Nu ai produse in cos.

Shop

Cum să scapi de celulită până la sfârşitul primăverii

Atunci când te uiţi în oglindă, ai început să observi ceva în zona din spatele picioarelor tale, o arie neuniformă, care are aspectul cojii de portocală? Deşi poate ţi se părea greu de crezut, ai realizat că este, de fapt, celulita! Din păcate, aproape toate femeile se confruntă cu inestetica celulită şi este un aspect de care toate ne dorim să scăpăm.

Deşi este imposibil să scapi complet de celulită o dată ce ai descoperit că o ai, există nenumărate trucuri, sfaturi şi recomandări pe care le poţi urma pentru a preveni şi pentru a reduce aspectul celulitei, pentru a fi pregătită de vară.

Ce este celulita?

Înainte de a încerca trucurile şi tratamentele pe care ţi le recomandă specialiştii, ar fi bine să şti ce este celulita, mai exact. Femeile sunt cu 80% mai predispuse să dezvolte celulită, comparativ cu bărbaţii, potrivit medicilor dermatologi. Practic, celulita este reprezentată de depozite de grăsime şi de mult colagen, aşa că este foarte dificil pentru specialişti să o eradice şi să te scape definitiv de ea, odată ce s-a instalat în ţesuturi. Chiar şi femeile slabe au celulită pe diferite zone de pe corp, de regulă în jurul şoldurilor, în zona feselor şi uneori în zona lombară, adică în partea inferioară a spatelui. Acestea sunt cele mai comune locuri în care apare celulita, datorită modului în care grăsimea este dispusă în acea zonă, din punct de vedere anatomic.

Doarece fibrele de colagen şi grăsimea există deja în corpul nostru, o dată cu surplusul de kilograme şi cu fluctuaţiile hormonale (de exemplu, în timpul pubertăţii), acestea se pot acumula pe anumite zone. Depozitele noastre de grăsime devin din ce în ce mai mari, iar pierderea colagenului devine tot mai pronunţată, iar acest lucru duce la acea textură a pielii care seamănă cu coaja de portocală, cu care femeile se confruntă o dată ce s-a instalat celulita. Menţinând o greutate sănătoasă şi un indice de masă corporală (IMC) normal, femeile pot preveni depunerea celulitei pe corp. Cu toate acestea, deşi pierderea în greutate şi alimentaţia sănătoasă şi echilibrată pot ajuta într-o anumită măsură, încă este dificil să elimini complet celulita.

 

  1. Masajele şi perierea cu accesorii anti-celulită

Deşi nu există dovezi ştiinţifice care să sprijine ideea că masarea şi perierea zonelor cu probleme pot ajuta la reducerea celulitei pentru totdeauna, acestea sunt o soluţie temporară la care apelează multe femei. Masajul activ – iar acest lucru este valabil şi în cazul vergeturilor – stimulează remodelarea colagenului, explică medicii dermatologi. Dacă îţi masezi zona care are celulită, acest lucru ajută corpul să remodeleze şi să restimuleze producerea şi descompunerea fibrelor de colagen. Aşadar, masarea sau perierea cu diverse accesorii anti-celulită influenţează într-o oarecare măsură aspectul pielii cu celulită. De exemplu, medicii dermatologi le recomandă în special femeilor însărcinate să îşi maseze zona feselor şi abdomenul pentru că acestea ajută la prevenirea formării vergeturilor şi a celulitei în timpul celor 9 luni de sarcină.

 

  1. Mezoterapia

A fost introdusă în Statele Unite ale Americii în anii ’90, iar primul medic care a început să practice această metodă revoluţionară a fost Dr. Lionel Bissoon. Prin intermediul mezoterapiei, anumite medicamente sunt injectate direct în piele, în locul cu probleme, adică unde se află depozitele de grăsime. Este o procedură cu ace prin care se introduc în piele cantităţi microscopice de medicamente homeopate, vitamine, minerale şi aminoacizi pentru a trata anumite probleme, unii medici comparând-o cu un fel de tehnică de liposucţie, cu singura diferenţă că nu este aspirată grăsimea. Persoana are celulită şi există un fel de ataşament, aproape la fel ca o cicatrice, la nivelurile mai profunde ale pielii, astfel încât descompune grăsimea. Uneori, această metodă de mezoterapie anti-celulită poate ridica pielea, atenuând aspectul de coajă de portocală.

 

  1. Tratamente non-invazive de ultimă generaţie

Dacă vrei să scapi de celulită, alege tratamentul cu VelaShape III, disponibil la Clinica Elos. Acesta este cel mai bun răspuns la problemele complexe ale corpului, precum celulita şi laxitatea pielii. VelaShape III reprezintă ultima generaţie de tratamente non-invazive pentru eliminarea aspectului de coajă de portocală şi pentru conturarea siluetei. Elare la bază tehnologia elos (radiofrecvenţă bipolară şi infraroşu) şi determină încălzirea celulelor de grăsime (numite adipocite), a septurilor fibroase care fac legătura între acestea, precum şi a fibrelor de colagen. Noile aplicatoare ale aparatului au un design care permite căldurii să pătrundă mai bine în piele, ceea ce determină îmbunătăţirea circulaţiei sangvine şi a drenajului limfatic, stimulând activitatea fibroblastelor. Drept urmare, laxitatea pielii este redusă, zona este intens tonifiată, celulita este eliminată, iar textura pielii este vizibil îmbunătăţită.

 

  1. Criolipoliza Cooltech

Criolipoliza este un tratament non-invaziv, disponibil la Clinica Elos, ce foloseşte o tehnologie performantă de criogenare care elimină definitiv grăsimea în exces. Procedura de criolipoliză CoolTech reduce eficient ţesutul adipos localizat, având un sistem de răcire controlat, încorporat într-un dispozitiv cu vacuum. Cu ajutorul acestuia, sunt afectate doar celulele grase, în timp ce tegumentul, fibrele de colagen şi restul ţesuturilor sunt protejate. Criolipoliza este folosită în clinicile europene de profil şi se bucură de un mare succes, atât în rândul femeilor, cât şi în rândul bărbaţilor.Aplicatorul aparatului trage în cavitatea acestuia ţesutul adipos printr-un efect de vacuum ce opreşte temporar circulaţia sangvinăşi facilitează îngheţarea celulelor grase. După acest tratament, se instalează procesul natural de eliminare a grăsimilor printr-un sistem de reciclare realizat de organism. Macrofagii, enzime ale corpului care funcţionează ca nişte „gunoieri” pentru toate ţesuturile moarte, sunt atraşi în locul respectiv şi desfac celulele în componente primare cum sunt aminoacizii şi apoproteinele, pe care corpul le refoloseşte pentru a realiza funcţiile naturale.

 

Programează-te acum la Clinica Elos, iar experţii noştri îţi vor arăta de ce merită să încerci Criolipoliza Cooltech sau tratamentul cu VelaShape III.

Rezerva acum