Nu ai produse in cos.

Shop

Ce probleme ale pielii apar în sezonul rece

probleme-ale-tenului-in-sezonul-receNu putem să mai negăm efectele sezonului rece – suntem deja spre final de toamnă, iar iarna ne pândeşte de după colţ. Pe lângă faptul că noi, femeile, ne bucurăm că acum putem să purtăm ghetele şi botinele preferate, trebuie să ne amintim să avem grijă de pielea noastră.

Noi toate ştim că schimbările apărute în ceea ce priveşte fenomenele meteorologice îşi pot pune amprenta într-un mod nu tocmai plăcut asupra chipului nostru. Din fericire, există soluţii pentru fiecare problemă în parte, iar până la finalul acestui articol vei descoperio mulţime de informaţii utile, ca să fii pregătită să înfrunţi sezonul rece.

  1. Pielea iritată şi înroşită

Pielea ta se va irita cu multă uşurinţă pe durata sezonului rece, aşa că este bine să îţi schimbi un pic rutina de înfrumuseţare şi să alegi un produs de curăţare mai blând cu tenul tău şi o cremă hidratantă mai grasă, pentru a calma pielea de pe faţă. Încearcă una dintre cremele disponibile la Clinca Elos: crema Hydrafacial Antiox+ sau crema Hydrafacial Pure Moist. Sau alege tratamentul cu aparatul Hydrafacial, care este singurul echipament de hidrodermoabraziune de combină procedurile de curăţare, exfoliere, extracţie şi hidratare.

  1. Zone uscate pe faţă

Gândeşte-te la zilele când vântul îţi biciuieşte faţa, iar căldura din maşină sau de la birou este dată la maximum, tot în detrimentul tenului tău. Aşa că nu este de mirare că îţi apar pe faţă unele zone mai uscate. Investeşte într-un umidificator pentru camera ta (care te va ajuta, de asemenea, să calmezi senzaţia de uscăciune din gât) şi foloseşte o cremă de noapte care nu va irita pielea sensibilă. Sau optează pentru tratamentul Intraceuticals, disponibil la Clinica Elos, un tratament de hidratare intensă cu oxigen hiperbaric.

  1. Acneea te loveşte când nu te aştepţi

Deşi eşti atentă la toate sensibilităţile tenului tău, toate acele schimbări pe care le faci în privinţa produselor de îngrijire pot duce la apariţia unor „crize”, în anumite zone ale feţei. Tocmai de aceea este bine să îţi cureţi pielea cu blândeţe şi să o hidratezi cu un produs mai bun. Dar dacă chiar ai nevoie de ceva pentru a combate acneea, nu folosi produse care îţi usucă pielea şi mai tare. Încearcă un peeling chimic cu produse Filorga, un tratament pentru acnee disponibil la Elos Skin & Laser Center, perfect pentru această perioadă a anului.

  1. Arsurile din cauza vântului sau soarelui prea puternic încă sunt un pericol pentru piele

Întotdeauna aplică o cremă cu factor de protecţie solară, chiar şi în sezonul rece, ne sfătuiesc medicii dermatologi. Chiar dacă afară este o zi înnorată, tot te poţi alege cu arsuri – în special dacă bate vântul foarte tare. Asigură-te că ai în geantă cu balsam de buze cu SPF, pentru orice eventualitate.

  1. Senzaţie de mâncărime apare pe tot corpul

Există câteva cauze ale „mâncărimii de iarnă”, o senzaţie care este în mod normal cauzată de scăderea temperaturilor de afară. Dar dacă observi că pielea ta uscată te face şi mai mult să te scarpini, asigură-te că nu stai prea mult timp sub duşul fierbinte. În caz că nu ştiai deja, apa fierbinte din duş îţi va usca pielea şi mai tare. De asemenea, fii mai atentă la hainele pe care le porţi, deoarece piesele vestimentare din lână îţi vor irita pielea sensibilă. Alege haine din bumbac moale şi mătase, care vor fi mult mai confortabile.

  1. Senzaţia de uscăciune a pielii persistă, chiar dacă ai aplicat cremă hidratantă pe corp

Dacă pielea ta este constant uscată, chiar dacă ai aplicat un produs hidratant, asigură-te că îţi menţii organismul hidratat. Aerul rece şi uscat din lunile de toamnă sau iarnă îţi va usca pielea – ceea ce era evident şi până acum – iar cel mai mult îţi va fi de folos dacă îţi hidratezi corpul de la interior. Aşadar, bea cât mai multă apă chiar şi în sezonul rece, iar pielea ta îţi va mulţumi.

Rezerva acum