădea treptat după 2 săptămâni.

Avantajele tratamentului

dioda

 • Se poate realiza vara. Chiar și pe pielea bronzată și nu impune restricții în ceea ce privește expunerea la soare înainte/după tratament.
 • Viteza. Aceasta este una dintre marile avantaje ale acestui sistem, din moment ce reușește să livreze impulsurile la o frecvență de 2HZ.
 • Timp redus de tratament. Sistemul de livrare al impulsurilor de energie se realizează în mod egal pe zona tratată, nefiind necesară suprapunerea impulsurilor, ceea ce determină sesiuni scurte ale ședințelor.
 • Sistem de răcire controlat. Aplicatorul aparatului încorporează sistemul „Crystal Freeze”, care reglează temperatura automat și constant, astfel încât procedura de epilare este 100% sigură.

 

Laser-Aesthetic-Medical-Center-of-JacksoPregătirea înainte de tratament

Pacienții nu trebuie să utilizeze cu cel puțin o lună înainte metode de epilare care implică smulgerea firelor de păr (ceară, epilator electric), ci doar lama de râs.

Pentru siguranță maximă, dermatologii Elos Skin&Laser Center, recomandă pacienților să evite expunerea la soare 3 zile înainte/după tratamen, în timp ce alte metode de fotoepilare impun o perioadă de minimum 2 săptămâni

 

 

Etapele procedurii

 • Zonă supusă procedurii va fi curățată și dezinfectată. Dacă zona prezintă nevi pigmentari (alunițe), aceștia vor fi acoperiți cu un creion alb pentru a evita ca lumina să nu fie preluată de melanina din aceste structuri pigmentare
 • Se introduc setările în aparat: fototipul pacientului și tipul firului de păr.
  În timpul tratamentului, atât terapeutul, cât și pacientul vor purta ochelari de protecție
 • Zona tratată se va acoperi cu un strat subțire de gel ecograf, care are rol de protecție pentru piele, dar și conductor pentru energia laser
 • Impulsurile laser vor fi distribuite pe întreaga zonă, fără a fi necesare suprapunerea acestora

 

Ce se întâmplă după tratament?

După tratamentul cu laser diodă, pot apărea ușoare înroșiri ale pielii sau mici iritații locale, asemeni celor de după epilarea cu ceară, care vor persista 1-3 ore, dar pot ajunge până la 72h în cazul zonelor cu păr mai des sau în cazul pielii reactive
– În cazul în care apar eriteme se vor aplica comprese reci sau se poate pulveriza apa termală repetat la interval de o oră pe zona tratată. După epilarea feței, medicul dermatolog recomandă utilizarea unei creme cu factor de protecție.
Sunt interzise în ziua în care s-a efectuat tratamentul dușurile fierbinți pe zona tratată sau saunele
– După prima ședința, firele de păr din zona tratată vor crește ca de obicei, însă după un interval de 10-14 zile, aceste fire de păr, a căror rădăcină intră în regresie, vor cădea singure. Un masaj ușor cu o mănușa exfoliantă poate accelera acest proces. Pe măsura realizării mai multor ședințe de epilare definitivă, se va remarca un ritm mai lent de creștere al firelor de păr, care vor deveni mai subțiri.

Avantajele epilării definitive Elysion Pro

Foliculii de păr sunt distruși în proporție de 70% după primele ședințe

Căldura difuzată în firul de păr ucide folicul, astfel încât niciun alt fir de păr nu va mai crește din foliculii lezați
Poate fi tratată orice parte a corpului, oricât de delicată ar fi (față, axilă, sâni sau zona inghinală)
Elimină foliculită și împiedică creșterea firelor de păr pe sub piele
Timpul de tratament este foarte scurt, datorită livrării unui impuls pe secundă

Frecvența tratamentului și numărul de ședințe necesare

Epilarea definitivă cu laserul diodă se efectuează la un interval de 4 săptămâni și sunt recomandate un minimum de 6 ședințe.

Cât de mult durează efectul epilării definitive?

Pentru a ține sub control foliculii de păr, care se pot activa în urma modificărilor hormonale, și a vă bucura de o piele mătăsoasă timp îndelungat, sunt recomandate ședințe de întreținere efectuate o dată la 6 -12 luni.

  ELOS SKIN & LASER CENTER