Nu ai produse in cos.

Shop

Greșeli care conduc la mai multe riduri pe față

aparitia-ridurilorVorbitul fără mimică este absolut imposibil, însă când veți afla cât de mult vă poate afecta frumusețea tenului prin apariția ridurilor anumite gesturi faciale, veți încerca să mai limitați din ridicatul sprâncenelor și contorsionarea frunții ca un acordeon. Și nu doar mimica exagerată este de vină. Medicul dermatolog, Dr Filis Demirgean, specialist în injectări la clinica Elos Skin&Laser Center ne-a prezentat și alte greșeli pe care le comitem în detrimentul unui ten tânăr, lipsit de linii.
Nu purtăm ochelari de soare. În zilele extrem de însorite, și aici vorbim chiar și de zilele de iarnă cu zăpadă, când parcă astrul zilei este mai greu de tolerat fiindcă se reflectă în omăt, trebuie neapărat să purtăm ochelari de soare. Altfel, avem tendința să strângem din ochi ca să putem vedea mai bine și în acest mod se adâncesc ridurile perioculare.
Sprijinirea frunții în mâini. Fie la birou, în fața calculatorului, sau acasă când citim o carte, se întâmplă frecvent să ne ținem fruntea în palme. Acest lucru determină o întindere forțată a pielii frunții și ochilor și, implicit, accentuarea laxității pielii.
Încruntarea feței. Parcă avem tendința mai mult să ne încruntăm de nervi și stres, decât să zâmbim destinși și să ne relaxăm. Reacție firească sub presiunea stresului zilnic, încruntarea nu face decât să adânceasă ridurile dintre sprâncene și să creeze un aspect îmbătrânit al feței.
Frecatul ochilor. Acesta este într-adevăr un obicei periculos. Și asta pentru că pielea din jurul ochilor este subțire și delicată, iar această acțiune pe cât de plăcută, pe atât de brutală, conduce la un aspect ”creponat”.
Demachierea agresivă. După o zi lungă de muncă, până și demachiatul pare o corvoadă, așa că tendința este să scăpăm cât mai repede și de sarcina asta. Nimic mai greșit! O demachiere corectă se face prin aplicarea cremei demachiate pe ten și lăsarea acesteia să acționeze măcar un minut pentru a înmuia fardurile și rimelul de la ochi, zona care necesită mai multă atenție la demachiere. Apoi se îndepărtează cu mişcări scurte şi foarte delicate. În caz contrar, vom insista agresând pielea prin mișcări de ”dute-vino” și vom crea același aspect creponat.
Limitând aceste greșeli, vom putea întârzia apariția ridurilor de pe frunte și din jurul ochilor, amânând puțin intervențiile de eliminarea ale acestora.

Rezerva acum