Nu ai produse in cos.

Shop

Alimente care îţi afectează frumuseţea tenului. Ce să nu mai mănânci pentru a avea un ten impecabil?

alimente-pentru-un-ten-stralucitorAtunci când îţi doreşti o piele impecabilă, trebuie să respecţi nu doar paşii care înseamnă o curăţare şi o hidratare în profunzime. Pe lângă regulile de bază ale îngrijirii pielii, trebuie să fii atentă la alimentaţia ta de zi cu zi şi să ştii ce produse trebuiesă eviţi pentru a avea un ten impecabil şi frumos.

Elimină brânza din lapte de vacă!

Produsele lactate reprezintă un factor declanşator pentru probleme ale pielii, cum ar fi acneea. Toate produsele lactate, chiar şi cele de calitate, provin de la vaci aflate la lactaţie. Prin urmare, laptele de la aceste animaleeste plin de hormoni, ceea ce poate declanşa apariţia acneei la oameni. O analiză complexă a arătat că laptele de vacă a crescut atât numărul persoanelor care au făcut acnee pe, cât şi severitatea bolii. Aşadar, dacă vrei un ten impecabil, elimină brânza de vacă din dieta ta.

Elimină biscuiţii săraţi şi carbohidraţii procesaţi!

Aceşti carbohidraţi procesaţi reprezintă toate alimentele care cresc nivelul insulinei, spun medicii. Această categorie de alimente include pâinea albă, cerealele îndulcite, pastele, alimentele de patiserie (aluaturile coapte), orezul alb şi băuturile şi mâncărurile îndulcite cu zahăr. Alimentele procesate se descompun foarte rapid în organism şi se transformă în zahăr, provocând creşterea insulinei. Oamenii de ştiinţă au descoperit că mai multă insulină secretată de corp înseamnă mai multă acnee. Iar alimentele procesate sunt, la rândul lor, făcute cu ajutorul unor uleiuri procesate, care contribuie la inflamaţia din corpul nostru, ceea ce înseamnă mai multă acnee.

Elimină sucurile cu adaos de zahăr!

Te întrebi cât de sănătoase sunt sucurile verzi din comerţ? Ei bine, nutriţioniştii îţi răspund. Dacă sucul are gust dulce, cel mai probabil are un adaos prea mare de zahăr. Multe sucuri verzi au până la 50 de grame de zahăr în compoziţie. Iar acestor sucuri le lipsesc adeseori fibrele naturale care se găsesc în fructele integrale, fibre care sunt extrem de utile în reglarea secreţiei de insulină. Iar aşa cum bine ştii, mai multă insulină în corp înseamnă mai multă acnee. Dacă poţi reduce consumul de zahăr, pielea ta va fi cu siguranţă impecabilă, va fi mai sănătoasă şi mai strălucitoare.

Elimină sucurile acidulate!

Băuturile carbogazoase sunt pline de zahăr şi conţin alte substanţe chimice artificiale, iar toate aceste ingrediente produc inflamaţia în interiorul corpului. Pielea ta este cel mai mare organ şi chiar dacă se află la exteriorul corpului, ea este o fereastră uriaşă care îţi arată ce se petrece în organismul tău. Sucurile acidulate nu doar că îţi cresc nivelul de insulină, dar băuturile dietetice în special produc dezechilibre la nivelul bacteriilor sănătoase din intestine. Problemele de la nivelul pielii precum rozaceea, eczema, acneea şi multe altele sunt dovada clară a unui dezechilibru care afectează bacteriile „bune” din intestinele tale. Aşa că evită băuturile carbogazoase şi dulci.

Elimină cafeaua!

Cofeina este un diuretic, iar această calitate a sa determină corpul să piardă apă. Astfel, pielea ta se va deshidrata, ne avertizează medicii. Dacă vrei o piele frumoasă şi curată, renunţă la cafea şi înlocuieşte-o cu apă caldă cu lămâie. Această băutură te hidratează, este bogată în antioxidanţi şi te ajută să reduci riscul de inflamaţie din organism. De asemenea, ajută funcţia hepatică, mai ales că ficatul este principalul organ care detoxifică corpul.

Elimină sarea şi prăjelile!

Cartofii prăjiţi, chips-urile, peştele prăjit şi puiul prăjit – toate acestea sunt variante prăjite întotdeauna în ulei, la temperaturi extrem de mari. Evită toate uleiurile şi prăjelile pentru a-ţi menţine pielea sănătoasă, pentru a evita oxidarea în interiorul organismului şi pentru a preveni petele apărute din cauza îmbătrânirii premature. De asemenea, evită sarea pe cât posibil! Deşi sarea de mare nerafinată conţine diverse minerale benefice, sarea rafinată care se găseşte pe masa ta nu conţine minerale şi nici substanţe benefice. Iar un lucru este sigur: te va face să reţii apă, iar în timp ce îţi va umfla ţesuturile la nivel subcutanat, îţi va usca pielea la suprafaţă. Dacă vrei un ten frumos, consumă cât mai puţină sare.

Pe lângă această listă scurtă cu alimente care îţi afectează frumuseţea tenului, medicii dermatologi de la Clinica Elos recomandă lunar curăţarea tenului cu ajutorul aparatului HydraFacial.

Aparatul HydraFacial reprezintă o inovaţie în domeniul medical-estetic, fiind singurul echipament de hidrodermoabraziune care combină procedurile de curăţare, exfoliere, extracţie şi hidratare. Delicat şi blând cu pielea ta, acest tratament non-invaziv a fost conceput pentru a înlocui tratamentele tradiţionale din saloanele de cosmetică, oferindu-ţi o nouă experienţă în ceea ce înseamnă curăţarea tenului.

HydraFacial se adresează tuturor tipurilor de piele: menţine sănătos tenul normal, calmează şi tratează tenul acneic, întinereşte tenul afectat de vârstă şi reduce ridurile fine. În timpul procedurii se folosesc aplicatori speciali, dedicaţi fiecărei etape în parte şi unici pentru fiecare pacient în parte, astfel încât tu vei avea certitudinea unui tratament sigur, în condiții de maximă igienă.

Etapele tratamentului HydraFacial

  1. Curăţare şi exfoliere: Celulele moarte şi impurităţile sunt eliminate de la suprafaţa pielii.
  2. Peeling: Acizii speciali curăţă porii fără a irita sau leza tegumentul.
  3. Extracţia: Aplicatorul special acţionează cu tehnologia vortex şi realizează extracţii asupra porilor, eliminând impurităţile de la nivelul pielii.
  4. Hidratarea: O combinaţie de substanţe hidratante este introdusă în piele pentru hrănirea şi protejarea tenului.
  5. Protecţie: Utilizarea produselor HydraFacial Daily Essentials care ajută la menţinerea rezultatelor pe o perioadă îndelungată şi care îţi protejează pielea.

 

Programează acum o consultație GRATUITĂ cu medicii dermatologi ai Clinicii Elos.

Rezerva acum