Nu ai produse in cos.

Shop

Clinica Derma Expert by Elōs se dedica prevenirii cancerului de piele prin campania “Nu-ti risca pielea! Alege sa previi!”

Cancerul de piele este una dintre cele mai grave si des intalnite forme de cancer. Prin campania “Nu-ti risca pielea! Alege sa previi!”, clinica Derma Expert By Elōs doreste sa creasca gradul de constientizare asupra importantei analizarii pielii si a tuturor modificarilor pe care aceasta le poate suferi, pentru prevenirea cancerului de piele.

In perioada campaniei 16 – 30 septembrie 2019, pacientii clinicii beneficiaza de 50% discount la dermatoscopia digitala Fotofinder, cea mai performanta metoda de diagnosticare a cancerului cutanat prin investigarea tuturor leziunilor pielii si a modificarilor pe care acestea le pot suferi.

Care este incidenta cancerul de piele si cat de mult ne afecteaza?

Statisticile sunt alarmante, iar oamenii inca nu constientizeaza pe deplin importanta investigarii periodice a alunitelor:

1 din 3 tipuri de cancer este cancer de piele. In Europa si in SUA, incidenta cancerului de piele a crescut de 4 ori in ultimii 30 de ani, in prezent se estimeaza ca 1 din 5 persoane va avea cancer de piele. Cancerul de piele este unul dintre tipurile de cancer cu cea mai rapida crestere, statistic, iar melanomul reprezinta cea mai severa forma de cancer de piele.Totusi, daca este diagnosticat si tratat la timp, aproape intotdeauna este curabil.

Un om moare în lume la fiecare 9 minute din cauza unui melanom. Melanomul se afla pe locul 5 dintre toate cancerele la barbati si pe locul 6 la femei. Daca melanomul este descoperit si tratat la timp, supravietuirea dupa 5 ani este de peste 95%, adica acelasi procent ca la persoanele fara melanom. Daca melanomul este descoperit dupa ce a metastazat, rata de supravietuire dupa 5 ani este de aproximativ 15%.

Cand ar trebuie sa ne ingrijoreze alunitele si sa incepem prevenirea cancerului de piele?

Pielea poate fi terenul multor modificari si este extrem de important ca acestea sa fie observate la timp si investigate de catre specialisti. Este vorba aici, in speta, de nevii pigmentari, cunoscute popular drept alunite. Acestea nu creeaza disconfort, nu dor si, uneori, sunt privite ca elemente definitorii pentru un individ. Insa, daca sufera anumite modificari, pot influenta serios viata.

„Avand in vedere expunerea din ce in ce mai mare la radiatii ultraviolete, orice persoana are indicatia de a efectua anual o consultatie la medicul dermatolog pentru o evaluare dermatoscopica, chiar daca are impresia ca la nivelul pielii nu exista nicio problema. De asemenea, exista unele indicatii care ar trebui sa ne duca de urgenta la medic, precum: modificari ale formei, culorii, dimensiunii unei alunite preexistente, aparitia uneia noi, simptome prezente la nivelul unei alunite cum ar fi durerea sau pruritul sau traumatizarea acesteia,” declara medicul dermatolog Dr Ioana Pescaru.

Dermatoscopia computerizata Fotofinder: cea mai sigura metoda de preventie a cancerului de piele!

“In cadrul clinicii Derma Expert by Elōs, dispunem de cea mai avansata tehnologie exista la ora actuala, dermatoscopia computerizata Fotofinder, cu ajutorul careia putem evalua precis leziunile pielii si  diagnostica precoce diferite tipuri de cancere cutanate, cat si a altor anomalii. Printr o manevra non-invaziva, rapida si nedureroasa sunt efectuate imagini standardizate, cu intreaga suprafata a corpului, cat si imagini de dermatoscopie ale leziunilor de interes care vor fi stocate in format digital, cu posibilitatea evaluarii lor in dinamica. La un nou control dermatoscopic in functie de indicatia medicului, prin repetarea pozelor de macroscopie si suprapunerea lor cu cele din cadrul primei evaluari, vom putea identifica usor leziuni noi aparute sau modificari ale celor preexistente. Astfel, pe langa o mapare a intregii suprafete a corpului, cu cartografierea tuturor alunitelor de interes, tehnologia Fotofinder ofera avantajul unor imagini de inaltta calitate, fiind metoda standard si cea mai evoluata de screening cutanat,” declara medicul dermatolog Dr. Alice Sapca.

Cea mai eficienta metoda de prevenire a melanomului este verificarea constanta a alunitelor. Oricine poate efectua evaluarea Fotofinder iar in functie de recomandarile medicului trebuie repetata la interval de 3, 6 sau 12 luni. In felul acesta, sunt urmarite constant modificarile pielii, prin compararea imaginilor salvate in baza de date Fotofinder.

In perioada 16-30 septembrie, in clinica Derma Expert by Elōs, beneficiati de un discount de 50% la evaluarea dermatoscopica Fotofinder a alunitelor de pe intregul corp. Programati-va acum pentru a va asigura ca pielea dumneavoastra este in afara oricarui risc!

Rezerva acum