Tratament Leziuni Pigmentare cu GentleMax Pro

Tratament Leziuni Pigmentare GentleMax Pro

GentleMax Pro revoluționează lupta împotriva leziunilor pigmentare, asigurând cele mai bune rezultate pentru o piele frumoasă, cu o culoare uniformă. Elos Skin&Laser Center se numără printre puținele clinici din România care dețin acest aparat, utilizat și recomandat de medicii dermatologi din întreaga lume.

Reprezintă o platformă complexă, care integrează puterea laserelor Alexandrite (cu lungimea de undă de 755 nanometri) și Nd:YAG (cu lungimea de undă de 1064 nanometri). Pentru tratarea petelor pigmentare de pe față sau corp este utilizat laserul Alexandrite, care acționează în dermul profund, dovedindu-se un  procedeu sigur și eficient împotriva acestei afecțiuni dermatologice.

Tratament Leziuni Pigmentare GentleMax Pro

 

Cum funcționează Tratament Leziuni Pigmentare cu GentleMax Pro?

Energia laser este livrată la un interval de 3 ms, fiind în acord cu timpul de relaxare termal al melanocitelor (TRT). Încălzirea melanocitelor în cazul leziunilor pigmentare cauzează leziuni termice având ca rezultat îndepărtarea acestora. Procedura de îndepărtare a pigmentării cu ajutorul laserului constă în radiația generată de fasciculul laser și absorbită de celulele în care melanină se află concentrată, fără a afecta celulele sănătoase, care au culoarea normală a pielii.

După efectul laserului asupra pielii, pe suprafața tratată se formează celule tinere care sintetizează și acumulează cantitatea necesară de pigment, de la care culoarea porțiunii prelucrate se schimbă într-o culoare mai deschisă.

 

 

 

 

Tratament Leziuni Pigmentare GentleMax Pro

 

 Etapele procedurii de tratament leziuni pigmentare cu GentleMax Pro

  1.  Zona supusă procedurii va fi curățată și dezinfectată
  2.  Se setează intensitatea care va fi utilizată în timpul tratamentului. La prima ședință se setează o intensitate mai redusă, urmând ca aceasta să crească pe măsura ședințelor.
  3.  Medicul va utiliza aplicatorul pe zona afectată, iar în timpul tratamentului, atât terapeutul, cât și pacientul vor purta ochelari de protecție
  4.  La final, se aplică o cremă cu factor de protecție pentru a evita riscul apariției altor hiperpigmentații

Tratament Leziuni Pigmentare GentleMax Pro

Tratament leziuni pigmentare eficient și confortabil cu GentleMax Pro

În timpul procedurii este utilizat  sistemul patentat  Dynamic Cooling Device(DCD) care pregătește pielea pentru tratament pulverizând o peliculă fină de criogen pe stratul superior al pielii cu câteva milisecunde înainte de pulsul cu laser, ceea ce face procedura foarte confortabilă pentru pacienți.

 

 

 

 Ce se întâmplă după tratament leziuni pigmentare cu GentleMax Pro?

  • Imediat după tratament, poate să apară o ușoară senzație de arsură (asemănătoare celei postsolare), posibil însoțită de un ușor edem al zonei. Fenomenele dispar în 2-24 de ore, iar pentru reducerea disconfortului se pot aplica pachete cu gheață pe zona tratată.
  • După tratamentul cu laser, leziunile pigmentare pot să aibă un aspect ușor denivelat și pot fi mai închise la culoare
  • Leziunea pigmentară se va închide la culoare treptat în următoarele 24-48 de ore (maro închis sau chiar negru), va progresa și se pot forma mici cruste care vor cădea în următoarele 10-21 de zile, când leziunea se va depigmenta

ELOS SKIN & LASER CENTER