Tratament Leziuni Vasculare cu GentleMax Pro

tratament leziuni vasculare cu gentlemax pro

Platforma laser GentleMax Pro oferă cel mai eficient tratament împotriva leziunilor vasculare situate la nivelul feței sau membrelor. Integrează puterea laserelor Alexandrite (cu lungimea de undă de 755 nanometri) și Nd:YAG (cu lungimea de undă de 1064 nanometri).

Pentru tratament leziuni vasculare situate la nivelul feței sau pe membre este utilizat laserul Nd:YAG, dovedindu-se un  procedeu sigur pentru reducerea capilarelor sparte. Lungimea de undă de 1064 nm este cea mai bine adaptată pentru tratamentul leziunilor vasculare (hemangioame, telangiectazii sau „lacuri” vasculare) datorită absorbției crescute de către hemoglobină a acestei lungimi de undă.

 

tratament leziuni vasculare cu gentlemax pro

Cum funcționează tratament leziuni vasculare cu GentleMax Pro?

Laserul determină coagularea sângelui și iritația peretelui vaselor sanguine mici prin căldură intensă degajată care determină colabarea (închiderea) acestora.  În timpul tratamentului este utilizată o lungime de undă prestabilită pentru a ținti și distruge capilarele și vasele sangvine cutanate nedorite, lăsând intacte țesuturile normale din jur.

 

 

 

 

 

tratament leziuni vasculare cu gentlemax pro

Hemoglobina conținută de celulele roșii din sânge absoarbe energia luminoasă, iar căldura eliberată local determină distrugerea pereților vaselor și coagularea sângelui, strict în regiunile tratate.

Sunt necesare 1 sau mai multe tratamente în funcție de calibrul vaselor și profunzimea lor față de nivelul tegumentului. Acest tratament se adresează tuturor fototipurilor, chiar și fototipului VI.

 

Precauții înainte de tratament leziuni vasculare cu GentleMax Pro

Este recomandat ca pacienții să nu se expună la radiațiile UV cu cel puțin 4 săptămâni înainte.

 

 Etapele procedurii de tratament leziuni vasculare cu GentleMax Pro

  1. Zona supusă procedurii va fi curățată și dezinfectată
  2. Se setează intensitatea care va fi utilizată în timpul tratamentului. La prima ședință se setează o intensitate mai redusă, urmând ca aceasta să crească pe măsura ședințelor.
  3. Medicul va utiliza aplicatorul pe toată zona afectată, iar în timpul tratamentului, atât terapeutul, cât și pacientul vor purta ochelari de protecție

 

Tratament leziuni vasculare eficient și confortabil

În timpul procedurii este utilizat  sistemul patentat  Dynamic Cooling Device(DCD) care pregătește pielea pentru tratament pulverizând o peliculă fină de criogen pe stratul superior al pielii cu câteva milisecunde înainte de pulsul cu laser, ceea ce face procedura foarte confortabilă pentru pacienți.

Ce se întâmplă după tratament tratament leziuni vasculare cu GentleMax Pro?

Imediat după tratament, pe zona tratată poate apărea un eritem sau edem minim, care poate dura de la câteva ore, la 2-3 zile. Vasele mici dispar imediat, cele mai mari (sub 2mm) își schimbă culoarea în albastru sau maro, culoare care poate să persiste pîna la 1-2 luni.

Edemul apare mai frecvent când se tratează zone din jurul ochilor. Este indicat să se doarmă cu capul ridicat pentru a evita edemul. Riscul de apariție al unor tulburări de pigmentare ale pielii după acest tratament este minim.

Procedura se poate repeta la 1-2 luni pentru vasele care nu au dispărut de la primul tratament.

ELOS SKIN & LASER CENTER