Nu ai produse in cos.

Shop

Cum deosebeşti aluniţele periculoase de cele normale – importanţa analizei FotoFinder

alunite_periculoaseO aluniţă este o mică excrescenţă pigmentată de pe piele, care se dezvoltă atunci când melanocitele – celulele pigmentare care formează melatonina – cresc într-un „ciorchine”. Cei mai mulţi adulţi au între 10 şi 40 de aluniţe pe corp. Aceste excrescenţe se găsesc de obicei mai sus de talie, în zonele expuse la soare. Dar chiar şi aşa, aluniţele se pot observa şi pe scalp, sâni sau fese.

Deşi aluniţele nu sunt canceroase, persoanele care au mai mult de 50 de astfel de excrescenţe pe corp au un risc crescut de a dezvolta cancer de piele sau melanom. Cum deosebeşti aluniţele periculoase de cele normale? Ar trebui să mergi neapărat la medic dacă observi oricare dintre următoarele schimbări apărute la nivelul unei aluniţe:

  • Culoarea se modifică;
  • Aluniţa devine mai mică sau mai mare, în mod inegal;
  • Apar schimbări în ceea ce priveşte forma, textura sau înălţimea aluniţei;
  • Pielea de la suprafaţa aluniţei devine mai uscată sau are o crustă, este ca o coajă;
  • Aluniţa este tare sau se simte ca un mic nodul;
  • Apare senzaţia de mâncărime;
  • Aluniţa sângerează sau supurează.

 

Detectează din timp cancerul de piele cu analiza FotoFinder

Una dintre cele mai grave boli pe care un medic dermatolog o poate diagnostica şi trata este cancerul de piele. Depistarea precoce este esenţială atunci când vine vorba de tratarea cu succes a acestei maladii periculoase. Din fericire, tehnologiile inovatoare precum FotoFinder ATBM de la Clinica Elos uşurează munca medicilor dermatologi experimentaţi şi îi ajută să detecteze primele semnale de alarmă, astfel încât tu să fii mult mai bine protejată împotriva melanomului şi a altor forme de cancer de piele.

Cel mai eficient instrument pentru detectarea cancerului de piele

FotoFinder ATBM (Automatic Total Body Mapping), disponibil la Clinica Elos, reprezintă standardul de excelenţă în dermatoscopia digitală, dovedindu-se un instrument extrem de eficient pentru depistarea cancerului de piele, dar şi a altor anomalii ale pielii. Acest sistem complex investighează în detaliu tegumentul şi determină evoluţia în timp a nevilor pigmentari (aluniţelor).

Cum funcţionează?

FotoFinder este un sistem complex, compus din aparatură performantă. Camera foto profesională fotografiază zona afectată şi stochează imaginile automat în memoria calculatorului pentru analizarea lor prealabilă de către medicul dermatolog. Medicam-ul integrat este dotat cu lentile speciale care măresc leziunile tegumentare de până la 70 de ori, analizându-le în profunzime pentru a determina dacă prezintă vreun risc de îmbolnăvire sau nu.

Examinările medicale pentru depistarea cancerului de piele au făcut un pas uriaş din punct de vedere tehnologic, odată cu apariţia FotoFinder. Acest sistem avansat de „cartografiere” a aluniţelor (se face, cu alte cuvinte, o hartă a nevilor pigmentari) este computerizat şi foloseşte o cameră foto cu rezoluţie înaltă pentru a capta în detaliu fiecare aluniţă.

Tehnologia FotoFinder, disponibilă în Clinica Elos, are puterea de a salva vieţi. Este o metodă precisă, non-invazivă şi durează doar câteva minute. Este efectuată de un medic dermatolog specializat cu această tehnologie. Cel mai bun argument este că FotoFinder îi ajută pe medici să pună diagnosticul şi să trateze diferite forme de cancer de piele, cu o rată de succes crescută.

Rezerva acum