Nu ai produse in cos.

Shop

Cele mai bune tratamente şi trucuri pentru a scăpa de riduri

Șanţurile adânci de pe faţă pot fi „şterse” cu ajutorul unor tratamente pentru riduri de ultimă generaţie, fără să fii nevoită să apelezi la bisturiu şi la intervenţii costisitoare.

Pentru femeile care adoră să zâmbească, ridurile de expresie din jurul gurii sunt acea „marcă” enervantă a faptului că eşti fericită. Atunci când te-ai „pricopsit” cu aceste linii şi riduri, cunoscute şi sub numele de şanţuri nazogeniene sau riduri marionetă, faţa ta începe să arate un pic obosită, făcându-te să arăţi mai bătrână decât eşti în realitate. Aşa că este normal să te întrebi: care este soluţia, dacă nu vrei să sacrifici cu bisturiul expresiile tale faciale?

Ei bine, răspunsul este destul de simplu, mai ales când ai la dispoziţie cele mai bune substanţe de umplere (numite şi fillere) şi tratamente cu laser de ultimă generaţie. Însă ai la dispoziţie şi câteva metode „ajutătoare”, pe care le poţi lua în considerare, pe lângă variantele de mai sus.

1. Schimbă faţa de pernă pe care dormi

Ştiai că materialul din care este făcută faţa de pernă îţi poate afecta pielea? Feţele de pernă din bumbac creează mai multă frecare, crescând astfel şansa de a crea riduri pe obraji în timp ce dormi. Feţele de pernă din satin, pe de altă parte, sunt mai moi decât cele din bumbac şi reduc atât ridurile temporare, cât şi ridurile permanente pe care le poţi dezvolta dacă ai tendinţa de a dormi pe o parte. Din acest motiv, o faţă de pernă din satin de calitate va da o nouă însemnătate expresiei „somnul de frumuseţe”.

2. Evită stresul

Ştim că este mai uşor de spus decât de pus în aplicare. Evitarea stresului este unul dintre modurile esenţiale prin care poţi reduce ridurile de expresie din jurul gurii. Oamenii care suferă de stres cronic se încruntă adeseori, ceea ce pune tensiune pe muşchii lor faciali, contribuind astfel la formarea şanţurilor nazogeniene. Pentru a preveni aceste efecte, încearcă să faci unele schimbări pozitive în stilul tău de viaţă. Înscrie-te la un curs de yoga sau mergi la sală – alege orice tip de activitate care îţi dă energie şi bună dispoziţie.

3. Foloseşte produse bune de machiaj

Dacă vrei, poţi folosi produse de machiaj de calitate. Acestea sunt o modalitate extraordinară de a crea iluzia unor riduri de expresie mai puţin adânci sau vizibile. În primul rând, aplică o cremă iluminatoare în preajma ridurilor sau şanţurilor, pentru a deschide la culoare zona din jurul gurii. Apoi poţi aplica un concealer cu aproape 2 nuanţe mai deschis la culoare decât nuanţa naturală a tenului tău şi, cu degetele, ajută produsul să intre în piele.

4. Apelează la acidul hialuronic injectabil, unul dintre cele mai bune tratamente pentru riduri

Injectările cu acid hialuronic sunt soluţia ideală pentru eliminarea ridurilor şi tratarea lipsei de volum a pielii. Această substanţă, disponibilă sub formă injectabilă la Clinica Elos, are scopul de a umple linile fine, medii şi adânci din jurul ochilor şi din jurul gurii. Fillerele cu acid hialuronic reprezintă una dintre cele mai eficiente metode antiaging, dar şi cea mai agreată metodă de redefinire a trăsăturilor feţei, spun medicii dermatologi de la Clinica Elos.

Cum acţionează acidul hialuronic injectabil?

Principiul unei injecţii cu acid hialuronic este acela de a reţine apa şi de a se amesteca cu acidul hialuronic deja existent în mod natural în pielea ta. Este vorba de un produs biodegradabil, care se elimină în mod natural din organism, deci va fi necesară o nouă intervenţie dacă doreşti să ştergi ridurile sau să îţi redefineşti trăsăturile. Aspectul reversibil al acestor intervenţii constituie un avantaj, fiind mai puțin înfricoşător decât rezultatul de necorectat al unei operaţii estetice, de exemplu. În funcţie de zonele feţei care trebuie tratate cu acid hialuronic, procedura durează între 10 şi 30 de minute.

Rezerva acum