Nu ai produse in cos.

Shop

Xantelasmele – ce sunt şi cum pot fi tratate

tratament-puncte-de-grasime-ochiÎn termeni medicali, xantelasmele sunt pete galbene localizate în special pe pleoape. Însă aceste mici semne inestetice reprezintă mult mai mult decât simple pete cu margini regulate. Din materialul următor vei afla ce sunt şi cum pot fi tratate xantelasmele şi cum te ajută excizia cu laserul CO2RE.

Ce sunt xantelasmele?

Pe lângă comedoane (numite şi puncte negre), care apar de regulă pe nas, pielea ta se poate confrunta cu alte neplăceri, mult mai vizibile. O situaţie des întâlnită, când observi mici ridicături pe pielea pleoapelor tale, sunt xantelasmele; acestea sunt mici depozite de grăsime, de culoare gălbuie, care apar de regulă în zona ochilor, aproape de colţul interior al acestora, pe pleoape.

Xantelasmele pot fi asociate cu nivelurile ridicate de colesterol din organism, ne atrag atenţia specialiştii, aşa că dacă ai un istoric medical ce indică un colesterol mărit, trebuie să ai mare grijă, deoarece poţi fi mai predispusă la apariţia acestor depozite.

Cum pot fi tratate xantelasmele

Aşa cum ştii deja, xantelasmele apar de obicei în jurul pleoapelor, ca un depozit de grăsime de culoare gălbuie. Aceste depozite nu sunt dăunătoare, dar pot fi o adevărată povară la nivel estetic, mai ales că sunt destul de vizibile. Există, din fericire, câteva tratamente disponibile pe piaţă, care te ajută să îndepărtezi xantelasmele de pe piele. Unul dintre aceste tratamente este laserul fracţionat CO2RE, disponibil la Elos Skin & Laser Center.

Această platformă laser este structurată pe 3 module, iar unul dintre ele, intitulat CO2RE Chirurgical, este utilizat pentru incizii şi excizii dermale cu laserul, cum ar fi cele în cazul nevilor pigmentari, papiloamelor virale, cheratozelor seboreice, dar şi xantelasmelor.

Ce are la bază laserul fracţionat? Ei bine, platforma de laser fracţionat CO2RE elimină petele sau semnele provocate de (expunerea la) soare, petele cauzate de îmbătrânire, liniile fine şi ridurile, cicatricile lăsate de acnee, porii dilataţi şi corectează nuanţele neuniforme ale pielii.

Combinând eficienţa laserului tradiţional cu dioxid de carbon (CO2) – standardul de aur în eliminarea ridurilor – cu o nouă tehnică de aplicare, platforma CO2RE oferă rezultate vizibile, fără efecte secundare. Ţesuturile nedorite, petele, cicatricile şi depozitele de grăsime cum sunt xantelasmele vor dispărea.

Depozitul gălbui de grăsime de sub piele (ne referim la zona pleoapelor) se evaporă, la propriu, cu ajutorul tehnicilor folosite în acest tratament cu laser, CO2RE Chirurgical. Studiile au arătat că laserul CO2RE poate fi utilizat în scop terapeutic pentru a trata keratoza seboreică, negii, aluniţele, petele de pe piele, nevii dermali şi epidermali, cât şi xantelasmele. De exemplu, un test făcut cu laserul CO2RE de la Syneron Candela arată că porţiunea inferioară a xantelasmelor poate fi vaporizată cu raza laser utilizată în timpul tratamentului.

Ce trebuie să ştii înainte de excizia xantelasmelor cu laserul CO2RE

* În funcţie de locul şi de leziunile existente, este posibil ca medicul să folosească un anumit tip de anestezie.

* Evită expunerea la soare timp de 2 săptămâni înaintea tratamentului şi după tratament, atât timp cât zona rămâne roz sau roşie.

* Ia tratamentul medicamentos aşa cum ţi-a fost prescris de medic în dimineaţa procedurii.

* Îndepărtează machiajul şi/sau bijuteriile.

* Îndepărtează lentilele de contact dacă zona din jurul ochilor va fi tratată cu laserul CO2RE.

* Poartă haine care au nasturi şi se încheie în faţă, nu pulovere pe care le tragi peste cap.

* Roagă pe cineva (prieten, amic, rudă) să te însoţească la clinică. Alege o persoană care poate conduce şi care te poate duce acasă dacă zona din jurul ochilor va fi tratată.

Avantajele laserului

În vreme ce intervenţia chirurgicală convenţională de îndepărtare a xantelasmelor are o rată de succes foarte mică, testele recente efectuate cu laserul ce utilizează CO2 au arătat că există şanse mari de reuşită. Într-un studiu efectuat pe 23 de pacienţi, toate leziunile au fost îndepărtate cu succes, fără cicatrici vizibile pe pleoape, şi doar 3 pacienţi au suferit din cauza recidivei (adică xantelasmele au reapărut).

Fă-ți o programare pentru o consultație GRATUITĂ cu unul dintre medicii dermatologi ai Clinicii Elos care îți va explica mai multe despre xantelasme și cum poți scăpa definitiv de ele. 

Rezerva acum