Nu ai produse in cos.

Shop

Ce ingrediente trebuie să se regăsească în cremele tale antirid

În fiecare an, apare un nou produs „revoluţionar” care îţi face promisiuni măreţe şi îţi garantează că te scapă rapid de riduri. Însă indiferent de ce produse minune îţi bombardează televizorul sau pagina de Facebook, trebuie să ştii că cele mai bune creme antirid nu mai sunt demult un secret pe care îl cunosc doar celebrităţile de la Hollywood şi fotomodelele.

Aşadar, cele mai bune creme antirid conţin pe lista de ingrediente următoarele:

  1. Complexul de vitamine B

Vitaminele B apar în multe forme şi complexe în produsele de îngrijire a pielii. Specialiştii spun că acest complex de vitamine B este responsabil de transformarea alimentelor în energgie şi de alimentarea proceselor vitale ale organismului nostru – ele sunt responsabile inclusiv de dezvoltarea pielii sănătoase şi ferme.

Poţi să obţii necesarul zilnic de vitamine din complexul B dacă vei consuma mai multe fructe precum bananele şi fructele de pădure. De asemenea, vitaminele acestea sunt ingrediente comune în cremele antirid de calitate. Atunci când complexul de vitamine B se regăseşte în regimul tău de îngrijire a pielii, calitatea tenului tău se va îmbunătăţi vizibil. Tenul tău va deveni mai deschis la culoare, pielea va deveni mai fină şi celulele deteriorate se vor vindeca mult mai rapid.

  1. Acidul hialuronic

Cuvântul „acid” te poate panica iniţial, dar acest ingredient este, de fapt, cel mai bun prieten al tău după o anumită vârstă – şi este un prieten pe care îl vei adora pentru totdeauna, odată ce îi vei descoperi beneficiile! Acidul hialuronic este deja un element natural al pielii tale, prezent în tot corpul. Te întrebi care este „superputerea” sa? Ei bine, acidul hialuronic are capacitatea de a reţine umezeala – de fapt, un gram de acid hialuronic este capabil să reţină până la 6 litri de apă! Este ca şi cum ai avea propria ta cămilă încorporată în organism, capabilă să reţină apă, care călătoreşte cu tine tot timpul şi care îţi ajută pielea să se menţină proaspătă şi hidratată. Acesta este, cu siguranţă, un ingredient pe care îl vei dori în crema ta antirid.

  1. Antioxidanţii

Fără îndoială, antioxidanţii reprezintă unul dintre cele mai puternice tratamente antiaging. Atunci când sunt aplicaţi topic, antioxidanţii îţi protejează pielea de acţiunea radicalilor liberi, iar această protecţie sporită îţi conferă un look mai tineresc.

Antioxidanţii includ diferite forme ale vitaminelor A, C şi E. Aceşti nutrimenţi se pot regăsi în cremele tale antirid sub forma unor extracte din ceai verde, extracte din sâmburi de struguri sau extracte din rodie, pe lângă alte fructe bogate în substanţe nutritive. Practic, cu cât se regăsesc mai mulţi antioxidanţi în produsele tale de îngrijire a pielii, cu atât mai bine pentru tenul tău, care va avea mai puţine riduri.

  1. Factorul de protecţie solară

Acest factor de protecţie solară ar trebui să fie un lucru necesar când vine vorba de tratamentele antiaging, dar din anumite motive, este adeseori trecut cu vederea. Ştiai că procesul de îmbătrânire este cauzat în proporţie de 75% de expunerea neprotejată la soare? Aşa că, indiferent de cât de multe produse de îngrijire foloseşti, dacă nu foloseşti o cremă sau o loţiune cu SPF corespunzătoare, tot vei risca să ai pielea îmbătrânită prematur.

Ca să te asiguri că te bucuri de o protecţie suficientă împotriva razelor soarelui, crema ta antirid sau loţiunea ta cu SPF ar trebui să conţină unul dintre aceste ingrediente active: dioxid de titaniu, oxid de zinc, ecamsule (n.r. – un compus organiccare este adăugat în multe produse cu factor de protecţie solară pentru a filtra razele UVA) sau Tinosorb (n.r. – acesta este numele comercial dat unui număr mare de substanţe care absorb razele ultraviolete).

Un alt sfat din partea medicilor dermatologi: caută produse cu SPF 30 sau chiar cu un factor de protecţie mai mare. Şi să nu îţi fie teamă să aplici un strat de machiaj peste crema sau loţiunea cu SPF! Abia atunci vei fi pregătită să îţi expui faţa la soare.

  1. Cuprul

Când auzi de cupru, cel mai probabil te gândeşti la monede. Dar acest metal care este benefic pentru tine se poate găsi şi în celulele pielii tale. Funcţia sa este de a ajuta proteinele să stea unite, să stea lipite împreună şi să formeze colagenul, faimosul ingredient antiaging care previne lăsarea pielii şi care umple ridurile.

Numeroase studii clinice au arătat că cuprul contribuie la reînnoirea colagenului care a avut de suferit, iar astfel cuprul devine un element excelent pentru acele persoane care vor să inverseze efectele pielii deteriorate din cauza expunerii la soare sau efectele neplăcute ale cicatricilor. Dacă eşti curioasă în privinţa acestui ingredient, discută cu medicul tău dermatolog şi află de la el cum poţi folosi cuprul pentru ca sistemul tău de îngrijire a pielii să aibă de câştigat.

La Clinica Elos, ai la dispoziţie gama Skin Perfusion de la Filorga. Programează acum o consultație Gratuită cu un medic dermatolog care îți va recomanda cele mai bune produse profesionale, realizate de primul laborator francez de medicină estetică.

Rezerva acum