Nu ai produse in cos.

Shop

Ce trebuie sa stii despre epilarea definitiva cu laser

Epilarea definitiva cu laser foloseşte undele de lumină pentru a distruge foliculii de păr, lăsând în urmă o piele fină şi catifelată.Dacă eşti dispusă să investeşti ceva mai mulţi bani într-o metodă eficientă de îndepărtare a părului, ai putea să optezi pentru epilarea definitivă cu laser.

Cum funcţionează epilarea definitiva cu laser?

Orice metodă care are în denumirea ei cuvântul “laser” poate părea intimidantă la prima vedere, dar principiul este, de fapt, foarte simplu. Energia produsă de laser este atrasă de pigmentul din foliculul de păr, cauzând distrugerea rădăcinii.O dată ce rădăcina firului este distrusă, ea nu poate produce mai mult păr.

Ce tip de laser este potrivit pentru epilarea definitivă, în funcţie de nevoile fiecărei persoane?

Potrivit medicilor dermatologi de la Clinica Elos, există trei tipuri de laser care sunt considerate, la ora actuală, cele mai populare variante pentru epilarea definitivă:

  1. Laserul diodă: laserul diodă este eficient chiar și pe pielea bronzată și nu impune restricții în ceea ce privește expunerea la soare înainte/după tratament. Persoanele cu păr roșcat au găsit soluția ideală pentru a scăpa de părul nedorit definitiv, mulțumită laserului diodă.
  2. Laserul Alexandrite: acesta este cel mai rapid dintre toate tipurile de laser şi funcţionează cel mai bine pentru a trata zone mai mari de pe corp, în cazul pacienţilor care au o piele deschisă la culoare (fototip cutanat I – III). Laserul Alexandrite este eficient și în cazul firelor de păr mai subțiri, puțin pigmentate, cum ar fi cele de la nivel facial.
  3. Laserul Nd:YAG: acest laser pulsat cu undă lungă se recomandă pentru fototipurile mai închise la culoare IV – VI. Este mai puţin eficient pentru părul fin şi deschis la culoare, în comparaţie cu alte tipuri de lasere pentru epilare definitivă.

 

Care sunt părţile corpului pe care funcţionează cel mai bine epilarea definitiva cu laser?

Merită subliniat că, în vreme ce metodele de epilare definitivă cu laser pot să dea rezultate pe orice parte a corpului de pe care se doreşte îndepărtarea părului, ele sunt în special eficiente – adică funcţionează cel mai bine – pe linia bikinilor, adică zona inghinală, mustaţă, bărbie şi axile.

Cine sunt cei mai buni candidaţi care pot apela la epilarea definitiva cu laser?

Dacă ai părul închis la culoare şi te-ai săturat de cât de des creşte şi cât de des trebuie să îl îndepărtezi, atunci te poţi bucura, deoarece epilarea definitivă cu laser funcţionează cel mai bine în cazul firelor de culoare închisă, groase şi aspre. Iar laserul este atras de pigmentul, adică de culoarea firului de păr. Cu cât este mai negru, cu atât este mai uşor de îndepărtat.

Să nu uităm, însă, că unele fire de păr sunt foarte rezistente şi uneori apar unele noi, fie din cauza schimbărilor hormonale sau din cauza faptului că alţi foliculi de păr devin activi în perioada de tratament.

Care sunt medicamentele la care trebuie să renunţi înainte de a apela la epilarea definitiva cu laser?

La fel ca în cazul epilării cu ceară, acest tratament de îngrijire a pielii este incompatibil cu anumite medicamente prescrise. Orice tratamente medicamentoase care determină fotosensibilitatea pielii trebuie întrerupte cel puţin cu 1 săptămână înaintea procedurii de epilare definitivă cu laser. Medicii dermatologi atrag atenţia asupra celor mai multe antibiotice de pe piaţă, întrucât acestea pot contribui la fotosensibilitatea pielii. Aşa că dacă ai o infecţie şi o tratezi cu antibiotice, o idee foarte bună ar fi să reprogramezi epilarea definitivă cu laser peste câteva săptămâni. Dacă nu eşti sigură de modul în care medicamentele pe care le iei ar putea influeţa negativ tratamentul de epilare definitivă cu laser, discută mai întâi cu medicul tău dermatolog.

Cât timp durează pentru ca epilarea definitiva cu laser să dea rezultate?

Fiecare persoană este diferită, aşa că numărul de şedinţe de tratament necesare pentru a scăpa defnitiv de părul nedorit variază de la individ la individ. Epilarea definitivă cu laser funcţionează atunci când părul se află în etapa activă de creştere. Însă anumite părţi de pe corp au o rată de creştere a firelor de păr diferită şi, prin urmare, ar putea să dureze mai mult sau mai puţin până când vei vedea rezultatele, deoarece succesul epilării definitive cu laser depinde foarte mult de zona pe care o tratezi. Majoritatea pacienţilor au nevoie, în medie, de 6 până la 8 şedinţe de tratament pentru a îndepărta total părul de pe zona cu probleme.

Chiar este nevoie să mergi la toate şedinţele de epilare definitiva cu laser?

Medicii dermatologi au un răspuns unanim: da! Una dintre cele mai mari greşeli pe care le fac pacienţii este să nu ducă până la cap tratamentul, adică să nu meargă la toate şedinţele necesare, aşa cum au fost sfătuiţi. O dată ce rata de creştere a firelor de păr încetineşte, pacienţii au tendinţa de a nu ţine cont de recomandări şi de numărul de şedinţe care sunt un “must”. Dacă îţi doreşti într-adevăr ca tratamentul tău să fie eficient, ascultă sfaturile medicului tău dermatolog, care îţi face procedura de epilare definitivă cu laser, deoarece el sau ea ştie cel mai bine cum poţi obţine rezultatele dorite.

Programează-te acum la Clinica Elos, iar specialiştii noştri îţi vor explica în detaliu de ce laserul GentleMax Pro este cel mai performant sistem de fotoepilare şi de ce medicii ddermatologi din întreaga lume îl recomandă pentru îndepărtarea părului nedorit de pe corp.

În loc de concluzie: GentleMax Pro este o platformă complexă care integrează puterea laserelor Alexandrite (cu lungimea de undă de 755 nanometri) şi Nd:YAG (cu lungimea de undă de 1064 nanometri) şi care permite realizarea procedurii de epilare definitivă pentru toate fototipurile, de la pielea albă, până la pielea închisă la culoare. Dacă nu eşti convinsă, discută cu medicii dermatologi de la Elos Skin & Laser Center, iar ei îţi vor oferi toate argumentele în favoarea epilării definitive cu laser.

Rezerva acum