Nu ai produse in cos.

Shop

8 mituri despre acnee pe care NU mai trebuie să le crezi în 2017

Potrivit unei tradiţii venite din Vest, multe persoane îşi alcătuiesc o listă de rezoluţii (americanii le numesc „New Year’s resolution”), adică o serie de promisiuni legate de schimbările în bine pe care le vor face începând cu noul an.

Dacă deja ţi-ai promis ca în 2017 să ai mai multă grijă de tenul tău, să îl răsfeţi cu cele mai bune tratamente faciale de la Clinica Elos şi să îl ajuţi să se menţină sănătos în următoarele 12 luni, noi îţi propunem astăzi un alt gen de listă. Aceasta cuprinde o serie de mituri despre acnee pe care ar fi bine să nu le mai crezi.

  1. Acneea este o afecţiune care apare doar la adolescenţi. Cu siguranţă fetele şi băieţii, la vârsta adolescentă, suferă de pe urma acneei, dar unele persoane se confruntă cu semnele neplăcute după vârsta de 20 sau 30 de ani. De fapt, potrivit statisticilor, majoritatea pacienţilor trataţi pentru acnee vulgară sunt femei cu vârste cuprinse între 20 şi 45 de ani.
  2. Acneea apare deoarece faţa ta este murdară. Multe persoane cred că apariţia semnelor acneei sunt legate de faptul că faţa lor este cumva nu tocmai curată – dar acest lucru nu este adevărat. Din contră, adevărul este că acneea este o problemă complexă a tenului care nu poate fi rezumată doar la simpla „murdărie”. Cel mai probabil conexiunea dintre această problemă a pielii şi murdăria a fost făcută din cauza punctelor negre. Dar nici apariţia acestora nu este cauzată de igiena precară.
  3. Pentru a ameliora acneea, freacă faţa foarte tare când o speli.Aminteşte-ţi: acneea nu este cauzată de acumularea murdăriei – aşa că nu o poţi îndepărta prin spălare. Un produs de curăţare cu ingrediente precum peroxid de benzoil sau acid salicilic te va ajuta să îţi cureţi pielea în profunzime, dar nu o vor curăţa mai repede dacă freci tenul mai tare. Dacă faci greşeala de a spăla prea brutal tenul, de a freca zonele afectate de acnee, nu vei face decât să inflamezi punctele negre, aşa că fii mai blândă cu pielea feţei tale.
  4. Stoarcerea coşurilor va face ca lucrurile să se îmbunătăţească. Medicii dermatologi insistă asupra acestui aspect, aşa că reţine: nu îţi mai stoarce coşurile şi nu le mai zgândări. Dacă le storci, vei inflama ţesuturile înconjurătoare, ceea ce poate provoca apariţia cicatricilor.
  5. Acneea va trece de la sine, aşa că nu mai trebuie să fie tratată. Din păcate, această afecţiune nu poate fi ignorată. Dacă alegi să nu faci nimic în privinţa acneei, poţi să înrăutăţeşti aspectul tenului. Tratamentele topice, precum produsele cu peroxid de benzoil, sunt cele mai bune şi sunt eficiente în special dacă începi din timp să lupţi împotriva acneei.
  6. Bronzatul te va ajuta să scapi de acnee. Ei bine, dacă stai la soare vara ca să te bronzezi, în speranţa că te ajută să ascunzi acneea, reţine că razele ultraviolete vor usca în cele din urmă pielea. Şi pot chiar să înrăutăţească această afecţiune. În plus, medicii dermatologi îţi reamintesc că expunerea excesivă la soare (când te bronzezi) provoacă îmbătrânirea prematură a pielii, ca să nu mai spunem de cancerul de piele.
  7. Acneea nu are nicio legătură cu ceea ce mănânci.Încă nu este clar dacă acneea este cauzată sau nu de dietă sau de factorul genetic, dar cercetările recente au găsit o legătură între această afecţiune dermatologică şi produsele lactate. Întreabămedicul dermatolog dacă îţi recomandă să limitezi consumul de iaurt şi alte produse lactate pentru a te ajuta să ai o piele mai curată, fără acnee.
  8. Transpiraţia te ajută să scapi de acnee. Unele persoane cred că poţi să transpiri şi să elimini astfel acneea prin două metode: folosind o cameră cu saună sau folosind prosoape fierbinţi aplicate pe faţă. Dar de fapt, unele studii sugerează că temperaturile extrem de ridicate şi umiditatea crescută pot să înrăutăţească semnele acneei. Aşa că cel mai bine ar fi să eviţi „tratamentele” de acest gen, cu prosoapele fierbinţi.

 

Programează-ţi acum o consultaţie gratuită cu unul dintre medicii dermatologi ai Clinicii Elos şi descoperă ce protocol de tratament ţi se potriveşte pentru a scăpa de semnele nedorite lăsate de acnee!

Rezerva acum