Nu ai produse in cos.

Shop

Cum combaţi efectele exceselor alimentare pe care le-ai făcut de Sărbători

Crăciunul şi Revelionul au trecut, dar poate că în urma lor au rămas câteva kilograme în plus care nu îţi dau pace. Poate că ai făcut câteva excese alimentare, dar asta nu înseamnă că efectele lor trebuie să continue şi în 2017. Tocmai de aceea, am alcătuit un scurt „plan de bătaie” care te ajută să îţi recapeţi formele de dinainte de Sărbători şi să scapi de kilograme.

Nu mai este de mult un motiv de mirare că noi toţi avem tendinţa de a ne îngrăşa în timpul lunilor de iarnă. Din păcate, concluzia este una singură: facem excese alimentare şi mâncăm mai mult decât este nevoie în perioada Sărbătorilor de iarnă.

Îţi aminteşti toate acele mese îmbelşugate, cu preparate grele şi aperitive grase pe care le-ai consumat de Sărbători? Efectele acestor excese s-ar putea să se prelungească şi să fie vizibile după mult timp, chiar şi după ce au trecut Sărbătorile.

Cât ne îngrăşăm, în medie

Cercetările arată că tindem să luăm în greutate între 0,5 şi 1 kilogram între sfârşitul lunii noiembrie şi începutul lunii ianuarie. Poate că nu ţi se pare că ai acumulat prea multe kilograme, în ciuda delicioaselor preparate pe care le-ai mâncat, dar studiile sugerează, de asemenea, că adeseori nu reuşim să scăpăm de acele kilograme nedorite an după an. Şi este foarte posibil să realizezi abia în primăvară că te-ai îngrăşat şi să vezi cu ochii tăi kilogramele în plus pe care ţi le arată cântarul tău, comparativ cu anul trecut.

Din fericire, cu ajutorul unor mici schimbări făcute la timp în dieta şi în stilul tău de viaţă, vei reuşi cu succes să combaţi efectele exceselor alimentare pe care le-ai făcut de Sărbători.

  1. Bea apă. Oamenii, adeseori, confundă foamea cu setea, aşa că data viitoare când ai poftă să ronţăi ceva, bea mai întâi nişte apă. Hidratarea te ajută să menţii senzaţia de saţietate, stomacul tău se va simţi plin. Unii experţi sugerează chiar să bei apă (sau ceai cu gheaţă) chiar înainte să te aşezi la masă. Continuă să bei apă pe măsură ce mănânci şi vei adăuga volum şi greutate meselor tale.
  2. Numără până la 10 dacă ţi-e foame. Studiile sugerează că, în medie, pofta durează doar 10 minute. Aşa că înainte de a ceda în faţa poftelor tale, setează-ţi un cronometru mental şi acordă-ţi o pauză de 10 minute. Foloseşte acest timp pentru a realiza un anumit lucru de pe lista ta zilnică de activităţi. Alege o sarcină care îţi va da un sentiment de împlinire – şi evită zona bucătăriei.
  3. Mănâncă puţin şi des. Persoanele care au reuşit să îşi menţină greutatea mai mulţi ani la rând au tendinţa de a mânca, în medie, de 5 ori pe zi. Mesele uşoare şi dese îţi vor potoli apetitul, îţi vor da mai multă energie, îţi vor îmbunătăţi starea de spirit şi chiar îţi vor accelera metabolismul, de vreme ce procesul de digestie în sine arde calorii.
  4. Consumă cât mai puţin alcool. Aminteşte-ţi că alcoolul este şi el o sursă de calorii. O bere de 350 ml are 150 de calorii. Un pahar de vin de 100 ml are 85 de calorii. Cei mai mari duşmani ai siluetei tale sunt cocktailurile cremoase, care au şi mai multe calorii. Concluzia: dacă încerci să slăbeşti după Sărbători, rezumă-te doar la apă.
  5. Stai departe de băuturile carbogazoase. Acestea sunt o sursă majoră de calorii „goale”. Aceste lichide nu îţi satisfac apetitul şi nu au nicio valoare nutriţională. Dacă îţi este poftă de ceva dulce şi tânjeşti după acel lucru, mai bine alegi ceva solid şi îţi satisfaci astfel pofta, decât să bei caloriile. Dacă îţi este cu adevărat sete, alege apă sau ceai cu gheaţă neîndulcit în locul băuturilor carbogazoase.
  6. Învaţă să măsori ce mănânci. Este uşor să estimezi greşit mărimea porţiilor de mâncare. Aşa că cel mai bine este să ai linguri şi linguriţe care să te ajute să măsori corect, în special când este vorba de sosurile pentru salată, de produsele lactate sau de maioneză.
  7. Înlocuieşte alimentele în mod inteligent. Caută alternative nutritive şi cu puţine calorii cu care să înlocuieşti zahărul sau gustările bogate în grăsimi. De exemplu, în loc de bomboane, alege strugurii congelaţi.
  8. Relaxează-te! Unii oameni se lasă pradă mâncatului compulsiv (în termeni de specialitate, se numeşte binge eating disorder) atunci când sunt stresaţi. Un studiu a arătat că femeile care au secretat cea mai mare cantitate de cortizol (un hormon eliberat în timpul perioadelor stresante) au mâncat cele mai multe alimente bogate în grăsimi după acel stres cu care s-au confruntat. Combinaţia de cortizol şi insulină determină corpul să depoziteze grăsimea, pregătindu-se astfel pentru o posibilă perioadă de „foamete”. Însă nu este de dorit să îţi încurajezi corpul să depoziteze şi mai multă grăsime. Dacă stresul ocupă un loc în viaţa ta, încearcă să faci yoga, meditaţie sau câteva exerciţii simple de respiraţie.
  9. Alege un tratament de remolare corporală! Iată o altă formă pe care o poate lua relaxarea: tratamentele de remodelare corporală care te ajută să scapi de celulită şi care sunt disponibile la Clinica Elos.  În luna ianuarie, la Clinica Elos, beneficiezi de o reducere de 40% la pachetul de 6 ședințe Velashape III pentru coapse si fese sau la pachetul de 8 ședințe Venus Legacy pentru zona abdomenului.

 

VelaShape III este cel mai bun răspuns la probleme complexe ale corpului, precum celulita şi laxitatea pielii. Având la bază tehnologia elos (radiofrecvenţă bipolară şi infraroşu), VelaShape III determină încălzirea celulelor de grăsime (adipocite), a septurilor fibroase care fac legătura între acestea, precum şi a fibrelor de colagen. Designul aplicatoarelor ajută căldura să penetreze mai bine pielea, ceea ce îmbunătăţeşte circulaţia sangvină şi circulaţia drenajului limfatic şi stimulează activitatea fibroblastelor. Drept rezultat, după tratament vei vedea că laxitatea pielii este redusă, pielea este intens tonifiată şi celulita este eliminată.

Tratamentul realizat cu aparatul Venus Legacy este non-invaziv și nedureros. Pacienții care l-au încercat l-au comparat cu un masaj spa cu pietre fierbinți. După doar o ședință, veți observa o îmbunătățire a structurii pielii, iar rezultatele încep să se contureze pe măsura avansării ședințelor.

Programează-te acum la Elos Skin & Laser Center şi află cum poţi beneficia de promoţia la tratamentele de remodelare corporală Velashape III si Venus Legacy care are 40% reducere.

Rezerva acum